مسئول کمیته اقتصادی ستاد جلیلی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه با توجه به شایعات موجود چه اشتراکات و اختلافاتی بین برنامه های اقتصادی آقای جلیلی و دولت نهم و دهم وجود دارد گفت: من این شایعه را تکذیب می کنم زیرا هیچ نسبتی بین برنامه های دکتر جلیلی و دولت نهم و دهم وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی زاهدی وفا مسئول کمیته اقتصادی سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری که امروز دوشنبه در خبرگزاری فارس برگزار شد گفت: با توجه به رویکردی که آقای جلیلی مطرح کردند ما به دنبال آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی هستیم که آن همان گفتمان انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اصل عدالت در حوزه اقتصاد یک مولفه اصلی، محرومیت زدایی، ارتقا رفاه و معیشت عمومی و حل مشکلات اقتصادی مردم جزء مولفه های اصلی است.

مسئول کمیته اقتصادی ستاد جلیلی با بیان اینکه ما باید بتوانیم یک کارنامه موفق در حوزه اقتصاد داشته باشیم افزود: اگر دنبال این باشیم که نظام جمهوری اسلامی الگوباشد باید بتوانیم در حوزه اقتصاد اهداف انقلاب اسلامی را تحقق ببخشیم.

محمدمهدی زاهدی وفا با اشاره به اینکه هر دولتی باید تکامل یافته دولت پیشین خود باشد گفت: در تشکیل دولت اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دولتهایی داشته ایم که هر دولتی باید تکامل یافته دولت پیشین باشد یعنی نقاط قوت را داشته و آنها را تقویت کند.

وی افزود: در حوزه اقتصاد برخی مباحث عینی تر و کاربردی تر هستند مثلا در حوزه هدفمندی یارانه که مورد توجه مردم و رسانه ها نیز هست از طراحان اصلی هدفمندی یارانه ها بودم و مجموعه اطلاعات کشور را جمع آوری کردیم و در دوران معاونت در وزارت امور اقتصاد تجربیات عینی و عملیاتی پیدا کردیم.

مسئول کمیته اقتصادی ستاد جلیلی با بیان اینکه تاکید می کنیم تحول نظام اداری باید صورت بگیرد، گفت: باید بتوانیم نظام تصمیم گیری دولت را کارآمد کنیم تا دولت بتواند برنامه ها را اجرا کند حتما باید در قطار دولت بازبینی جدی انجام شود و یکی از ویژگیهای این مهم استفاده از مدیران ارشد منطبق با مولفه های انقلاب اسلامی از نظر تعهدی و تخصصی است.

وی با اشاره به اینکه ما واقعا باید افق نظام برنامه ریزی را بر این استاندارد تطبیق کنیم افزود: ما به صورت جدی در برنامه پنجم توسعه سعی کردیم از آرمانهای انقلاب داشته باشیم ما باید دغدغه تشکیل دولت اسلامی را در حوزه اقتصاد داشته و به دنبال تحقق آرمانهای انقلاب باشیم.

مسوول کمیته اقتصادی ستاد دکتر جلیلی گفت: ما اگر واقعا دنبال خلق حماسه اقتصادی بعد از حماسه سیاسی هستیم الزامات این حماسه استفاده از نقش و ظرفیت مردم است اینکه دولتی می آید حداقل هنرش این باشد که از تمام ظرفیتها استفاده بهینه کند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه با توجه به شایعات موجود دولت احتمالی آقای جلیلی چه اشتراکات و اختلافاتی در برنامه های اقتصادی با دولت نهم و دهم دارد گفت: من این شایعات را تکذیب می کنم و هیچ نسبتی بین برنامه های دکتر جلیلی و دولت نهم و دهم وجود ندارد. اما باید از کارهای خوب گذشتگان استفاده کنیم و آنها را ارتقا دهیم کارهای خوبی که باید ادامه دهیم مثل هدفمند کردن یارانه ها که خودم طراح اصلی هدفمند کردن یارانه ها بود.

