به گزارش خبرنگار مهر، عباس علی آبادی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ایران در ردیف یکی از کشورهای بزرگ نیروگاه ساز جهان قرار دارد، گفت: پس از کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، ایران ششمین کشور جهان بوده که در زنجیره طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی تمامی مراحل ساخت توربین، ژانراتور و نیروگاه های برق به فناوری های ملی و بومی دست یافته است.
مدیرعامل گروه مپنا با اعلام اینکه در حال حاضر به طور متوسط سالانه حدود 1.2 میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی توسط این مجموعه به کشورهای مختلف جهان صادر می شود، تصریح کرد: در حال حاضر گروه مپنا به کشورهایی همچون عمان، عراق، سوریه، پاکستان، اندونزی و الجزایر توربین، ژنراتور و خدمات فنی و مهندسی صنعت برق صادر می کند.
این مقام مسئول با اشاره به افزایش هزینه های تولید برق و تجهیزاتی همچون توربین و ژنراتورها پس از افزایش نرخ ارز بیان کرد: با وجود افزایش قیمت ها و هزینه های تولید اما قیمت خرید کالا و تجهیزات توسط مجموع وزارت نیرو نه تنها افزایش نیافته بلکه همچون سال های گذشته ثابت مانده است.
علی آبادی خواستار اصلاح قیمت خرید برق و سایر تجهیزات و کالاهای برقی توسط وزارت نیرو شد و افزود: پیش بینی می شود در سال جاری 3 تا 4 محصول جدید برقی توسط مجموعه مپنا رونمایی شود.
مدیرعامل گروه مپنا با یادآوری اینکه هم اکنون به طور متوسط سالانه 10 میلیارد دلار انرژی در نیروگاه های گازی کشور اتلاف می شود، تاکید کرد: در صورتی که راندمان نیروگاه های برق کشور با نصب و راه اندازی فناوری سیکل ترکیبی به 50 درصد افزایش یابد معادل 10 میلیارد دلار در مصرف گازوئیل و گاز طبیعی مورد نیاز نیروگاه ها صرفه جویی می شود.
وی همچنین با اشاره به رونمایی از ژنراتور 173 مگاواتی خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک از توربین 182 مگاواتی و ژنراتورهای 185 مگاواتی رونمایی خواهد شد.