به گزارش خبرگزاری مهر، شهرهای مختلف جهان روز گذشته در حمایت از مردم فلسطین و شهر اشغالی قدس شاهد راهپیمایی بود. این راهپیمایی در حدود 50 کشور جهان برگزار شد. همزمان در مناطق مختلف فلسطین نیز تظاهراتی بر پا شد.
نوارغزه
بنا بر اعلام الجزیره، هزاران فلسطینی در نوار غزه از مقابل مساجد تظاهرات ضد صهیونیستی خود را آغاز و تا گذرگاه بیت حانون در مرزهای شمالی غزه با فلسطین اشغالی ادامه دادند. شهروندان فلسطینی حمایت جامعه جهانی از قدس و مقابله با اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به ویژه یهودی سازی قدس را خواستار شدند.
مسئولان بلندپایه دولتی و برخی رهبران فلسطینی نیز در این تظاهرات حضور داشتند و با سر دادن شعار، بر ضرورت حمایت از مسجدالاقصی تاکید کردند. فلسطینی ها با حمل پلاکاردهایی آزادی قدس، آشتی ملی فلسطین و پایان بخشیدن به اختلافات داخلی فلسطین را خواستار شدند.
مردم فلسطین همچنین از کشورهای عربی و اسلامی خواستند که در قبال قدس و مقابله با زور و خشونت اشغالگران اسرائیلی و حملات شهرک نشینان به مقدسات اسلامی فلسطین مواضع یکسانی اتخاذ کنند.
"احمد ابوحلبیه" رئیس کمیته ملی راهپیمایی قدس در نوارغزه با سخنرانی در این راهپیمایی از کشورهای عربی و اسلامی و جامعه جهانی خواست که در دفاع از قدس و مقدسات اسلامی و ساکنان آن جدیت بیشتری به خرج دهند.
وی همچنین از جنبش های فتح و حماس خواست که به اختلافات خود پایان دهند و در راستای یاری قدس و مسجدالاقصی با یکدیگر متحد باشند و آشتی ملی فلسطین را محقق کنند.
"محمد الهندی" یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در سخنانی با اشاره به جمعیت حاضر در راهپیمایی حمایت از قدس گفت: این جمعیت قادر است ارتش اسرائیل را که گفته می شود شکست ناپذیر است ،شکست دهد و از قدس حمایت کند و یهودیان را از این شهر اخراج کند.
از سوی دیگر "زاهر البیراوی" سخنگوی رسمی راهپیمایی جهانی حمایت از قدس و یکی از شرکت کنندگان در این راهپیمایی در بیت حانون اظهار داشت : قدس خط قرمز است و نباید تنها به سکوت یا محکوم کردن اقدامات تجاوزکارانه اسرائیلی ها در این شهر اکتفا کرد.
وی با بیان این مطلب افزود: ملت ها ادامه اشغال قدس و یهودی سازی آن را نمی پذیرند و با صدای بلند می گویند ما برای آزادی قدس آمده ایم.
کرانه باختری
علاوه بر مناطق مختلف نوار غزه، کرانه باختری نیز شاهد راهپیمایی حمایت از قدس بود که با دخالت نظامیان رژیم صهیونیستی به خشونت کشیده شد. نظامیان صهیونیست برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور استفاده کردند که بر اثر آن دهها فلسطینی زخمی شدند.
در روستای کفر قدوم در شمال قلقیلیه نیز جوانان فلسطینی درحالی که شعار آزادی قدس را سر می دادند با نظامیان صهیونیست درگیر شدند. شهر قدس نیز پس از برپایی نماز جمعه در بخش شرقی شاهد اعتراضات ضد اسرائیلی بود.
پایگاه خبری العهد لبنان نیز اعلام کرد که نظامیان صهیونیست از گلوله های پلاستیکی علیه معترضان فلسطینی استفاده می کردند و راهپیمایی حمایت از قدس را در منطقه "باب العامود" در قدس و روستاهای بلعین در رام الله و المعصره در جنوب بیت لحم را سرکوب کردند.
مصر
همزمان با مناطق مختلف فلسطین، قاهره پایتخت مصر نیز در حمایت از قدس راهپیمایی بر پا کرد و هزاران شهروند مصری پس از اقامه نماز جمعه در آن شرکت کردند. شماری از وزیران و جوانان اغلب جریان های اسلامی مصر در این راهپیمایی شرکت داشتند.
موریتانی
الیوم السابع نیز گزارش داد: مردم موریتانی نیز در نواکشوط پایتخت این کشور در مقابل دفتر سازمان ملل متحد راهپیمایی کردند. تظاهرات کنندگان از ملتهای عربی خواستند که برای آزادی قدس و اخراج اشغالگران از آن به پا خیزند.
معترضان اعلام کردند که سازمان ملل متحد باید در مواضع حقیرانه خود در قبال قدس و اهالی آن بازنگری کند. "صالح ولد حنا" یکی از نمایندگان پارلمانی موریتانی و از جمله حاضران در این راهپیمایی نیز اظهار داشت: اشغال قدس در سایه سکوت رژیم های عربی صورت گرفت و آزادی آن در سایه نظام های برآمده از دل ملت ها انجام خواهد شد.
انگلیس
در لندن پایتخت انگلیس نیز راهپیمایی مشابهی برگزار شد که برخی شخصیت های سیاسی، رجال مذهبی مسلمان و خاخام های ضد صهیونیست همچون "ناطوری کارتا" حضور داشتند. شماری از نمایندگان پارلمان انگلیس، سفیر فلسطین در لندن و نمایندگان جنبش های دانشجویی، جوانان و زنان در این راهپیمایی شرکت داشتند.
این راهپیمایی در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در لندن برگزار شد و معترضان با حمل پرچم فلسطین و پلاکاردهایی که بر روی آنها شعارهای ضد اسرائیلی نوشته شده بود یهودی سازی قدس و احداث دیوا نژادپرستانه حائل را محکوم کردند.
شخصیت های مطرح در این راهپیمایی از دولت انگلیس خواستند که با فشارهای اقتصادی بر رژیم صهیونیستی، این رژیم را به اجرای قوانین و معاهدات بین المللی وادار کند.