به گزارش خبرنگار مهر، سید شکرخدا موسوی ظهر شنبه در نشست خبری و در بخش نخست اظهارات خود با اشاره به اهمیت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا اظهار کرد: در سال حماسه سیاسی با حضور همیشگی مردم در صحنه انتخابات بار دیگر به دنبال خلق حماسه سیاسی در کشور هستیم.
وی با بیان اینکه ملت ايران در سخت ترين شرايط دهها حماسه را خلق کرده، افزود: در انتخابات آتی مردم با حضور پر شکوه خود سرنوشت کشور را بار دیگر رقم می زنند.
موسوی با اشاره به اهمیت انتخابات شوراها از لحاظ مدیریت امور شهری و روستایی، گفت: در این راستا مدیریت شهری و روستایی باید به دست افراد توانمندی واگذار شود که بتوانند نسبت به تغییر چهره شهر و روستا تاثیر گذار باشند.
وی با بیان اینکه کلانشهر اهواز از شورای دوم و سوم زخم خورده است، اظهار کرد: براین اساس در شورای چهارم باید افرادی متعهد، دلسوز، كارآمد، مردم دار و از جنس مردم انتخاب شوند تا بتوانند بخشی از مشكلات و عقب ماندگی های شهر اهواز را جبران كنند.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگرچه استکبار با همه قدرت و توان خود برای مایوس کردن و نا امید شدن مردم وارد شده، اما مردم ایران و خوزستان هوشیارانه در مقابل این ترفندهای استکبار جهانی ایستادگی کرده و در هر برهه ای از زمان و در مناسبت های مختلف از خواص نیز جلوتر بوده اند.
عقب ماندگی 20 ساله در خوزستان
وی در بخش دیگر سخنان خود به وضعیت استان خوزستان اشاره کرد و گفت: خوزستان عملا 20 سال از قافله توسعه و عمران کشور عقب افتاده است.
موسوی با اشاره به محرومیت استان خوزستان گفت: این استان در دوران جنگ تحمیلی از توسعه عقب ماند و پس از آن نیز در دوره سازندگی تنها به بازسازی مناطق جنگی و اثرات جنگ اکتفا شد.
وی تصریح کرد: درحالی که در دوران جنگ و پس از آن استانهای دیگر کشور مشغول تاسیس زیرساخت و توسعه بوده اند اما خوزستان هشت سال با جنگ تحمیلی مواجه بود و پس از جنگ نیز دوسال تا پذیرش قطعنامه هیچگونه سرمایه گذاری در این استان صورت نگرفت.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 12 سال تمام استانهای دیگر کشور در توسعه و بازسازی از خوزستان جلوتر بوده اند، افزود: این درحالی است که در دوره سازندگی نیز جز عمران و آبادانی مناطق جنگ زده فعالیت توسعه ای در استان انجام نشد.
وی تاکید کرد: به این ترتیب در مجموع استان خوزستان ۲۰ سال از استان های دیگر عقب افتاده است که با تلاش همه مسئولان کشور این فاصله باید کم شود.
اجحاف مدیران ارشد در حق خوزستان
موسوی با اشاره به دیگر دلایل عقب ماندگی های استان خوزستان گفت: یکی از دلایل عقبماندگی استان شتاب زده بودن و عجولانه عمل کردن است و مسئولان و نمایندگان به جای این که مشکلات استان را مورد رسیدگی قرار دهند، به یکدیگر دروغ و افتراء می بندند.
وی بر اجحاف مدیران ارشد استانی در حق خوزستان تاکید کرد و گفت: مرکز نشینان خوزستانی که پست های کلیدی کشور را تصاحب کرده اند در تمام این دوران تلاشی برای توسعه و پیشرفت استان انجام نداده اند.
موسوی تصریح کرد: در مرکز کشور بیش از 700 مسئول خوزستانی و 70 تا 80 معاون وزیر از خوزستان وجود دارد اما به مشکلات استان به نحو مطلوب رسیدگی نمی شود.
