تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۳

کاندیداهای ریاست جمهوری در بخش آخر سومین مناظره خود در تلویزیون در فرصتی کوتاه به بیان دیدگاه های خود در فرصتی دو دقیقه ای پرداختند. 

به گزارش خبرنگارمهر ، متن این اظهارات به این شرح است: 

حداد: با پرهیز از جنجال برای ایرانی آباد تلاش می کنم

غلامعلی حداد عادل در دو دقیقه پایانی سخنانش در مناظره امروز گفت: بنده در آخرین فرصت به ملت ایران عرض می کنم که برای انتخابات ریاست جمهوری هر کدام از ما نامزدها قول هایی نسبت به آینده داده ایم، آینده را آینده معرفی می کند، یک راه بهتر برای تصمیم گیری این است که به گذشته تجربه شده مراجعه کنیم، گذشته ما پیش روی شماست و با تحقیق در عملکرد ما بهتر می توانید تصمیم بگیرید.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نامزدها قولی ندهند که اگر سال آینده از آنها سوال شد شرمنده مردم شوند، افزود: سعی می کنم هیچ قولی که خارج از اختیارات من باشد ندهم، تلاش می کنم با همکاران باتقوا و احترام به کرامت و آزادی همه قشرها که استقلال ایران را در طول تاریخ حفظ کردند آرامش را در کشور برقرار کنم.

حداد گفت: تلاش می کنم با پرهیز از جنجال و با کار، کار و کار همه توان را صرف استعدادهای کشور و ایرانی آباد، آزاد، اسلامی و مستقل کنم.

جلیلی: دولتی می تواند مقتدر باشد که هم مردم و هم اندیشه اسلام ناب را باور داشته باشد

جلیلی در سخنان پایانی خود گفت: باورم این است که پشتوانه قدرت و عزت و مقبولیت و کارآمدی ما دو عنصر مهم است. یکی اسلام ناب و یکی باور داشتن مردم که در جمهوری اسلامی شکل گرفت که این نقطه قوت ماست و ما را میتواند وارد مرحله تمدن سازی اسلامی نماید، این دو هرچه با سازوکار به هم نزدیک شوند تولید بیشتری از ظرفیت های عرصه های قدرت و کارآمدی خواهند داشت.

وی افزود: به این باور داریم که این اندیشه و مدل بی بدیل است و نقطه قوت ماست و ما را می تواند به تمدن سازی سوق دهد. عمیقا باور دارم این اندیشه هم در امنیت و هم در آزادی کاربرد دارد، اینها باید در درون دولت ظهور یابد، انشاءالله دولتی می تواند در این اندیشه مقتدر باشد که هم مردم را و هم اندیشه های اسلام ناب را باور داشته باشد.

جلیلی تاکید کرد: دولت مقتدر دولتی نیست که سازوکار پلیسی بیشتر داشته باشد بلکه دولتی مقتدر است که مردم را باور داشته باشد و بر مبنای اسلام ناب که ما آن را در ولایت فقیه می دانیم آن را انجام دهد.

قالیباف : قانون مداری و تاکید بر حقوق ملت اولویت اصلی من است

محمدباقر قالیباف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش پایانی مناظره امروز اظهار داشت در این مدت نگرانی های جدی را در مردم دیدم و صد البته امید را در چشم جوانان دیدم. به همین خاطر بیش از گذشته آموختم که از سیاست بازی دوری کرده و جز دغدغه مردم چیز دیگری نداشته باشم.

وی افزود: گرچه تا امروز در جریان تبلیغات انتخاباتی زیاد حرف زده ام اما سعی می کنم در دولت آینده به جای حرف زدن عمل کنم.

قالیباف خاطر نشان کرد: قانون مداری و تاکید بر حقوق ملت اولویت اصلی من است و از فرهنگ نهج البلاغه آموختیم که تا حقوق مردم را ندادیم دنبال حقوق خودمان نباشیم.

وی با بیان این که از ماجراجویی در حوزه دیپلماسی دوری خواهم کرد گفت: وضع فعلی و گذشته را در حوزه دیپلماسی دنبال نخواهم کرد و با نگاه امید به آینده با توجه به ظرفیت های کشور و بازگشت نخبگان به کانون های تصمیم گیری و توجه به منابع انسانی و همچنین تشکل های مذهبی فعالیتم را ادامه خواهم داد.

