چهار تن از کاندیداهای شورای شهر شاهرود در دومین میزگرد سرپرستی خبرگزاری مهر به سوالات خبرنگاران این خبرگزاری پیرامون اولویت برنامه در زمینه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ورزشی، ارزیابی عملکرد دورهای پیشین شورای اسلامی شهر، میزان آشنایی به مسائل مالی شهرداری، نحوه ارتباط با مردم، مهمترین دلایل افزایش قیمت مسکن در پرتو ضعف مدیریت شهری، نحوه تامین درآمد ثابت برای شهرداری، شاخص تبلیغات و اعتقاد به کار گروهی، نحوه برخورد با انتقاد و منتقدین، با دید خود پاسخ دادند.
ساختار مدیریت شهرداری شاهرود نیازمند تغییر جدی
سید جواد بیطرف نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر شاهرود، متولد 1352، دارای لیسانس مدیریت دولتی و 15 سال سابقه مدیریت در اداره ورزش و جوانان شاهرود و بسطام را دارد.
وی اولویت کاری خود را مسائل فرهنگی و ساختار مدیریتی شهرداری عنوان کرد و افزود: مسائل فرهنگی اولویت خیلی از امور روزمره شهر است، شورا وظیفه دخالت در امور را داراست و می تواند محور همدلی باشد.
بیطرف ضمن تشکر از سه دوره شورای شهر شاهرود تصریح کرد: وقتی مسئولیتی قبول می کنیم باید بپذیریم که مردم ما را مورد نقد قرار می دهند باید در مقابل نقد غیر سالم نیز صبور بوده و با متانت جواب داد زیرا یکی از خصلت های شورای شهر صبر و استقامت است.
وی با بیان اینکه مسلما در سه دوره شورای شهرکارهای خوبی انجام شده که باید آنها را قوت بخشید و ضعف را شناسایی کرد تا در دوره جدید تکرار نشود، اظهار داشت: اما مطلبی که در دورهای قبلی و فعلی شورا خیلی چشمگیر نبوده برنامه ریزی، نظارت و همدلی است و شورا باید پویا بوده و لازمه این امر تغییر است.
رئیس سابق اداره ورزش و جوانان شهرستان شاهرود در جواب سوال خبرنگار مهر مبنی بر آشنایی ایشان از مسائل مالی شهرداری گفت: بودجه سال گذشته شهرداری شاهرود آنچه که تحقق پیدا کرده 28 میلیارد تومان بوده و امسال نیز 34 میلیارد تومان است.
بیطرف ضمن تاکید بر ارتباط شورا با مردم افزود: شورای اسلامی باید سایتی جهت ارتباط با مردم داشته باشد و من خود داری وبلاک شخصی بوده و از این طریق سعی می کنم با مردم ارتباط برقرار کنم و بعد بر ارتباط چهره به چهره تاکید دارم و چون اعضای شورا به 11 نفر افزایش پیدا کرده با یک برنامه ریزی و زمانبندی می توان این کار را انجام داد.
مردم مهمترین پشتوانه شورا و شهرداری
کاندیدای چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر شاهرود با بیان اینکه مهمترین پشتوانه شورا و شهرداری مردم هستند افزود: اگر در امور شهری تدبیر شود به راحتی می توان بخش عمده ای از درآمد شهرداری که وصول نمی شود را وصول کرد.
بیطرف گفت: خیلی از افراد نسبت به پرداخت عوارض خود اقدام نمی کنند و علت آن نیز دیده نشدن کار زیر بنایی در شهر و همچنین نبودن عدالت در توزیع خدمات شهری است.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه از پاساژ برلیان تا میدان آزادی نزدیک به 15 مجموعه تجاری، اداری و پزشکی است و هیچ کدام پارکینگ ندارد و قدمت بعضی از این اماکن به 30 سال می رسد در صورتی که اگر شهرداری و شورای اسلامی شهر در طول 14 سال نسبت به ساخت پارکینگ با مشارکت بخش خصوصی اقدام می کرد مسلما خیلی از مردم نسبت به پرداخت عوارض خود اقدام می کردند.