وی افزود: در استان نیز مدیران وابسته به برخی افراد خاص که استان را ترک کرده اند، به دلیل سیاسی کاری نمی گذارند مشکلات و بدبختی های مردم حل شوند.
نماینده مردم اهواز با بیان اینکه در حال حاضر نیز مدیران ارشد استان در طراز خوزستان نیستند، اظهار کرد: مدیران ارشد استانی باید حداقل یک دوره وزارت کشوری را گذرانده باشند و تجربه های لازم برای فعالیت های بزرگ را داشته باشند.
موسوی با تاکید براین موضوع که کارهای بزرگ فقط به دست انسانهای بزرگ انجام پذیر خواهد بود، گفت: در روند فعلی مشاهده می شود که مشکلات ریشه ای زیادی در استان وجود دارد و علاوه براین از هم پاشیده شدن برخی شرکتها و ورشکستگی و عدم اجرای پروژه و طرح های مصوب نشان از عدم کفایت مسئولان استان برای توسعه استان و عدم مدیریت صحیح است.
وی همچینن با اشاره به عملکرد نمایندگان مردم در مجلس اظهار کرد: در حالیکه نمایندگان شهرهای اصفهان و کرمان با آرامش و لابی گری آب را از خوزستان می برند خوزستانی ها به دنبال حل کردن موضوعات و مشکلات با دعوا هستند.
نماینده مردم اهواز با بیان اینکه استانهای دیگر برای برخورداری از بودجه مناسب از ماهها پیش با وزرا رایزنی کرده اند، گفت: به عنوان مثال در لایحه بودجه برای همه استان ها یک لایحه در خصوص پارک علم و فناوری تدارک دیده شده بود اما برای خوزستان به دلیل عدم لابی گری نمایندگان این لایحه وجود نداشت.
سیاسی کاری ریشه مملکت را در آورده
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سیاسی کاری ریشه مملکت را در آورده، تصریح کرد: افرادی در مرکز تنها در راستای منافع شخصی خود تصمیم گیری می کنند و به مشکلات استان توجهی ندارند.
وی با اشاره به مدیریت غیر بومی در خوزستان گفت: مدیر غیر بومی دلش برای استان نمی سوزد.
موسوی با بیان اینکه در استان مدیران غیر بومی زیادی وجود دارند افزود: مگر قحط الرجال است که یک مدیر غیربومی در استان کار کند.
وی تصریح کرد: با توجه به برنامه هایی که در حال انجام است در آینده نزدیک نمی گذاریم مدیر غیر بومی در خوزستان فعالیت کند.
موسوی افزود: به عنوان مثال در یکی از شرکتهای بزرگ خوزستان با 15 هزار کارمند مدیر غیر بومی در هفته فقط برای 24 ساعت در استان حضور می یابد.
وی همچنین بر ضرورت به کارگیری کارگران بومی تاکید کرد و گفت: با توجه به وضعیت بیکاری موجود در خوزستان کارگران غیر بومی باید ریشه کن شوند.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پتانسیلها و قابلیتهای موجود در خوزستان تصریح کرد: وضعیت فعلی در شان مردم استان خوزستان نیست.
وی در بخش دیگر سخنان خود به وضعیت فعالیت بانکها در استان اشاره کرد و گفت: در حالی که خوزستان در میزان جذب و نقدینگی در کشور رتبه دوم را دارد اما متاسفانه در پرداخت تسهیلات به متقاضیان رتبه 28 کشوری را دارد که این وضع نیز بدترین خیانت به مردم خوزستان است.
موسوی عدم سازوکار مناسب برای سرمایه گذاری را در خوزستان از مشکلات فعلی برشمرد و گفت: موانع برورکراسی موجود مانع از حضور سرمایه گذاران و توسعه استان می شود.
وی اظهار کرد: متاسفانه مسئولان به جای حمایت از سرمایه گذاران و دادن امتیازات و مشوقات با ایجاد موانع سرمایه گذاران را فراری می دهند.