عارف: معاونان دولت اصلاحات اظهارات جلیلی را تکذیب کردند

در ادامه محمدرضا عارف در وقت پایانی خود اظهار داشت: در وقت استراحت دو تن از معاونان وزارت کشور دولت اصلاحات آقای ظریفیان و احمدی صحبت های آقای جلیلی را تکذیب کردند.

وی افزود: قهر کردن نشانه اعتراض نیست بلکه نوعی عقب نشینی است. بنده از عموم مردم و اقشار اعم از جوانان پزشکان کارگران رانندگان و همه اقوام می خواهم 24 خرداد در پای صندوق رای حاضر شده و در تعیین سرنوشت خود سهیم باشند و به کسی رای بدهند که نشان داده باشد که می تواند از ظرفیت های کشور استفاده کند.

غرضی : دولتی که پایگاه اجتماعی قوی داشته باشد مقتدر است

در دور پایانی مناظره سید محمد غرضی گفت: دولتی که پایگاه اجتماعی قوی داشته باشد مقتدر است، 55 میلیون و به قولی 50 میلیون صاحب رای وجود دارد اگر همه تشریف بیاورندو رای دهند دو اتفاق می افتد. اول اینکه آمریکایی ها عقب نشینی می کنند و اتفاق دیگر شما به کسی که می خواهید رای بدهید.

وی افزود: دولتی که پایگاه اجتماعی پائینی داشته باشد نمی تواند با رانت خواری و رانت بازی مبارزه کند. 

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه شعار من توسعه مدیریت و توسعه جمهوریت است گفت: در توسعه مدیریت نمی گذارم قیمت دلار این گونه بالا و پائین برود و در توسعه جمهوریت ارگانها و سازمان هایی که نتوانستند حقوق خود را جذب کنند به حقوقشان می رسانم، عنوان کردم که استانداران به واسطه خود مردم تعیین و استانداری هم به واسطه خودشان اداره می شود اما در بخش هایی چون ورزش، هنر و سینما و رسانه خیلی حقوق ها پایمال شده است.

غرضی ادامه داد: چون این تجربه اجتماعی را به مدت30 سال داشتم و نظام مهندسی را تشکیل دادم انشاءالله در این سه ارگان این امور را عملی می کنم و دست رانت بگیر و رانت خوارها را قطع کرده و اماکن را نیز سامان می دهم.

رضایی :  رشد بیکاری و مشکلات اقتصادی با شیب تندی در حال صعود است

در ادامه دور پایانی مناظره محسن رضایی گفت: از شهدا، جانبازان و خانواده آنها، سپاه و ارتش و نیروی انتظامی که در این برنامه بسیار تضعیف شد و نیز فرهنگیان، بانوان و جوانان تشکر کرده  و به آنها می گویم خود را برای پیروزی های بزرگ آماده کنید .

وی با اشاره به نموداری که آن را مقابل دوربین گرفت گفت: این نمودار نشان می دهد که رشد بیکاری و مشکلات اقتصادی با شیب تندی در حال صعود است در چنین وضعیتی آیا ما حق داریم منازعه کنیم و وقت ملت را هدر دهیم؟

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: حتما این منازعات را پایان می دهیم که با محوریت رهبری که دلش از این وضعیت خون است یک خیزش مردمی به وجود می آوریم؛ چرا باید فقط از خودمان دفاع کنیم در چنین شرایطی باید فداکاری کنیم حتی اگر من هم تخریب شدم باید دفاع از مردم را اصل بگذاریم.

ولایتی : کتاب تاریخ سیاسی جنگ تحمیلی را مطالعه کنید 

علی اکبر ولایتی گفت: برای اینکه موضوع فعالیتهای سیاسی در جنگ تحمیلی ندیده گرفته نشود و دوستان ما در جنگ بوده اند اجرشان ضایع نشود، نکاتی را مطرح می کنم.

وی افزود: بنده وزیر خارجه دفاع مقدس بوده ام و آقای دکتر روحانی شاهد هستند که امام راحل بعد از اولین انتخاب هرگاه که کابینه به مجلس معرفی می شد از طریق مرحوم حاج احمد آقا پیغام می دادند که فلانی (ولایتی) باید وزیر امور خارجه بماند.

