دبير ستاد انتخابات کشور با تاکید بر این که شورای نگهبان صحت انتخابات ریاست جمهوری را تائید کند، گفت: آقای روحانی اکنون رئیس جمهور منتخب مردم است و از 12 مرداد ماه بعد از تنفیذ رهبر معظم انقلاب امور اجرایی کشور را در دست می گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید صولت مرتضوي در برنامه گفتگوي ويژه خبري با بیان این که نامزدها در اين دوره از انتخابات اخلاق و قانون را به درستي و همان طور که انتظار مي رفت رعايت کردند، اظهار کرد: ملت ايران در اين انتخابات خوش درخشيد به گونه اي که رهبر معظم انقلاب به حضور مردم در صحنه با افتخار ياد کردند.

وي افزود: برنامه ريزي براي دو انتخابات رياست جمهوري و شوراها از خرداد سال گذشته آغاز و 24 فرآيند تا روز اخذ رأي طي شد. با وجود آنکه دو انتخابات همزمان برگزار شد، درمجموع با همه تلاشها و برنامه ريزي ها و اقدامات، انتخابات ميمون و مبارکي را شاهد بوديم.

دبیر ستاد انتخابات کشور با اشاره به وجود  50 ميليون 483 هزار و 192 نفر واجد شرايط شرکت در انتخابات تصریح کرد: در مجموع 7/72 درصد معادل 36 ميليون 704 هزار 156 نفر در انتخابات شرکت کردند.

وي با تبريک به حسن روحاني، رئیس جمهور منتخب در پي کسب اکثريت آراء به عنوان رئيس جمهور منتخب ملت، براي وی آرزوي موفقيت کردو افزود: خوشبختانه حماسه سياسي در روز گذشته رقم خورد که اين حضور گسترده مقدمه اي براي حماسه اقتصادي خواهد بود.

مرتضوی گفت: اين انتخابات، انتخاباتي بسيار باشکوهي بود. ما چيزي حدود 22 روز تبليغات انتخابات رياست جمهوري را داشتيم و هفت روز تبليغات شوراها . تقريبا 270 هزار نفر در سراسر کشور تبليغات کردند و ما کمترين حوادث و سوانح و بداخلاقي ها را شاهد بودیم. لذا اين فرهنگ سازي که رسانه ملي انجام داد در پشتيباني نامزدهاي رياست جمهوري آورده اي در اردوگاه جمهوري اسلامي ايران و اين قابل صدور است.

وي افزود: در انتخابات رياست جمهوري همه هزينه هايي که صورت گرفت تبديل به يک سرمايه شد، رسانه ملي آمد در کميسيون نظارت و تبليغات نامزدها و برنامه هايش را ارائه کرد و تصويب و مقرر شد هر کدام از نامزدها ده تا دوازده ساعت مفيد، برنامه داشته باشند. هزينه ها را رسانه ملي کم کرد و ديديدم که با اين اقدامات انجام شده اين حماسه به وقوع پيوست و مشارکت 72.7 درصدي را رقم زد با کمترين هزينه و بهترين نتيجه و آورده را به همراه داشت.
 
وی در پاسخ به اين سوال که وزارت کشور دقت را فداي سرعت نمي کند، عنوان کرد: واقعاً بنا بر اين بود. تمام همکاران ما در سراسر کشور، استانداران، فرمانداران و ... همه بسيج شدند تا اين امانت را به صاحبش برگردانيم. توأم بودن انتخابات رياست جمهوري و انتخابات شوراها کار بسيار سنگيني بود در همين تهران 1800 کانديدا بود و بخش قابل توجه اين ها می خواستند پاي صندوق هاي رأي نماينده داشته باشند و نهايتاً در روز اخذ رأي و انتخاب 31 نفر توأم با مجاهدت بود.

مرتضوی درباره اینکه رئیس جمهور منتخب از چه زمانی این تصدی را بر عهده می گیرد، گفت: رئیس جمهور الان منتخب است و تمام امورات اجرایی کشور را رئیس جمهور قبلی تا روز 12 مرداد انجام می دهد و از آن به بعد دوره تصدی آقای روحانی با تنفیذ مقام معظم رهبری شروع می شود.

معاون سياسي وزير کشور در خصوص روند بررسی ارا انتخابات شوراهای شهر و روستا افزود: انتخابات شوراها از مهمترین انتخابات و اثر گذار در کشور است. شوراهای اسلامی شهر و روستا از ارکان تصمیم گیری در ایران است. اداره امور عمومی مردم به دست شوراهاست و شوراها حلقه واصلی بین مردم و مدیریت میانی و کلان کشور هستند.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف شوراها پیشگیری و تصویب اعتبارات شهرداری ها است، اظهار کرد: شوراها وظیفه پیگیری اجتماعی و حقوق مدنی مردم را دارند. در این دوره نظر به اصلاحیه قانون قدری عمر شورا اضافه شد تا با انتخابات ریاست جمهوری همزمان باشد.

صولت مرتضوی درخصوص شرکت ایرانیان خارج از کشور در انتخابات ریاست جمهوری افزود: مشارکت در خارج از کشور خوب بود. وی گفت: البته برخی از کشورهای اروپایی با وزارت امور خارجه همراهی نکردند.
 
وی در خصوص اعلام نتایج اسامی شوراها افزود: اعلام اسامی شوراهای اسلامی شهر و روستا از طریق فرمانداران و بخشداران اعلام می شود. وی تصریح کرد: شمارش آرا انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در تمام روستاها و بسیاری از شهرهای کوچک پایان یافته است.

دبير ستادانتخابات کشور گفت: حضور گسترده مردم در انتخابات همه رشته هاي دشمنان را پنبه کرد و قدرت چانه زني ايران را در عرصه بين الملل افزايش داد. اين انتخابات انسجام ملي را افزايش داد و همه دسيسه ها و نقشه هاي دشمنان را نيز نقش براب کرد.

وي در پاسخ به پرسشي در باره احتمال اعتراض نامزدها به نتايج انتخابات گفت: خوشبختانه يکي از ويژگي هاي مثبت انتخابات اين بود که ساير نامزدها به فرد پيروز تبريک گفتند که اين از رقابت اخلاقي ميان نامزدهاي رياست جمهوري در کشورمان حکايت دارد. در صورتي که نامزدها اعتراضي به نتايج داشته باشند، حداکثر سه روز فرصت دارند تا به هيات نظارت انتخابات اعلام کنند و هيات نظارت نيز بين هفت تا ده روز براي پاسخ به شکايت احتمالي فرصت دارد. در هر صورت شوراي نگهبان بايد صحت انتخابات را تأييد کند.

 

برچسب‌ها