شفاف سازی و جلوگیری از رانت خوای مهمترین وظیفه شورای شهر
رئیس سابق اداره ورزش و جوانان شاهرود شاخص تبلیغات خود را پیگیرانه، صادقانه و عالمانه عنوان کرد و با تاکید بر کار گروهی گفت: شورا مجموعه ای از سلایق، ایده و خرد جمعی است و فردی که خود را به عنوان عضو شورا کاندید می کند باید توان پذیرش کار گروهی را داشته باشد زیرا شورا همانطور که از اسم آن پیداست یک کار گروهی و تیمی است.
بیطرف با اشاره به افزایش بی رویه قیمت مسکن در شاهرود و گاها برابری آن با تهران گفت: نمی خواهم به دنبال مقصر باشم ولی مسلما شورای شهر و شهرداری می تواند به عنوان یکی از موثرترین نهاد در بحث مسکن دخیل باشند به این دلیل که طرح تفصیلی شهر در شورا و شهرداری انجام می گیرد و اگر نسبت به شفاف سازی مسائل شورا و شهرداری اقدام شود این امر باعث جلوگیری از هر گونه رانت خوای و افزایش بی رویه قیمت مسکن خواهد شد.
ارتباط چهره به چهره مهمترین تعامل شورا با مردم است
علی رضا جواهری یکی دیگر از کاندیداهای چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر شاهرود که متولد 1345 و دارای مدرک کارشناسی رشته حقوق است، سابقه 27 سال کار اجرایی در سازمان تامین اجتماعی را در پرونده خود دارد.
وی در صورت راهیابی به شورا، اولویت برنامه کاری خود را مسائل فرهنگی دانست و گفت: شورا باید در همه مسائل فرهنگی، اجتماعی، عمرانی، اقتصادی و ورزشی حضور پیدا کند.
جواهری با بیان اینکه اعضای دورهای قبل شورا خدماتی را انجام داده اند اظهار داشت: به عقیده من بعضی از امورات شدت و ضعف داشته و کار کارشناسی نشده و این بخاطر یکدل و همراه نبودن آنها با همدیگر بوده است.
کاندیدای چهارمین دوره انتخابات شورای شهر شاهرود ارتباط چهره به چهره را مهمترین تعامل شورا با مردم عنوان کرد و گفت: سعی می کنم با حضور در جوامع و بخصوص بازار و اجتماع مردمي از نزديک به مسائل و مشکلات مردم رسيدگي کنم.
وی تصریح کرد: باید تمام امکانات به طور مساوی در سطح شهر تقسيم شود و برای این کار لازم است نيازهاي هر منطقه به طور جداگانه بررسي و کارشناسی شود.
اخذ عوارض باعث فشار بر روی مردم می شود
جواهری با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین درآمد ثابت برای شهرداری عوارض است گفت: اخذ عوارض باعث فشار بر روی مردم می شود به همین خاطر باید دنبال منابع درآمد زا و چیزهایی باشیم که برای شهرداری صرفه اقتصادی داشته باشد و بهترین راه آن جلب سرمایه گذاری است.
کاندیدای فعلی شورای اسلامی شهر شاهرود شاخص تبلیغات خود را صداقت عنوان کرد و اظهار داشت: تمام هزینه های تبلیغاتی وی شخصی و مساعدت برخی دوستان بوده است.
وی تصریح کرد: صد درصد به کار گروهی اعتقاد دارم و اگر انتقاد سازنده باشد می پذیریم و اگرنبود پاسخگو خواهیم بود.
ساماندهی وضعیت اداری شهرداری اولویت اول شورا
مرتضي احمديان متولد 1339 در شاهرود، دارای کارشناسی معادل رشته اداري مالي مرکز آموزش مديريت دولتي داخلي سپاه، بازنشسته سپاه پاسداران با 25 سال سابقه فرماندهي است.
