قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران گفت: سال گذشته 900 میلیون دلار عملکرد صادرات محصولات دانش‌بنیان بود که امسال پیش‌بینی می‌شود این میزان به 1.5 میلیارد دلار افزایش یابد.

محمود بازاری در حاشیه حضور در همایش تخصصی مدیریت مصرف انرژی در واحدهای صنعتی در گفتگو با خبرنگار مهر قزوین اظهارداشت: صادرات محصولات دانش بنیان از مسائل کلیدی سازمان توسعه تجارت است و امسال با جدیت این موضوع پیگیری می‌شود و کمیته‌های استانی دانش‌بنیان که در سطح استان‌ها فعال است با همین هدف به‌صورت مستمر برگزار شود.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود جشنواره ملی تقدیر و انتخاب صادرکنندگان برتر در حوزه محصولات دانش بنیان امسال برگزار شود که نمایشگاهی هم در این راستا برپا می‌شود تا توانمندی صادراتی کالاهای دانش‌بنیان در عرصه تولید و صادرات معرفی شود.

  

بازاری تصریح کرد: با به بار نشستن تلاش‌های سه دهه گذشته برای تولید محصولات با فناوری بالا،‌ مهمترین نیاز کنونی تضمین بازار برای این تولیدات است.

صادرات 900 میلیون دلار کالای دانش بنیان

وی بیان کرد: در این حوزه سال گذشته حدود 900 میلیون دلارعملکرد صادراتی داشتیم که امسال با مشخص شدن تعرفه‌های کالاهای دانش‌بنیان که در دست اقدام است امیدواریم با مشارکت معاونت علم و فناوری ریاست جمهور این رقم افزایش قابل توجهی یابد.

 

این مسئول یادآورشد: امسال پیش بینی می شود میزان صادرات محصولات دانش‌بنیان به 1.5 میلیارد دلار بالغ شود که این کار در حوزه گروه‌های 11 گانه از جمله تجهیزات الکترونیک، مخابرات، هوافضا، اپتیک، بیو تکنولوژی و نانو صورت خواهد گرفت.

میز کشمش در استان قزوین فعال می‌شود

مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص پیگیری تشکیل میز کشمش در استان قزوین اظهارداشت: یکی از برنامه‌هایی اجرایی سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص میز کشمش برگزاری نشست‌های تخصصی کالایی در قالب میز صادرات محصول است که میز کشمش از مزیت‌های استان قزوین است که بر اساس هماهنگی بین سازمان توسعه تجارت و سازمان صنعت، معدن و تجارت در قالب برنامه‌هایی که در طول امسال و سال گذشته پیش‌بینی شده موضوع برگزاری میز تخصصی کشمش در استان‌هایی است که از نظر تولید و صادرات جایگاه خاصی داشته باشند که قزوین از جمله آنهاست.

وی گفت: قزوین سابقه خوبی در تولید کشمش دارد و این میز با مدیریت سازمان می‌تواند در استان تشکیل شود که امسال آن را برگزار می‌کنیم.

محمودی در خصوص مشکلات ایجاد شده برای تولیدکنندگان کشمش نیز اظهارداشت: آنچه که ابهام و مشکل ایجاد کرده بخشنامه‌های گمرک و مقررات است که در رابطه با برگشت ارز و ابهام در مورد مالیات است که پیگیر موضوع هستیم اما لایحه ارائه شده از سوی دولت را مجلس و کمیسیون تلفیق نپذیرفته و پیشنهادهایی که مطرح شده از سوی مجلس عملا منتفی است.

این مسئول بیان کرد: این تصمیم مشکلاتی را در مسیر صادرات ایجاد کرد که امیدواریم در محصولاتی که ارزش افزوده بالایی دارند بویژه در صنایع غذایی این موضوع شامل نشود.

گفتگو: محمد رضا جباری