رضا نجفی معاون مدیر کل امور سیاسی بین المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پنجمین نشست کمیسیون تجارت و توسعه آنکتاد که از دوشنبه 27 خرداد 1392 در ژنو آغاز به کار نمود ، به ریاست این کمیسیون انتخاب شد.

به گزارش خبرگزاری مهر،در این نشست که به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت ، گروه 77 و چین ، گروه کشورهای آمریکای لاتین ، گروه آفریقا ، گروه آسیا ، اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای عضو طی سخنانی ریاست کشورمان را بر کمیسیون تبریک گفته و اظهار اطمینان کردند ریاست ایران بر این کمیته باعث موفقیت کمیسیون خواهد شد .

جمهوری اسلامی ایران که ریاست گروه آسیا را بر عهده دارد ، طی سخنرانی از طرف گروه آسیا در این نشست گفت : اقتصاد جهانی امروز به هم پیوسته و یکپارچه شده است ، لذا برای بررسی تأثیر تجارت بر توسعه پایدار از جمله رفع فقر و ایجاد اشتغال باید ابتدا تأثیر اقتصاد جهانی را بر تجارت بررسی کنیم . بخاطر بحران مالی ، اقتصاد جهانی در وضعیت خوبی به سر نمی برد و تا زمانی که بازارهای مالی جهانی اصلاح نشوند و یک مدیریت صحیح مالی و جهانی بر اقتصاد جهان حاکم نشود ، نمی توان انتظار داشت تجارت بین المللی به توسعه پایدار بیانجامد .

گروه آسیـا همچنین خواستار ایجاد یک نظام تجاری بین المللی عادلانه و متوازن می باشد و معتقد است اقداماتی مانند اقدامات یکجانبه اقتصادی ، مالی و تجاری بین المللی خلاف حقوق بین المللی بوده و مانع توسعه پایدار کشورهای در حال توسعه می باشند و باید متوقف شوند .

کمیسیون تجارت و توسعه آنکتاد هر سال یکبار در ژنو برگزار می شود و نقش تجارت را در توسعه کشورها بویژه کشورهای در حال توسعه بررسی می کند .

برچسب‌ها