ولایتی گفت: نکته سوم این است که بنده تنها کار سیاسی نکرده ام و زمینه خرید تسلیحات را از کشورهای دیگر با فعالیتهای سیاسی فراهم می کردم که نمونه این امر این است که در سال 61 به چین رفتم و با وزیر امور خارجه چین دیدار کردم و گفتم شما همه نوع سلاح به عراق می دهید و باید به ما هم بفروشید؛ ایشان گفت ما تسلیحات نمی فروشیم اما شرکتی در هونگ کنگ هست که شما را به آنها حواله می دهیم و کمک می کنیم که این کار انجام شود و با چین تا آنجا پیش رفتیم که در این اواخر آلفاجت و موشک کرم ابریشم خریدیم و قرارداد هسته ای امضا کردیم.

ولایتی ادامه داد: از آنجا که چینی ها خود در رسانه ها اعلام کردند قضیه اتمی را عرض می کنم و بعد هم در رابطه با جنگ تحمیلی برای اینکه معلوم شود چه فعالیتهای سیاسی شده به دوستان توصیه می کنم کتاب تاریخ سیاسی جنگ تحمیلی را که تالیف بنده است و کتاب مرجع دانشگاه هاست و بارها به چاپ رسیده مطالعه کنند تا بدانند در آنجا چه فعالیتهایی شده است.

وی افزود: نکته بعدی این است که در قطعنامه 598 صحبت از غرامت نبوده است بلکه بند 6 تعیین متجاوز است که آقای دکتر روحانی خبر دارند و به کشورهای دیگر توصیه شده که داوطلبانه به دو طرف برای سازندگی کشور کمک کنند و این مطلب را برای این عرض می کنم که آقای دکتر حداد با وجود آنکه دوست صدیق بنده است، اما ورودی در کارهای دیپلماسی ندارند و سختی این موضوع را متوجه نمی شوند و به همین دلیل فرمودند که کار راحتی بود.

حداد در پاسخ به ولایتی گفت: سختی نیست

ولایتی مجددا تکرار کرد: شما چون اطلاع ندارید بنده عرض می کنم

و حداد گفت: بنده هم اطلاع دارم. 

روحانی : هیچگاه نخواسته ام سیاست مداری مشهور باشم

در ادامه حسن روحانی نیز گفت: در آخرین لحظاتی که در محضر مردم عزیز هستم از همه زنان، مردان، کشاورزان، اصناف، صنعت گران، کارگران، معلمان، دانشجویان و همه اقشار مردم تشکر می کنم و می خواهم این نکته را بگویم که من نیامدم در مقابل عزیزان دیگر خودنمایی کنم.

وی افزود: فقط از مردم عزیزمان می خواهم که نه به جملات زیبا بلکه به تدابیر محکم و نه به ادعاها که به عملکردها و نه به فیلم های تبلیغاتی که به واقعیت های عینی و نه به ستادهای پرزرق و برق و پوسترهای رنگی بلکه به استقامت در نظر رای دهند؛ 40 سال است با سخنرانی در پشت میز خطابه مردم با شما سخن گفته ام، اما هیچگاه شما را فریب نداده ام و هیچ گاه سخنی خلاف واقع نگفته ام و در معاملات کثیف سیاسی و اقتصاد وارد نشده ام و هیچگاه نخواسته ام سیاست مداری مشهور باشم.

روحانی گفت: همواره سربلندی نظام و رفاه مردم بر محبوبت و عوام فریبی ترجیح داده ام، نمی گویم بهترین انتخاب برای مردم ایران هستم ولی امیدوارم همه توان خود را در طبق اخلاص بگذارم و جرعه آبی در کام تشنه شما مردم بریزم و امیدوارم دولت شما یعنی دولت تدبیر و امید چنان برنامه ریزی کند که بیشتر نگران تعالی بیشتر و روابط بهتر با دیگران باشید تا پرداخت اقساط وام های جدید، زمان بیشتری با خانواده و دوستان خود بگذرانید، غذای مناسب و سالمتری میل کنید و مسکن داشته باشید و از امکانات بهداشتی بهتری برخوردار باشید و دیگر دائما نگویید هرسال دریغ از پارسال.