به گزارش خبرنگار مهر، سید ابوالفضل وکیلی شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حدود 98 درصد از مجموع مساحت استان يزد عرصه منابع طبیعی محسوب می شود که این میزان معادل هفت ميليون و 300 هزار هكتار از اراضي منابع طبيعي استان است.
وی ادامه داد: از عمده مشکلاتی که اجرای طرح های مبارزه با بیابانزدایی را کند و یا متوقف کرده است کمبود اعتبار است که متاسفانه در سال گذشته بسياري از طرح هاي توسعه بيابانزدايي به دليل كمبود منابع مالي و اعتباري کاملا متوقف شد.
شناسایی 13 کانون فرسایش بادی در استان
وی در ادامه شناسایی 13 کانون بحرانی فرسایش بادی در استان خبر داد و گفت: این میزان 730 هزار هکتار از اراضی بیابانی استان را شامل میشود.
وکیلی اظهار داشت: استان یزد به دلیل قرار داشتن استان يزد در بين دو كوير بزرگ لوت و مرکزی و نیز بروز مکرر طوفان های شن هر ساله خسارات زيادي را متحمل مي شود.
وی ادامه داد: بیشترین خساراتی که بر اثر وزش طوفان های شن متحمل می شویم در حوزه حمل و نقل به ویژه حمل و نقل ریلی همچنین تاسیسات شهری است که برای جلوگیری از این خسارات به اعتباراتی برای مبارزه با بیابانزایی نیاز است.
مدیرکل منابع طبیعی یزد تصريح كرد: مساحت عرصه بیابیانی استان یزد را دو میلیون و 620 هزار هکتار است که تاکنون در 730 هزار هکتار از اراضی بیابانی استان اقدامات مبارزه با بیابانزایی انجام شده است.
وی مساحت کانون های فرسایش بادی را بالغ بر یک میلیون و 200 هزار هکتار در استان برشمرد و گفت: این مساحت در تمامی شهرستان های استان پراکنده است و در تمامی استان کانون های فرسایش بادی داریم.
توسعه جنگل دست کاشت راهکار موثر جلوگیری از بیابانزایی
این مقام مسئول وجود جنگل های دست کاشت را در بیابانزدایی موثر دانست و گفت: اجرای طرح کمربند سبز راهکار موثری در جلوگیری از توسعه کانون های فرسایش بادی و جلوگیری از بیابانزایی است.
وی در ادامه اجرای طرح کمربندسبز استان را از مواردی اعلام کرد که حجم عظیمی از اراضی منابع طبیعی استان را پوشش میدهد.
وکیلی اراضی میزان تحت پوشش این طرح را چهار هزار و 600 هکتار اعلام کرد و ادامه داد: تاکنون 110 هکتار از طرح کمربندسبز استان توسعه یافته است و اجرای یکصد هکتار از آن نیز در دستور کار است.
جلوگیری از ورود 68 تن گرد و غبار در هر هکتار جنگل
وی از تاثیرات مثبت اجرای این طرح را جلوگیری از ورود آلاینده های ناشی از فرسایش بادی به مناطق مسکونی و شهری برشمرد و عنوان کرد: هر هکتار جنگل توانایی جلوگیری از 68 تن گرد و غبار و ریزگردها را دارد.
وی تلاش برای حفظ جنگل های موجود را در راستای کمبود اعتبار و جلوگیری از توسعه بیابان برشمرد و ادامه داد: با اعتباراتی که در سال گذشته اختصاص یافته بود تنها توانستیم جنگل هاي موجود و نهال كاري هاي صورت گرفته را حفظ کنیم.
توسعه نهال کاری و ایجاد نهالستان/یک هار هکتار از اراضی نهالکاری می شوند
مدیرکل منایع طبیعی یزد از دیگر برنامههای انجام شده توسط این نهاد را رسیدگی و نهال کاری در مناطق گردشگری و کوهستانی استان برشمرد.
وی افزود: ایجاد نهالستان هایی در مناطق گردشگری شهرستان تفت از جمله منطقه چشمه تامهر و ییلاقی درهگاهان در سال جاری به بهره برداری رسید.
این مقام مسئول بهره برداری از نهالستان پارک بیشه شهرستان بافق را از دیگر اقدامات این نهاد در راستای توسعه جنگل داری اعلام کرد و گفت: بر اساس برنامه زمانبندی شده، پیش بینی می کنیم در سال جاری یک هزار هکتار از اراضی استان نهال کاری شود.
وکیلی اضافه کرد: هزینه عملیات بیانزدایی در استان سالانه پنج میلیارد تومان است اما اعتبارات کافی برای اجرای طرح ها در اختیار نیست.
وی افزود: طبق برنامه پنج ساله هر سال دو هزار هکتار نهال کاری باید صورت بگیرد که این رقم در صورت تامین اعتبار امکان پذیر است.