مذاكرات رسمي مشترك هياتهاي عاليرتبه ايران و عراق به رياست"محمدرضا عارف" معاون اول رييس جمهوري ايران و "ابراهيم جعفري" نخست وزير عراق برگزار شد .

به گزارش خبرگزاري"مهر"، معاون اول رييس جمهوري ايران، در اين نشست با تاكيد بر اين نكته كه آينده عراق متعلق به همه عراقي‌ها و از جمله اقليت‌هاي آن كشور مي‌باشد و همه گروه‌ها و طوائف عراقي بايد در ساختار حكومت عراق نقش داشته باشند، خاطر نشان كرد كه ملت عراق نشان داده است كه قادر خواهد بود بدون حضور و مداخله بيگانگان و تحميل خواست‌ها و اراده خارجي، كشور خويش را برمبناي عراقي آزاد و مستقل اداره نمايد.

عارف افزود: در حال حاضر، مردم عراق بيش از پيش نيازمند وحدت يكپارچگي، آرامش، ثبات و امنيت مي‌باشند.

معاون اول رييس جمهوري ايران، آمادگي كشورش را براي هرگونه همكاري جهت پيگيري قضايي و ارايه مدارك و شواهد لازم به دادگاه ويژه محاكمه صدام اعلام كرد.

وي درباره رفت و آمد زايران عتبات عاليات، تاكيد كرد كه هرچه ترددهاي رسمي بيشتر شود، ترددهاي غيررسمي كه مامخالف جدي آن هستيم ، كاهش خواهد يافت و از نتايج اين رفت و آمدها دو ملت بيشتر به يكديگر نزديك مي‌شوند.

عارف، همچنين ابراز تمايل كرد كه فعاليت‌هاي مسئولان دو كشور بويژه درباره موارد آزادسازي تعدادي از اتباع ايران از زندان‌هاي عراق و بازداشتگاه‌هاي نيروهاي آمريكايي و فعال شدن بيشتر كميته مفقودين دو كشور براي روشن شدن وضعيت ساير مفقودين، تاحصول نتايج نهايي با جديت تداوم يابد.

معاون اول رييس جمهوري ايران، درباره همكاري‌هاي اقتصادي دو كشور كه موجبات نزديكي هر چه بيشتر دو ملت را به يكديگر فراهم مي‌سازد، برگزاري اولين اجلاس كميسيون‌هاي عالي مشترك همكاري دو كشور را، در اين مسير تعيين‌ كننده دانست .

عارف، از اينكه دو كشور بزرگ ايران و عراق برغم برخورداري از اشتراكات فراوان تاريخي ، فرهنگي و مذهبي، به دليل سياست‌هاي غلط بيگانگان در منطقه و همچنين رژيم صدام، نتوانسته‌اند از تمامي ظرفيت‌هاي خويش استفاده نمايند، اظهار تاسف و تصريح كرد: اكنون كه زمان احياي مجدد همكاري‌هاي دو كشور فراهم شده است ، ضروري است تا در اين زمينه بطور جدي كوشش كنيم .

معاون اول رييس جمهوري ايران، پيشرفت قابل ملاحظه كشورش در كيفيت صنعت در تمامي زمينه‌ها و طرحهاي بسيار موفقي كه توسط متخصصان ايران در كشورهاي مختلف دنيا به اجرا درآمده را خاطر نشان و اظهاراميدواري كرد كه باايجاد هماهنگي و موافقت مقام‌هاي بلندپايه دو كشور ، كشور عراق نيز از اين گونه خدمات بويژه در امور حمل و نقل، نيرو، نفت، بازرگاني، بانكي و صنعتي بهره‌مند شود.

عارف در پايان اظهار اميدواري كرد كه برگزاري اين گونه ديدارها بتواند زمينه‌ساز توسعه همكاريهاي ميان دو كشور را فراهم آورد تا دو ملت مسلمان و همسايه ايران و عراق و كشورهاي منطقه از نتايج مثبت آن بهره‌مند گردند.

وي با اشاره به تلاش‌هاي دولت انتقالي در جهت ايجاد ثبات در عراق، ابراز اطمينان كرد كه با اين اقدامات، در آينده نزديك عراقي آزاد، مستقل و قوي را نظاره‌گر باشيم .

ابراهيم جعفري نخست وزير عراق نيز در اين نشست ، خسارت‌هاي فراوان ناشي از جنايات رژيم بعثي صدام بر مردم عراق ، منطقه و بويژه مردم و كشور ايران را خاطرنشان ساخت و ابراز خرسندي كرد كه اكنون با سقوط صدام و با رفع خطرها و تهديدها، ملت عراق در آستانه مرحله جديدي از تاريخ حيات سياسي و اجتماعي خود قرار گرفته است .

وي دستاوردهاي عراق را در دوره انتقالي غيرقابل پيش‌بيني و غيرقابل باور دانست و با اشاره به استقرار سياسي دولت و برگزاري موفق انتخابات مجمع ملي و شوراي استانها و حضور فعال زنان در عرصه سياسي عراق ، اظهار اميدواري كرد كه در فرصت باقي‌مانده تا تشكيل دولت ملي ، ديگر اقليت‌ها و قوميت‌ها كه در مجمع ملي نتوانستند سهم متناسب با جمعيت خود را كسب نمايند، بتوانند از سهم لازم برخوردار شوند.

نخست وزير عراق با اشاره به تمدن كهن عراق از جمله تمدن پنج هزار ساله سومرها و عناصر مشترك تمدني با جمهوري اسلامي ايران ، وجود عتبات عاليات در آن كشور و اشتياق فراوان مردم ايران جهت زيارت از آنها ، توافقات مقامات دو كشور براي افزايش زايران تا سقف پنج هزار نفر را يادآور و اين توافقات را مهم و به نفع دو كشور دانست و بر اجراي آنها تاكيد كرد.

وي ظرفيت و توانايي‌هاي عراق را در زمينه‌هاي مختلف بر شمرد و با اعلام آمادگي دولت و مقامات كشورش براي همكاري در موارد گوناگون و مورد علاقه با ايران، رفت و آمد مقامات و همكاري‌هاي دو كشور را پيام‌آور دوستي و نزديكي دو ملت ايران و عراق دانست .

جعفري، با اشاره به محاكمه صدام توسط دادگاه عراقي، خاطرنشان كرد كه قضات عراقي در حال جمع‌آوري مدارك ارتكاب جرايم و جنايتهاي صدام به ملت و كشورهاي همسايه از جمله ايران هستند.

نخست وزير عراق همچنين با تشريح روند تشكيل كابينه خود به نقش زنان عراقي در مبارزات اين كشور اشاره و خاطرنشان كرد: شش وزير زن در كابينه او حضور دارند.

در نشست مشترك ايران و عراق ، 10 تن از وزراي دولت انتقالي عراق و همچنين وزراي امورخارجه ، دفاع و پشتيباني نيروهاي مصلح ، فرهنگ و ارشاد اسلامي و بازرگاني جمهوري اسلامي ايران و تعدادي از روساي سازمانهاي مرتبط دو كشور حضور داشتند.