نصرت الله سپهر در گفتگو با خبرنگار مهر، به مناسبت هفته صنایع دستی گفت: همزمان با هفته صنایع دستی نمایشگاهی از صنایع دستی سراسر کشور در محل نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار و حدود 20 هنرمند کرمانشاهی در 17 غرفه این نمایشگاه حضور داشتند.
وی افزود: در حاشیه برگزاری این نمایشگاه و در روز صنایع دستی هنرمندان کرمانشاهی موفق به گرفتن لوح تقدیر از دست معاون رئیس جمهور شدند.
وی گفت: هنرمندان صنایع دستی استان کرمانشاه در رشته های زیورآلات سنتی و کاشی هفت رنگ این لوح و تندیس را دریافت کردند.
سپهر ادامه داد: هم چنین غرفه های استان کرمانشاه در نمایشگاه صنایع دستی مورد استقبال واقع شد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه هم چنین از حضور هنرمندانی در قالب چادرهای عشایری در بین 17 غرفه کرمانشاهی خبردادو گفت: در این غرفه ها صنایع و تولیدات عشایری به معرض دید و فروش گذاشته شد.
وی گفت: هم چنین در یکی از این غرفه ها هنرمندان به تولید زنده پرداخته و تولید آثار هنری چون گیوه، نمد، نقاشی روی شیشه، ساز سنتی تنبور و .... به صورت زنده پرداخته و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
معاون صنایع دستی استان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: درحضور غرفه های استان کرمانشاه در این نمایشگاه به غرفه صادرارات و فروش توجه ویژه ای شد و سعی کردیم غرفه آرایی ها در سطح بالا صورت گرفته تا باعث جذب بیشتر مخاطبان و ترغیب آنان به سمت صنایع دستی استان کرمانشاه شود.
وی افزود: در این نمایشگاه و غرفه های استان کرمانشاه سعی شد مواد اولیه تولیدات زنده به اندازه کافی تامین و از هنرمندان کارشناس، دارای کارت شناسایی و سابقه فعالیت طولانی استفاده شود.
سپهر ادامه داد: هم چنین در جهت توسعه و ترویج صنایع دستی هنرمندی به این نمایشگاه اعزام شد تا با بهره گیری از نوآوری های صنایع دستی سایر استان و توجه به این صنایع باعث ارتقا صنایع دستی استان کرمانشاه شود.
وی، از فروش و تولید محصولات و غذاهای عشایری و بومی در غرفه های استان طی برگزاری این نمایشگاه خبرداد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه، زمان برگزاری این نمایشگاه را 16 تا 20 خرداد بود و مورد استقبال قرار گرفت.
سپهر، برگزاری نمایشگاه هایی در سراسر استان، برگزاری نشست های تخصصی با هنرمندان و تجلیل از هنرمندان توانای کرمانشاهی در تهران را از دیگر برنامه های هفته صنایع دستی عنوان کرد.
وی، هم چنین از برپایی نمایشگاه صنایع دستی طی هفته آینده در کرمانشاه خبر داد و گفت: این نمایشگاه در محل نمایشگاه های بین المللی واقع در پارک شاهد برگزار و تا اوایل مرداد ادامه خواهد داشت.
وی تولید صنایع دستی را زمینه ایجاد اشتغال بومی ، رونق اقتصادی و حرکت به سمت زندگی ایرانی اسلامی با استفاده از کالاهای ایرانی، اسلامی و بومی دانست.
سپهر گفت: استقبال از صنایع دستی موجب حفظ و توسعه این صنعت و و تبدیل مواد اولیه استان به کالا می شود.
سپهر ، خواستار حمایت همه دست اندرکاران شد و گفت: این وظیفه برای ما دو صد چندان است اما حفظ این میراث جز با کمک های جمعی مردم امکان پذیر نخواهد بود.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه، گفت: تلاش برای بیمه هنرمندان صنایع دستی استان کرمانشاه و ایجاد پشتوانه بازنشستگی و مستمری در دوران کهولت، ایجاد فرصت های مناسب برای فروش صنایع دستی، جمع آوری و چاپ مطالبی پیرامون صنایع دستی برای حفظ و حراست و ثبت و ضبط که تاکنون چند جلد کتاب نیز در این حوزه چاپ و چند جلد دیگر نیز در دست چاپ است از جمله فعالیت های این سازمان در حوزه صنایع دستی است.
سپهر، از صدور کارت شناسایی، ایجاد معافیت مالیاتی، ایجاد بازارچه های فروش در داخل و خارج کشور و اختصاص جوایزی به صادرکنندگان برتر از دیگر فعالیت های این سازمان در حمایت هنر و هنرمندان صنایع دستی در استان کرمانشاه است.
وی، هم چنین از ارائه تسهیلات بانکی به هنرمندان صنایع دستی برای ایجاد بازارچه و کارگاه خبرداد و گفت: پیش از این به مشاغل خانگی نیز تسهیلاتی اختصاص داده می شد اما در حال حاضر فقط برای موارد ذکر شده و اینچنینی به هنرمندان صنایع دستی استان تسهیلات داده می شود.
سپهر، از ثبت جهانی تعدادی از صنایع دستی استان خبرداد و گفت: تاکنون موفق به ثبت 8 مورد از صنایع دستی استان کرمانشاه شده ایم که از این جمله می توان به گیوه، گلیم، ساز سنتی تنبور و ... اشاره کرد.
وی، هم چنین از هماهنگ سازی 12 مورد از صنایع دستی استان کرمانشاه با استاندارد جهانی یونسکو خبرداد.
سپهر افزود: از جمله این صنایع می توان به گیوه، جاجیم، گلیم، منبت، تنبور و... اشاره کرد که موفق به دریافت نشان جهانی یونسکو نیز شده اند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه، از مردم خواستار استفاده بیشتر از صنایع دستی شد و گفت: استفاده از این صنایع مزایای زیادی را به دنبال دارد که از آن جمله می توان به عدم آلایندگی این محصولات اشاره کرد، چرا که ان محصولات به عنوان صنعت سفید و بدون دود مطرح است.
وی افزود: صنایع دستی در اشکال مختلف، هم خوانی بیشتری با زندگی ما ایرانیان دارد و اشتغال بومی و ترویج فرهنگ بومی ، ترویج و اشاعه این صنایع، کمک به تولیدکنندگان داخلی و حمایت از آنها از مزیت های استفاده از این صنایع است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه، در پایان حمایت از صنایع دستی را حمایت از هویت دانست و گفت: حفظ صنایع دستی، حفظ شناسنامه ملی است و از دست رفتن آن به معنی از دست رفتن شناسنامه و هویت ملی است.