مسئول کمیته اقتصادی ستاد جلیلی ادامه داد: پس بنابر این رویکرد ما رویکرد انقلاب اسلامی و تبعیت از ولایت فقیه است و هرگونه انحرافی از این خط دیده شود ما با آن بیگانه هستیم.

وی با بیان اینکه مسلما مسکن از بخشهای مهم اقتصادی کشور بوده است افزود: در حوزه مسکن دو نوع تقاضا داریم یکی تقاضای واقعی و دیگری پول سازی است با توجه به آمار ازدواج در کشور هر ساله نزدیک به 800 هزار مسکن در کشور نیاز داریم که این یک تقاضای واقعی محسوب می شود.

زاهدی وفا ادامه داد: مسکن مهر به خاطر همین مساله شکل گرفت اما علیرغم این ما شاهد شوک قیمت مسکن بودیم درست است که مسکن مهر سیاست خوبی بود اما این سیاست به طور کامل اجرا نشد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه برنامه های شما در عرصه اقتصاد بین المللی چسیت؟ گفت: اقتصاد ایران به خاطر نوع ساختار اقتصادی و به خاطر جایگاه ژئوپلتیک همیشه در تعامل با اقتصاد بین المللی بوده است.

مسوول کمیته اقتصادی ستاد جلیلی در ادامه با بیان اینکه دروازه آسیای میانه از طریق ایران اسلامی عبور می کند افزود: فرصتهایی است که امکان تعامل جمهوری اسلامی را با جهان به وجود می آورد و کشورهای غیر دوستی که سعی می کنند جمهوری اسلامی را از مبادلات جهان حذف کنند. هزینه بسیاری پرداخت کردند چه کشورهای غربی چه کشورهای شرقی.

وی ادامه داد: ما فکر می کینم منطق اقتصادی حکم می کند ما در یک سطح اقتصاد بین الملل بتوانیم به تعامل خوبی در جهان برسیم.

زاهدی وفا در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آقای جلیلی تاکید زیادی بر اقتصاد مقاومتی دارند منظور شما از این نوع اقتصاد چیست؟ گفت: بعد از اینکه کشورهای غربی از جنگ نظامی و سیاسی علیه ما نا امید شدند و شکست خوردند حوزه جنگ را به اقتصاد کشیدند نظام جمهوری اسلامی ایران و نظام لیبرال سرمایه داری قابل جمع نیستند ما در حالت رشد و بالندگی خودمان هستیم آنها هم دنبال مانع تراشی هستند

وی راه حل اجرای اقتصاد مقاومتی را بازگشت به شعار اصلی انقلاب دانست و گفت: مثلا استقلال که به معنی استقلال سیاسی و فرهنگی نیست بلکه استقلال اقتصادی هم ضرورت دارد و برای رسیدن به استقلال اقتصادی ما باید نقاط ضربه پذیر اقتصاد را پیدا کنیم و آنها را تقویت کنیم

مسئول کمیته اقتصادی ستاد جلیلی به نقاط ضعف اقتصاد کشورمان پرداخت و گفت: مهمترین بخش مربوط به نفت و گاز است پس طبقه نقاط ضربه پذیر را احصا کنیم وقتی حوزه نفت و گاز تهدید می شود در اصل نشان می دهد که نفت با اقتصاد رابطه دارد که ما را دچار مشکل می کند حوزه دیگر که نیاز به تقویت دارد حوزه تسویه حسابهای مالی بانکی و پولی است و دیگری حوزه حمل و نقل ترابری و حمل و نقل و بیمه ای و بانکی است.

وی با بیان اینکه نباید از اقتصاد مقاومتی تعبیر تدافعی داشته باشیم افزود: رویکرد اصلی این است که محورهای ضربه پذیر احصا کنیم و برویم به سمتی که نقاط ضربه پذیر شود.