وی اولین برنامه اولویت دار خود در صورت راهیابی به شورای شهر را ساماندهی وضعيت اداري شهرداري دانست و گفت: شهرداري بازوي اجرايي شهر است و بايد به وسیله تشکیل شهردار محله و پیشخوان های اداری امور شهری به مردم واگذار و از مراجعات مکرر به شهرداری کاسته شود. احمدیان ضمن نقد دوره های قبلی شورای شهر شاهرود اظهار داشت: متاسفانه اقدامات شورا متناسب با رشد جمعیت و افزایش شهرک ها در شهر نبوده و باید تغییری در مدیریت شورا و شهرداری شکل بگیرد.
جلب سرمایه گذار بهترین منبع درآمد ثابت برای شهرداری
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شاهرود، درآمد نسبی شهرداری در سال گذشته را حدود 36 میلیارد تومان عنوان کرد و اظهار داشت: مقداری از درآمد شهرداری به وسیله اخذ عوارض از مردم و صنایع است.
احمدیان با بیان اینکه تامین درآمد ثابت برای شهرداری از طریق جلب سرمایه گذار و ایجاد صنایع کوچک و بزرگ امکان پذیر است، گفت: تامين درآمد شهرداري جلب سرمايه هاي شهرستان و ايجاد صنايع کوچک و بزرگ مي تواند براي شهر درآمد زا باشد.
وی، سعادت با صداقت را شاخص تبلیغات خود کرده و می گوید: به کار گروهی اعتقاد دارم زیرا کار گروهی استفاده از خرد جمعی و تضارب آراء است که سازنده بوده و نهایت آن ارائه یک طرح پخته خواهد بود.
احمدیان خود را فردی انتقاد پذیر دانست و گفت: انتقاد مردم اگر به جا باشد قطعا تجديد نظر خواهيم کرد و اگر نباشد سعي در توجيه منتقدان مي کنيم.
مردم شاهرود مهمترین مشکل شورای فعلی را عدم هماهنگی می دانند
حسین نظریان دیگر نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر شاهرود، متولد 1336 در شاهرود و دارای لیسانس مدیریت است و بخشدار بیارجمند، بسطام و مرکزی دامغان، معاون فرماندار شهرستان های شاهرود و دامغان، سرپرست فرمانداری شاهرود و دامغان و مدیر عامل آسایشگاه خیریه سالمندان شاهرود پس از بازنشستگی از سوابق اجرایی وی است.
وی تصریح کرد: با توجه به وضعيت بيکاري و معضل بوجود آمده براي جوان ها اساسي ترين برنامه شورا ايجاد اشتغال بوده زیرا خود بيکاري و فقر زمينه ساز بسياري از ناهنجارهاي اجتماعي است.
نظریان با اشاره به عملکرد شورای قبلی شاهرود گفت: مهمترين مشکلي که در ذهن مردم از عملکرد شوراي فعلي است عدم هماهنگي و وفاق است که متاسفانه در بين شوراها بوجود آمده و تقسيم بندی 4+3 نشان دهنده عدم هماهنگي و وفاق است هفت نفري که در شورا بوده اند اختلافاتشان باعث شده تا فراکسيون تبديل و چهار نفر در يک گروه و سه نفر در گروه ديگر قرار بگيرند و در فرمتي ديگر نیز گروه 2+2+3 صورت گرفته که نتیجه آن به ضرر شهر و مردم تمام شده است.
ضرورت برگزاری جلسات علنی شورا به منظور جلوگیری از رانت های اطلاعاتی
کاندیدای چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شاهرود درآمد سال گذشته شهرداری این شهر را حدود 36 میلیارد تومان دانست و گفت: جذب سرمایه گذار، مشارکت شهروندان با شهرداری در اجرای پروژه های اساسی مثل فروش اوراق مشارکت و استفاده بهینه از امکانات و تجهیزات بالقوه و بالفعل شهرداری مانند کارخانه آسفالت، کارخانه تولید شن و ماسه و تولید قطعات بتنی بهترین راهکار جهت ایجاد درآمد ثابت برای شهرداری است.
مدیر عامل آسایشگاه خیریه سالمندان شاهرود تصریح کرد: در صورت راهیابی به شورای شهر جهت ارتباط با مردم اقدام به پیگیری برگزاری علنی جلسات شورا بجز در موار خاص به منظور جلوگیری از سوء استفاده توسط افرادی خاص از رانت های اطلاعاتی و اقتصادی می شود.