یک عضو هیئت علمی پردیس قم دانشگاه تهران با بین اینکه رئیس جمهور باید در همه کارهایش مفاهیم دینی و اسلامی را رعایت کند، گفت: برنامه مناظره عصر جمعه در شأن کاندیداهایی که قرار است رئیس جمهور شوند نبود.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا برنجکار، عضو هیئت علمی پردیس قم دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد انتظار جامعه دانشگاهی از رئیس جمهور منتخب مردم در مسائل فرهنگی و دینی چیست؟ گفت: انتظار ما این است که در پیگیریها، برنامه ریزیها، تعامل با مردم و  قوای دیگر و به طور کلی در همه کارهایی که انجام می دهند مفاهیم دینی و اسلامی که جزء معتقدات و اعتقادات مردم است و مردمی که این اعتقادات را دارند به ایشان رأی دادند و ایشان رئیس جمهور شده، را رعایت کنند.

وی با بیان اینکه ارزشهای اخلاقی مانند صداقت، اخلاق فردی و اخلاق اجتماعی باید رعایت شود، گفت: دستورات سیاسی یا منویات ولایت فقیه و قانون گرایی که جزء اصول دینی ماست باید تبعیت شود. همچنین احکام فقهی؛ چه فردی و چه اجتماعی مورد رعایت قرار گیرد.

برنجکار با اشاره به اینکه رئیس جمهور باید به طور کلی مفاهیم و آموزه های دینی و اسلامی را در همه امور مد نظر خود قرار دهد، اظهارداشت: این ابتدای کار است و رئیس جمهور باید از این موضوع ها تا بحثهایی مانند معماری اسلامی و بحثهای مختلف دیگر که در زمینه های مختلف اجتماعی، فردی، علمی، رفتاری، حکومتی و ... در همه جوانب آموزه های اسلامی که معتقدیم خداوند برای سعادت بشر فرستاده را عمل کند و مد نظر قرار دهد.

وی در مورد مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری که عصر جمعه 10 خردادماه برگزار شد، بیان کرد: به نظرم در مجموع این برنامه جالب نبود، این برنامه در شأن کاندیداهایی که قرار است رئیس جمهور شوند نبود و حتی اگر در شأن آنها بود باید با قبل از برنامه با آنها هماهنگی می شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: اگر کاندیداها این روال را قبول داشتند می توانستیم، بپذیریم اما صداوسیما روشی را طراحی کرد و آنها را در مقابل عمل انجام شده قرار داد و به نوعی آنها را غافلگیر کرد که به نظرم اصلا این کار اخلاقی نیست.

وی با اشاره به اینکه درست بودن و درست نبودن این برنامه یک بحث است که به نظرم درست نبود، در عین حال انجام این کارها اخلاقی هم نیست، اظهار داشت: صدا و سیما از قبل باید با آنها هماهنگی می کرد و نظرات آنها را هم می گرفت.

برنجکار افزود: مسئولان صدا و سیما می گویند که این روش در شورای تبلیغات تصویب شده است، اما به نظرم شورای تبلیغات می توانست با مشورت با خبرگان و حتی نماینده ها، طرح را به شورا ببرد. نه اینکه به سلیقه خودشان چیزی را انتخاب و تصویب کنند و بعد نامزدها به یکباره غافلگیر شوند.

وی با تأکید بر اینکه کل کار راضی نبود گفت: هدف صدا و سیما از برگزاری این مناظره چه بود؟! آیا با این برنامه به هدف خود رسید؟! اگر کسی سوء ظن داشته باشد ممکن است تفسیرهای دیگری داشته باشد اگر سوء ظن نداشته باشیم حداقل می توان گفت کار درستی و کارشناسی در این زمینه صورت نگرفت. حداقل این است که با نمایندگان کاندیداها اطلاع رسانی صورت می گرفت.

برچسب‌ها