به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمدرضا نقدی پیش از ظهر چهارشنبه در آیین افتتاح طرح بسیج همگام با کشاورزی در استان سمنان گفت: 40 هزار مهندس کشاورز بیکار در کشور داریم و این در حالی است که دو میلیون هکتار از اراضی زیر سدها شبکه آبیاری ندارند و بخش قابل توجهی از اراضی قابل کشت وجود دارد.
وي اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز را از مصادیق حرکت در جهت تحقق حماسه اقتصادی دانست.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور با بیان اینکه سمنان در این عرصه پیشگام است، گفت: ارتقای تولید از طریق پرکردن فاصله تولید کشاورزان نمونه با تولید سایر کشاورزان در رسیدن به حماسه اقتصادی با اتکا به منابع داخلی میسر است.
تحقق اقتصاد مقاومتی متکی به استعدادها و منابع درونی
به گفته نقدي، اقتصاد مقاومتی به اقتصادی گفته می شود که متکی به استعدادها و منابع درونی ملت باشد و در برابر زورگوئی های قدرتهای ظالم بایستد.
وي افزود: بسیج مستضعفین برای تحقق شعار سال 92 که جهاد اقتصادی است طرح های متنوعی را در راستای اقتصاد مقاومتی و متکی به تولیدات داخلی برنامه ریزی کرده است.
آغاز طرح ها و برنامه های بسیج در 12 رشته مختلف
رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور افزود: بسیج برای نیل به تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی در 12 رشته مختلف برنامه ریزی و طرح های خود را آغاز کرده است.
نقدی، پرورش ماهی، ماکیان و مرغ خانگی، تولید قارچ و ... را از جمله این رشته ها بیان کرد و گفت: ایجاد 10 هزار استخر پرورش ماهی، توزیع دستگاه های تولید مرغ با ظرفیت 100 قطعه به بالا از اقدامات و برنامه های تدوین شده در این طرح است.
وی گفت: به واحدهای بسیج روستایی دستگاه های 500 قطعه ای تولید جوجه هدیه داده می شود.
حل اقتصاد کشور در گروه استقلال از فروش نفت است
رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور حل اقتصاد کشور را در گروه استقلال از فروش نفت دانست و گفت: باید با بهره گیری از ظرفیت های خالی و نیز پرکردن فاصله تولید کشاورز نمونه با تولید سایر کشاورزان علاوه بر تامین نیازهای داخلی برای ارتقای صادرات نیز تلاش کنیم.
نقدي با بیان اینکه شناسایی ظرفیتهای پنهان در کشور فرمول رسیدن به اقتصاد مقاومتی است، افزود: چرا باید عظمت و عزتمان را بفروشیم تا اقتصاد را پویا کنیم.
وی اضافه کرد: به تعبیری دیگر باید گفت که اقتصاد کشور را با فروختن عزت، تنبلی و سستی آباد کردن هنر نیست و باید بدانیم که مبارزه ادامه دارد.
رئیس جمهور آینده روحیه سازشناپذیری داشته باشد
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه رئیس جمهور آینده باید روحیه سازشناپذیری داشته باشد، گفت: دوری از حاشیه پردازی معیار فرد اصلح است.
نقدی با اشاره به اهمیت انتخاب فرد اصلح گفت: فرد اصلح باید فردی مطیع ولایت، مقاوم در مقابل استکبار، سازشناپذیری، معتقد به اقتصاد مقاومتی، مهذب و پاک، دور از اشرافیگری، جهادگر، پرکار، مدیر، مدبر، با حکمت، به دور از حاشیهپردازی و تضمینکننده عزت ملت باشد.
وي با بیان اینکه خلق حماسه در اقتصاد امکانپذیر است، افزود: فاصله بین کشاورزان نمونه و سایر کشاورزان فاحش است و این اختلاف نیز علتی جز توجه به دانش و علم ندارد.
فاصله بین کشاورز نمونه و سایر کشاورزان کاهش یابد
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه متوسط تولید انار در کشور 15 تن ولی در سمنان 21 تن در هکتار است بیان کرد: این در حالی است که کشاورز نمونه در ساوه 120 تن در هکتار تولید دارد.
وی ادامه داد: موارد دیگری نیز از این قبیل بسیار است؛ برای مثال در تولید گردو و پسته سمنان دو هزار و 970 تن متوسط برداشت دارد و کشاورز نمونه در خراسانشمالی 15.5 تن یعنی پنج برابر کشاورز دامغانی تولید دارد.
نقدي اضافه کرد: تولید سیب در سمنان 24 تن در هکتار است اما متوسط کشوری 14.5 تن در هکتار بوده؛ در حالی که کشاورز نمونه در مراغه 172 تن در هکتار یعنی 12 برابر متوسط کشوری تولید دارد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین اظهار داشت: فاصله بین کشاورز نمونه و سایر کشاورزان را باید کاهش داد و این امر با برنامهریزی و انتقال علم و دانش میسر خواهد شد.
اجرای طرح بسیج همگام با کشاورزی اقدامی اساسی و بزرگ در استان سمنان
فرمانده سپاه قائم (عج) استان سمنان نیز در این آیین با اشاره به نامگذاری سال 92 اظهار داشت: بسیج مهندسین کشاورزی و جهاد کشاورزی استان برای تحقق حماسه سیاسی این طرح را تدوین و به عنوان استان پیشگام در برنامه اجرا قرار داده اند.
