به گزارش خبرنگار مهر، در امضای این تفاهم نامه که میان سرهنگ خلیلی هلالی و کیوان مرادیان صورت گرفت، به مواردی به شرح زیر اشاره شد.
نظام مند ساختن دریافت استعلامات از ناجا و تعیین راهکارهای مناسب جهت برخورد با خوابگاه های دانشجویی غیردولتی متخلف یا فاقد مجوز از صندوق رفاه، پشتیبانی ناجا از اعطای مرجع صدور مجوز و برخورد با خوابگاه های غیردولتی غیرمجاز، تعطیلی موقت خوابگاه های غیردولتی به این معنا که در صورتیکه ناجا قصد برخورد با خوابگاه های غیردولتی بدون مجوز را داشته باشد، می تواند بدون هماهنگی با صندوق رفاه این اقدام را انجام دهد. در صورت صلاحدید ناجا برای برخورد با خوابگاه های غیردولتی مجاز از طریق صندوق اقدام کند.
صندوق رفاه، دانشگاه ها و تعاونی خوابگاه داران غیردولتی لازم است خوابگاه های غیردولتی غیرمجاز را در طول سال شناسایی و به ناجا به صورت مکتوب اعلام کنند، ناجا به منظور آسیب ندیدن دانشجویانی که در خوابگاه های غیردولتی ساکن هستند برخورد با این خوابگاه ها را در ایام تحصیل به منظور برخورد قانونی انجام نمیدهد در مقابل این برخوردها در ایام تعطیلات تابستانه دانشگاه ها صورت می گیرد.
بازدیدهای ناجا از مراکز دارای مجوز، موظف شدن دانشگاه ها به معرفی دانشجویان به خوابگاه های غیردولتی مجاز از مهر ماه، نظارت بر خوابگاه ها از طریق صندوق رفاه، تعاونی خوابگاهداران غیردولتی، دانشگاه ها و ناجا بدون ارتباط سلسله مراتبی صورت می گیرد.
به گزارش مهر، کیوان مرادیان در جمع خبرنگاران به موارد دیگری در خصوص خوابگاه های غیردولتی غیرمجاز اشاره کرد و گفت: مجوزهایی که برای این خوابگاه ها صادر می شود پس از طی مراحل حقوقی و قانونی و بازدید کارشناس دادگستری از این ساختمان ها شش ماهه و یکساله است.
وی ادامه داد: در تمام خوابگاه های غیردولتی مجاز تمام دانشجویان دانشگاه های کشور به استثنای دانشجویان دانشگاه های وزارت بهداشت امکان اسکان دارند.
به گفته رئیس صندوق رفاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری اجارهبهای خوابگاه های غیردولتی مجاز به علت خصوصی و غیردولتی بودن، تفاوت کمی با اجارهبهای خوابگاه های دولتی نخواهد داشت.
مرادیان ادامه داد: دانشجویانی که در خوابگاههای غیردولتی مجاز اسکان داده می شوند علاوه بر برخورداری از یارانه غذا در صورت توان این خوابگاه ها، می توانند از امکانات توزیع غذا نیز استفاده کنند. علاوه بر این دانشجویانی که صرفا ساکن این خوابگاه ها باشند، می توانند از مزایای وام مسکن و ودیعه مسکن نیز بهره مند شوند.
وی خاطر انشان کرد: برای این دسته از خوابگاه ها علاوه بر حمایت در سطح ملی و استانی تعرفه های آموزشی آب، برق و گاز درنظر گرفته می شود.
رئیس صندوق رفاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره برنامه های این صندوق برای خوابگاه های لوکس دانشجویی اظهار داشت: خوابگاه های لوکس فعلا در اولویت ما نیست زیرا خوابگاه های دیگر دارای مشکلات بیشتری هستند که ابتدا باید به آنان رسیدگی کرد. در اولویت های بعدی ممکن است برای این خوابگاه ها طرح هایی تعریف شود.
مرادیان در پاسخ به پرسش مهر درباره خوابگاه های دانشجویان غیرایرانی گفت: رسیدگی به این خوابگاه ها در وظایف صندوق رفاه نیست و نهادهای دیگری از جمله نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و معاونت فرهنگی وزارت علوم به این خوابگاه ها رسیدگی می کنند.
وی ادامه داد: اما به این دانشجویان وام ودیعه مسکن و سایر تسهیلات دانشجویی اعطا می شود که بلافاصله بعد از دانش آموختگی لازم است کل مبلغ ودیعه مسکن را به صورت یکجا باز گردانند.
رئیس صندوق رفاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: به دانشجویان غیرایرانی غیربورسیه از سوی صندوق رفاه هیچ امکاناتی تعلق نمی گیرد.