به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی سید محمد علی علوی گرگانی قبل از ظهر پنجشنبه در دیدار با مدیرکل و مدیران حفاظت محیط زیست قم بیان کرد: مسئولان حفاظت محیط زیست باید 2 جنبه را در پیشرفت کار خود در نظر بگیرند یکی جنبه مثبت و دیگری جنبه منفی.
وی با توجه به جنبه مثبت کار عنوان کرد: فرهنگ سازی باید غنی و مناسب باشد و سعی در ارتقای فرهنگ شود به گونهای که همه حس کنند مسئولیتی در خصوص محیط پیرامون خود دارند و در راستای پیشگیری از آلودگی گام بردارند.
استاد برجسته حوزه اظهار داشت: نباید دردی را در جامعه ایجاد کرد ولی اگر مشکلی ایجاد شد باید در فکر رفع آن برآییم در حفاظت از محیط هم هر فرد باید خود را مسئول و موظف بداند چرا که جامعه از فرد فرد اشخاص تشکیل میشود و اگر فرهنگ نهادینه شود جامعه اصلاح میشود.
وی افزود: در خصوص جنبه منفی نیز همچون آلوگی محیط زیست باید سعی در رفع آن داشته باشیم و با طرح ریزی و برنامههای دقیق مسئولان ذی ربط در فکر رفع این معضل باشیم.
آیت الله علوی گرگانی بیان داشت: آلودگی را از سه جنبه میتوان ارزیابی و بررسی کرد یکی آلودگی آبهاست که در گذشته آب آشامیدنی و مورد استفاده خانوارها از نهرها تهییه میشد و این آب به دلیل استفاده احشام و افراد بالا دست در نهرها دچار آلودگی و میکروب بود ولی امروز آب تصفیه شده به دست مردم میرسد.
وی داد: دیگر جنبه آلودگی در حفاظت خانوادهها و تولیدات زباله در محیط است که با پلاستیک و مواد تجزیه ناپذیر محیط را آلوده نکنند و کار مسئولان محیط زیست را سنگین و دوچندان نکند و سعی در همکاری با زیست بانان داشته باشند.
این مرجع تقلید شیعیان گفت: مهمترین و سومین جبنه آلودگی همان آلوگی فضاست که مخربترین و پر زیانترین نوع آلودگیهاست که با تولیدات کربنی کارخانهها و ماشین آلات صنعتی و خودروها بیشترین ضربه را به محیط زیست وارد میکنند و راه درمان و جبران آن بسیار مشکل است که مسئولان باید در این خصوص تدابیری کاربردی بیاندیشند.
وی در پایان تاکید کرد: خداوند در قرآن با بیان آیه کوتاه ولی گویاه بر حفاظت از این محیط زیست اشاره و تاکید میکند و میفرماید به امر معروف و نهی از منکر بپردازید که این آیه همه را به رعایت مسائل زیست محیطی دعوت میکند و باید این مسئولیت فقط مختص به مسئولان ندانیم و تمام افراد جامعه باید در برابر این مشکلات و خطرات زیست محیطی احساس مسئولیت کنند.