سردار علی استاد حسینی این طرح را اقدامی اساسی و طرحی بزرگ خواند و گفت: 100 پایگاه روستایی و عشایری این استان در این طرح مشارکت و همراهی دارند.
وی با اشاره به وجود ظرفیت های بالقوه در بخش کشاورزی در استان سمنان گفت: به فعل درآوردن ظرفیت ها هدف اصلی این طرح است.
استان سمنان به نسبت جمعیت بیشترین شهید را تقدیم انقلاب کرده است
فرمانده سپاه قائم (عج) استان سمنان گفت: این استان دارای وسعت بسیار زیاد و جمعیت بسیار کمی است اما با وجود جمعیت اندک بیشترین تعداد شهید را تقدیم انقلاب کرده است.
استاد حسینی همچنین در خصوص ظرفیت بالای استان در بخش کشاورزی، صنعت و دامپروری گفت: استان سمنان، استانی است که در بخش کشاورزی، صنعت، دامپروری و معدن، زمینه رشد و توسعه بیشتری را دارد.
وي خاطر نشان کرد: در استان سمنان ظرفیت های بسیاری هست اما باید برای شکوفا شدن این ظرفیت ها کار و تلاش بیشتری صورت گیرد تا با بهره گیری از همه ظرفیت های موجود به رونق اشتغال و اقتصاد در این استان کمک بیشتری کرد.
استاد حسيني همچنین با اشاره به طرح مشترک بسیج و جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: با اجرای این طرح می توانیم گام های بزرگی در جهت تحقق حماسه اقتصادی برداریم.
وی همچنین گفت: در سال حماسه اقتصادی پیش بینی شده یکصد پایگاه روستایی به یکصد کانون کشاورزی تبدیل شود.
ارتقای ظرفیت های تولیدی بخش کشاورزی هدف طرح بسیج همگام با کشاورزی
رئیس کارگروه کشاورزی بسیج مهندسین استان سمنان نیز در این آیین با اشاره به توانمندی ایران در بخش کشاورزی گفت: بر اساس گزارش فائو رتبه ایران در 24 نوع محصول در دنیا زیر 20 است و در 9 محصول رتبه های برتر منطقه و دنیا را دارد.
حسین عزالدین افزود: در قالب این طرح و در حرکتی جهاد گونه ارتقای ظرفیت های تولیدی بخش کشاورزی در نقاط مختلف استان سمنان و با توجه به استعداد هر منطقه در برنامه و هدف این طرح قرار دارد.
وی اظهار داشت: در دو کانون که این طرح به صورت آزمایشی اجرا شده است و میزان تولیدات تا هفت برابر افزایش یافته است.
رئیس کارگروه کشاورزی بسیج مهندسین استان سمنان تصریح کرد: با توجه به نام گذاری امسال به نام سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی یکی از اقداماتی که می توانیم انجام دهیم این است که واحد های مختلف سپاه مثل بسیج مهندسین توانایی های خود را امسال به نتیجه عملی برسانند.
عزالدين اظهار داشت: با توجه به این که بسیج یادگار امام است و نگاه حماسی به همه امور دارند و به مسائل مختلف می پردازد امید می رود با ورود به بخش کشاورزی حماسه سیاسی و اقتصادی خلق کند.
امضا تفاهمنامه همکاری بسیج و جهاد کشاورزی استان سمنان
امضا تفاهمنامه مشترک همکاری بسیج و جهاد کشاورزی استان سمنان با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین از دیگر برنامه های این آئین بود.
با امضای این تفاهمنامه، بسیج استان سمنان در تأمین مواد غذایی مردم ورود یافت.
طرح "بسیج همگام با کشاورزی" با هدف توانمندسازی تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی، فراهم کردن شرایط استفاده بهینه از ظرفیتهای مغفول مانده در بخش کشاورزی و تلاش برای افزایش تولید محصولات کشاورزی سالم طرحریزی و برنامهریزی شده است.
این طرح که برای اولین بار در کشور در استان سمنان اجرا می شود ارتقای بهره وری، بهبود راندمان آبیاری و ارتقای محصولات کشاورزی را با مشارکت مهندسین بسیجی و کشاورزان در دستور کار قرار داده است.
موضوع تفاهمنامه همکاری برای ایجاد ساختار مدیریتی اجرایی و کاربردی ویژه اجرای طرح، گسترش و اجرای سطح همکاریهای آموزشی، اجرایی و مدیریتی در اجرای برنامههای افزایش تولید محصولات سالم کشاورزی، قطع وابستگی و امنیت غذایی، تعامل و همکاری بسیج مهندسین و بسیج سازندگی جهت خدمات مشاورهای است.
جلسه کارگروه مهندسی کشاورزی بسیج "نشست جهاد اقتصادی" با حضور رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی کشور، فرمانده سپاه قائم آل محمد(عج)، مدیران اجرایی و اعضای کارگروه بسیج مهندسین کشاورزی، فرماندهان حوزهها و پایگاههای مقاومت بسیج روستایی و عشایری استان سمنان در سالن جهاد کشاورزی سمنان برگزار شد.