پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از روش مهندسی معکوس موفق به تعمیرات اساسی و ساخت برخی از قطعات توربین گازی مورد نیاز در صنعت نفت شدند که تاکنون این تعمیرات در شرکت زیمنس انجام می‌شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان شرکت کارنو ایده آل آرمان از شرکت‌های رشد یافته مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف عملیات اورهال و تعمیرات اساسی روتور توربین گازی TB 5000 را با موفقیت انجام شد که این اقدام تاکنون در شرکت زیمنس صورت می‌گرفت.

روتور توربین TB بازسازی شده، مربوط به پالایشگاه نفت لاوان است که از طریق مهندسی معکوس تعمیرات کلیه قطعات روتور انجام شد و برخی از قطعات مصرفی از جمله پین‌های قفل کن پره‌ها و پره‌های ناحیه سرد ساخته و نوسازی شدند.

علاوه بر این پره‌های ناحیه داغ روتور نیز به صورت کامل بازسازی و جوان‌سازی شده و بر روی روتور نصب شدند.

با به ثمر رسیدن این پروژه که با هزینه حدود یک سوم قیمت خارجی است، تسریع در عملیات بازسازی روتورها و کاهش آن به حدود 6 ماه و جلوگیری از ارسال و توقیف‌های احتمالی توربین در کشورهای خارجی عملیاتی شد.

با اجرای این پروژه تعمیرات اساسی، ساخت قطعات و پره‌های ناحیه سرد توربین TB به خودکفایی در زمینه تأمین قطعات حدود 100 دستگاه از توربین‌های مشابه در سطوح مختلف صنعت نفت رسیدیم.