قم - خبرگزاری مهر: یکی از مراجع تقلید بر لزوم تلاش برای صدور فرهنگ انقلاب اسلامی از سوی شعرا تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی حسین نوری همدانی ظهر پنج‌شنبه در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شعرای آیینی کشورر بیان کرد: موضوع شعر و ادب موضوعی بسیار مهم و اساسی است و در فرهنگ اسلامی و قرآن مجید به شعر و ادبی که در راه اسلام و ارزش‌های اسلامی باشد توجه ویژه‌ای شده است.

وی با اشاره به اینکه انسان جمال و زيبايي را فطرتا دوست دارد افزود: شعر و هنر يعني ما مواد و الفاظ و عباراتي را در قالبي شكل داده و ارائه دهیم.

استاد برجسته حوزه بیان کرد: در تبلیغات دین اسلام به شعر توجه ویژه ای شده است تا در راه نشر فرهنگ اسلامی از شعر استفاده شود.

وی گفت: نهج البلاغه از لحاظ محتوا بسیار فاخر و ارزشمند است ولی در کنار آن از عبارات و الفاظی استفاده کرده است که از نظر فصاحت و بلاغت در سطحی بسیار بالا قرار دارد.

آیت الله نوری همدانی بیان کرد: اسلام همانگونه که از خشم و غضب برای میدان نبرد استفاده می‌کند، به تحریک عواطف و احساسات از طریق شعر نیز توجه ویژه‌ای دارد.

وی گفت: شعرای شعر آیینی بايد افتخار كنند كه شاعر و مداحل اهل بيت(ع) هستند كه اين از بركات بسياري برخوردار است زیرا این شعرا احيای فرهنگ اهل بيت(ع) را در دستور كار دارند.

این مرجع تقلید شیعیان با اشاره به لزوم تلاش شعرا در راستای صدور انقلاب، افزود: بعد از انقلاب نیز شاعران بسياري تربيت و پرورش يافتند كه بايد اشعار بسياري را در راستاي اهداف و اركان انقلاب بيان کرد.

وی بیان کرد: انقلاب در شرايطي شكل گرفت كه دشمن همه ايران را تسخير كرده بود و با كارهاي فرهنگي مي‌كوشيد تا نامي از اسلام نباشد و در آن دوران بود که امام خمینی(ره) با قيام خود حکومت ظالم شاهنشاهي را در هم كوبيد و اين در شرايطي اتفاق افتاد كه امام تنها بود.

اقدامات مناسبی در زمینه پژوهش شعر آیینی انجام نشده است

در ادامه این دیدار، رئیس دبیرخانه دائمی شعر آیینی کشور بیان کرد: مساله پژوهش در شعر آیین اهمیت بسیاری دارد اما متاسفانه اقدام چندان مناسبی در این زمینه انجام نشده است.

محمد علی مجاهدی ادامه داد: با توجه به اینکه دغدغه مقام معظم رهبری، اسلامی شدن علوم انسانی در دانشگاه است این سوال مطرح می شود که تا چه زمان باید بگوییم ادبیات به 2 قسم غنایی و غیرغنایی تقسیم می شود بلکه باید بگوییم از دیدگاه مسلم آن نگاه کنیم و بگوییم چه مقوله هایی متاثر از آیین اسلامی هستند.

وی گفت: حدود 75 درصد از شعر پارسی را شعر آیینی تشکیل می دهد.

رئیس دبیرخانه دائمی شعر آیینی کشور در پایان بیان کرد: امیدواریم در بخش پژوهش، آموزش و نظارت و پیگیری چاپ شعر آیینی به گونه‌ای عمل شود که بتوان به میزان توانایی بالا در این مسیر مبارک گام برداشت.

در پایان مراسم نیز حکم دبيري دبيرخانه دائمي شعر آييني كشور از سوی آیت الله نوری همدانی به محمد علی مجاهدی داده شد.