به گزارش خبرنگار مهر، در این طرح که با هدف نظم بخشی و رعايت قانون نظام صنفي رايانهاي اجرا ميشود، با شرکتهایی که استانداردهاي ميزباني وب را رعایت نمیکنند و حائز شرايط قانوني براي ارائه خدمات لازم در اين فضا نيستند، برخورد قانوني خواهد شد.
دراین راستا شرکتهاي ارائه دهنده خدمات ميزباني وب براي استاندارد کردن فعاليت خود و اخذ مجوز از سازمان نظام صنفی رایانه ای تنها يک ماه فرصت دارند که در این زمینه کمیسیون فضای مجازی این سازمان مطابق اصول اين طرح که در سازمان نظام صنفي رايانهاي به تصويب رسيده، معیارها و استانداردهای حداقلی را مطرح میکند و خدمات مشاورهای را برای دستیابی به این استانداردها ارائه خواهد کرد.
مهرداد سيجاني رئيس کميسيون فضاي مجازي سازمان نظام صنفي رايانهاي استان تهران درخصوص نحوه برخورد با متخلفان ميزباني وب گفت: اين مواجه قانوني ابتدا از طريق فيلتر شدن سايت و سپس با مسدودسازي سرويس دهنده متخلف صورت ميگيرد.
وی هدف اصلي از اجراي طرح ساماندهي فعاليت درحوزه ميزباني وب را رعايت حقوق فعالان قانوني و مصرفکنندگان اين حوزه برشمرد و افزود: با اجرای این طرح نه تنها حقوق مصرفکننده و اعتماد و سرمایه اجتماعي تامين خواهد شد، بلکه شرایطی فراهم ميشود که فعالان مجازی بتوانند به صورت قانوني فعالیت خود را توسعه بخشند.
در همین حال طرح نماد اطمينان براي شرکتهاي ميزباني وب به اجرا در خواهد آمد که این نشان در واقع درجه بندی کیفی این نوع شرکتها است و کیفیت کاري شرکتها را از یک تا پنج ستاره مشخص کرده و حداقل کیفیت با یک ستاره نمایش می دهد.
در این راستا پيمان نورايي، رئيس کارگروه زيرساخت کميسيون فضاي مجازي ر رابطه با معیارهای حداقلی کیفیت طرح نماد اطمينان براي شرکتهاي ميزباني وب گفت: دارا بودن پورتال پشتیبانی، سیستم ثبت تیکت و امکان رسیدگی به شکایات به صورت 24 ساعته و ثبت سفارش و حضور آنلاین بدون درنگ، از جمله استانداردهای قابل بررسی در اين طرح است؛ حداقلهای کیفی برای این طرح شامل درج اطلاعات کافی، نام و نشانی و تلفن ثابت شرکت و ساعات کار مشخص (حداقل 40 ساعت) برای شرکتها، درج مشخصات سرویسهای ارائه دهنده و امکان پاسخگویی حضور مشترکان توسط کارشناس فروش و پشتیبانی است.
به گزارش مهر، کميسيون فضاي مجازي سازمان نظام صنفی رایانه ای که پيش از اين با عنوان کمیسیون نشر الکترونیک و رسانههای دیجیتال شناخته ميشد با حضور 12 نفر از کارشناسان و مدیران حوزه رسانههای دیجیتال و فضای مجازی به بررسی مسائل و مشکلات فضای مجازی، کمک به بهبود کسب و کار و تعامل بخش دولتی به عنوان نماینده بخش خصوصی در این حوزه می پردازد.
هم اکنون چهار کارگروه تخصصي اين کميسيون شامل کارگروههاي زيرساخت، وب، آموزش الکترونیکی، و وبسايتها به عنوان بازوان تخصصي کميسيون فضاي مجازي، طرحهاي مختلف اين حوزه را پيگيري ميکنند.