کتاب«روانشناسی بازی»، با بررسی شرایط و امکانات بازی کودکان، اطلاعاتی روانشناختی برای رشد شناختی، اجتماعی، عاطفی، اخلاقی و جسمی کودک را در اختیار خواننده قرار می‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب«روانشناسی بازی» نوشته لطیف جعفری از سوی انتشارات تیمورزاده راهی بازار شد. در بخشی از این کتاب آمده است:

«دنیای ذهنی کودک، دنیایی بازی‌گونه و متفاوت از دنیای واقعی، جدی و تلخ بزرگ‌ترهاست...طبیعت کودکی، بازی و بازی ویژگی مخصوص کودک است بنابراین باید این امکان و شرایط را ابتدا والدین در خانواده و با همراهی فرزندان خود و بعد همان شرایط مشابه را برای خارج از خانواده فراهم آورند...محیط بازی، محیطی کوچک، غیرجدی و غیرواقعی است اما همین محیط غیرجدی و غیرواقعی امکان آموزش و کسب تجربیات واقعی را برای کودکان در هر زمینه‌ای و به هر شکلی فراهم می‌آورد. کودکی که زیاد بازی می‌کند بیشتر از بقیه کودکان، امکان پرورش هوشی و شناختی، رشد جسمی، تبادل عاطفی، مراوده اجتماعی و ملاحظات اخلاقی و فهم جنسی را پیدا می‌کند، چیزی که مقدمات و ضرورت آمادگی زندگی بزرگسالی است.»

کتاب«روانشناسی بازی»، نوشته لطیف جعفری، تمام شرایط و امکانات بازی کودکان را مورد مطالعه قرار داده و اطلاعات روانشناختی مناسب برای رشد شناختی، اجتماعی، عاطفی، اخلاقی و جسمی لازم کودک را در اختیار خواننده قرار می‌دهد. این کتاب، 11 فصل ر ا دربرمی‌گیرد. در فصل نخست به تعریف بازی و تاریخچه آن در دنیای غرب و در فرهنگ شرقی، ایرانی، اسلامی پرداخته شده است.

«نظریه‌‎های بازی» که نظریه‌های کلاسیک و معاصر را شامل می‌شود، عنوان فصل دوم است و سومین فصل به «بازی در میان حیوانات و انسان‌ها» اختصاص دارد و در آن به مواردی چون «بازی به عنوان شبیه‌سازی، بازی و پرخاشگری، بازی و اجتماعی شدن، تفاوت‌های فرهنگی در بازی و انواع بازی‌ها» اشاره شده است.

از فصل چهارم تا پایان هشتمین فصل از کتاب«روانشناسی بازی» به بازی و رشد جسمانی، اجتماعی، عاطفی، ذهنی و جنسیتی و تاثیر بازی بر رشد ذهنی و خلاقیت کودک و پالایش عاطفی او پرداخته شده است. «بازی و کودکان استثنایی» عنوان نهمین فصل از کتاب است. «بازی‌های اکتشافی، بازی‌های پرانرژی، بازی‌های مهارتی، نارسایی‌های شنوایی، بازی کودکان تحت فشار روانی و...» جز موارد مطرح شده در این بخش است.

«اشکال بازی» دهمین فصل کتاب است که به انواع بازی‌های حسی، کلامی و حرکتی، گروهی، سنتی و...  در سنین مختلف از یک ماه به بالا می‌پردازد. «بازی و درمان» عنوان یازدهمین و آخرین فصل کتاب است در انتها نیز منابع و کتاب‌شناسی به زبان فارسی و لاتین و واژه یاب آمده است.

کتاب«روانشناسی بازی» نوشته لطیف جعفری را انتشارات تیمورزاده- نشر طبیب در 2000 نسخه و به قیمت 4450 تومان منتشر کرده است.