نماينده ايران در سازمان ملل متحد جلوگيري از سوءاستفاده از قدرت براي كاربرد زور را از اصول فراموش شده منشور سازمان ملل متحد خواند و گفت: تهديد به استفاده از زور هم بايد غيرمجاز و غيرمشروع شناخته شود.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، محمد جواد ظريف در كنفرانس بازنگري در ساختار سازمان ملل، با تاكيد بر اهميت نقش اين سازمان در جامعه بين المللي اظهار داشت: سازمان ملل يك نهاد منعطف است و به همين دليل در 60 سال گذشته توانسته است در تمام طوفانهاي سياسي باقي بماند.

وي بر ضرورت اصلاح ساختار سازمان ملل براي رفع اشكالات و پيشگيري از تكرار اشتباهات گذشته اين سازمان تاكيد كرد و گفت: اكنون زمان بازآزمون سازمان ملل در شرايطي هستيم كه جهان به صورت موقت تك قطبي شده و مطمئنا هرگز به اين صورت باقي نخواهد ماند.

نماينده جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل؛ عدم تحمل و تنفر و خشونت هاي دولتي و غيردولتي را كه جنگ و تروريسم را شكل داده اند، از چالشهاي پيش روي سازمان ملل خواند كه ضرورت بازنگري در ساختار اين سازمان براي حل مشكلات را ضروري ساخته است.

وي افزود: امروز سازمان ملل متحد بايد در نسخه اي اعلام كند كه با اين موارد فاجعه آميز چگونه مي خواهد برخورد كند.

ظريف از گزارش دبير كل سازمان ملل در خصوص اصلاح ساختار اين سازمان قدرداني كرد و آن را حاوي نكاتي مثبت و پاسخگوي بخشي از دغدغه ها دانست و درعين حال تاكيد كرد كه در اين گزارش ابهاماتي وجود دارد كه مي تواند باعث سوءاستفاده قدرتها شود.

ظريف خاطرنشان كرد: جنگ و يك جانبه گرايي باعث ايده اصلاح و ساختار سازمان ملل متحد شد، اما متاسفانه گزارش دبيركل به ريشه هاي اين مسائل نپرداخته است.

نماينده ايران در سازمان ملل متحد افزود: گفت وگوي تمدنها يكي از پايه اي ترين مسائلي است كه مي تواند به حل مسائل بين المللي كمك كند، اما متاسفانه پيش نويس  سند و گزارش دبيركل به آن نپرداخته است.

وي همچنين بر ضرورت بازتعريف دفاع مشروع از خود در سازمان ملل تاكيد كرد و افزود: مكانيسم هاي چند جانبه بايد تقويت شود تا از فجايع انساني جلوگيري گردد البته اين كار بسيار سختي است و براي تحقق آن بايد مسئوليت پذير باشيم.

ظريف جلوگيري از سوءاستفاده از قدرت براي كاربرد زور را از اصول فراموش شده منشور سازمان ملل متحد خواند و گفت: تهديد به استفاده از زور هم بايد غيرمجاز و غيرمشروع شناخته شود.

نماينده ايران در سازمان ملل در اين همايش همچنين پيشنهاد سوئيس مبني بر محدود ساختن حق  وتو و خروج مسائل مربوط به نسل كشي و جنايات عليه بشريت از محدوده اين حق را پيشنهادي مثبت و قابل قبول دانست.