استفاده از پیمانکاران غیر بومی بدترین خیانت به خوزستان
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات اجرای طرح کشاورزی مقام معظم رهبری اظهار کرد: در حالی که 17 سال از تصویب این طرح در سفر مقام معظم رهبری به خوزستان می گذرد اما عملا فعالیت مثبتی در این طرح صورت نگرفته است.
موسوی با انتقاد از وضعیت اجرای این طرح در استان، گفت: در حالی که این طرح 800 هزار هکتار بوده به 550 هزار هکتار کاهش یافت.
وی افزود: همچنین این طرح پس از کش و قوس های فراوان در اختیار شرکت جهاد نصر گذاشته شد که با این اقدام عملا دست پیمانکاران بومی بسته شد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح در حال حاضر در دست پیمانکاران غیر بومی است که این امر بدترین خیانت به خوزستان است.
وی با اشاره به کندی روند اجرای طرح افزود: در هر هکتار از این طرح شش میلیون تومان هزینه می شود اما هنوز به نتیجه مطلوبی نرسیده است.
موسوی با بیان اینکه عنوان می شود که این طرح در حال حاضر 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: باتوجه به بازدیدهایی که از نزدیک صورت گرفته این رقم غیر واقعی و پیشرفت طرح مقام معظم رهبری در خوزستان تنها 30 درصد است.
نگاه مخرب قومیتی دیگر دلیل عقب ماندگی
وی نگاه مخرب قومیتی را از دیگر دلایل عقب ماندگی خوزستان عنوان کرد و افزود: در سطوح مدیریتی در بسیاری از ادارات خوزستان مشاهده می شود که 40 تا 90 درصد مسئولیتها را افرادی از یک ایل و تبار عهده دار شده اند.
موسوی تاکید کرد: این درحالی است که خوزستان برای توسعه و آبادانی نیازمند به کارگیری افراد نخبه و دیدگاه شایسته سالاری در پستها و مسئولیتهای کلیدی است.
نماینده مردم اهواز در بخش دیگر سخنان خود به فعالیت و عملکرد یکساله خود اشاره کرد و گفت: شهرستان شدن حمیدیه و کوت عبدالله از جمله مواردی بوده که بر آنها تاکید شده و به این ترتیب این مناطق به سرعت بیشتری شکوفایی و آبادانی را شاهد خواهند بود.
وی با بیان اینکه مردم چیزی غیر از رفع محرومیت نمی خواهند، افزود: این مناطق بسیار گسترده و پرجمعیت و دارای مشکلات عدیده عمرانی است که نیاز به رسیدگی دارد و با شهرستان شدن و تخصیص اعتبار خاص به آن ،بهترمی توان براین مشکلات فایق آمد.
وی همچنین به تبدیل غیزانیه به بخش اشاره کرد و گفت: ساکنان مسیر جاده ماهشهر حدفاصل برومی با وجود ۷۰۰تا ۸۰۰حلقه چاه نفت درمنطقه ، هنوز ازنعمت گاز شهری بی بهره اند که با پیگیری هایی که کرده ایم مقرر گردید به ساکنان این منطقه گازشهری داده شود و در حال حاضر چهار روستا گازدار شده است.
موسوی پیگیری برای سرعت بخشیدن به تبدیل برخی روستاها به شهر و ساخت بیمارستان امیر کبیر اهواز، تخصیص 500 میلیون تومان از محل فروش کارخانه فولاد به منظور توسعه راههای استان، رایزنی به منظور افزایش بیمه خشکسالی و تخصیص 6 هزار میلیارد تومان برای کشاورزان، تلاش برای سروسامان دادن به هسته مرکزی شهر و اجرای کمربند سبز اهواز، تلاش برای ایجاد نمایندگی فرش دستباف در خوزستان، و... را از دیگر فعالیتهای صورت گرفته عنوان کرد.