حجت الاسلام والمسلمين دري نجف آبادي رئيس ديوان عدالت اداري گفت: حوزه هاي علمي و انديشه اسلامي بايد در زمينه وحدت و تفاهم دنياي اسلام مطالعات و تحقيقات عميق داشته باشند و زمينه تفاهم و همفكري جهان اسلام بر اساس معيارها و مباني اسلامي به وجود آيد.

وي كه در حاشيه مراسم افتتاحيه شانزدهمين كنفرانس بين المللي وحدت اسلامي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري مهر سخن مي گفت، افزود: اجتهاد پوياي فقهاي اسلام راه همفكري و تفاهم مسلمانان و تدوين استراتژي هاي دراز مدت جوامع اسلامي  را فراهم كرده و زمينه را براي تحقق اهداف و آرمانهاي اسلامي در صحنه بين المللي و به ويژه حضور در مسائل جهاني و جهاني سازي، حاكميت ارزشها و مفاهيم اسلامي در جهان، اتخاذ استراتژي هاي دراز مدت و ميان مدت، تدوين راهكارهاي اساسي همفكري و سازوكارهاي مناسب براي تحقق اين اهداف و آرمان به وجود مي آورد.
دري نجف آبادي تصريح كرد: در نتيجه بايد استراتژي روشن و آينده نگرانه و آگاهانه اي با توجه به شناخت جهان و مسائل جهاني و نيازها و ضرورت ها شيوه هاي مناسب براي حضور و تعامل و تنظيم رابطه با مدعيان غربي در زمينه جهاني شمولي ارائه شود.
رئيس ديوان عدالت اداري خاطرنشان كرد: براي  رسيدن به اين  اصل نياز به جلسات مستمر محققان و پژوهشگران و فرهيختگان و سياستمداران  معتقد دنياي اسلام و تدوين برنامه هاي مناسب در ابعاد مختلف فرهنگي، سياسي، اقتصادي، اجتماعي رسانه اي مشاهده مي شود تا با توجه به تمام  اصول و مباني و با حفظ هويتها، اصالتها و ارزشها  امكان  حضوري  مقتدرانه و ارزنده در مسائل جهاني فراهم شود.
وي افزود: درغيراين صورت چه بسا جامعه اسلامي خواسته و ناخواسته تحت تاثير تبليغات بيگانه و رسانه هاي غربي و انديشه هاي تحميلي قرار خواهد گرفت و در همه زمينه ها مرعوب بيگانگان و منفعل در برابر استكبار جهاني خواهد بود كه اين به مفهوم از دست دادن يكان عظيم الشان امت اسلامي  و زمينه ساز نفوذ سلطه بيگانگان در دنياي اسلام و در منطقه خاورميانه خواهد بود كه هرگز مورد تاييد اسلام و مسلمانان آگاه و زنده دل و آزاديخواهان عالم نيست.
دري نجف آبادي تاكيد كرد: در عين حال اين مساله بسيار حساس، ظريف و عميق است و نياز به كار كارشناسي و نظريه پردازي و نظريه سازي حكيمانه دارد.
وي همچنين حكومت استبدادي، جهل، فساد را از مشكلات عمده جهان اسلام در عصر حاضر برشمرد.