به گزارش خبرنگار مهر، داستان از ارسال یک پیامک آغاز می شود، پیامک هایی که خبر از یافتن کوزه ای از سکه های طلا می دهد و دست بر قضا شما به عنوان خوش شانس ترین آدمی که این پیامک به او ارسال شده انتخاب می شوید.
پیامک هایی که برای مالباختگان ارسال می شود همه لحنی عوامانه دارند و در آنها فردی که خود را عشایری کم سواد جلوه می دهد شما را به محل قرار فرامی خواند، آنقدر ساده لوحانه حرف می زند که حس زیرکی و خوش شانسی را به مخاطب خود القا می کند.
ادامه روایت این ماجرا از زبان فرمانده انتظامی استان لرستان در نوع خود قابل تامل است.
سردار کاظم علیزاده می گوید: افراد کلاهبردار اکثرا خود را به جای عشایر منطقه جا می زنند و با برقراری ارتباط تلفنی با قربانیان و نشان دادن خود به عنوان یک فرد ساده عشایری چنین وانمود می کنند که من چوپانی می کنم و تعدادی سکه قدیمی و عتیقه پیدا کرده و با قرآن استخاره کرده ام و شماره شما را گرفته ام و با قسم خوردن نظر طرف مقابل را جلب می کنند!
وی به مردم هشدار می دهد که با آرزوی یک شبه پولدار شدن گول این تلفن ها و پیامک ها را نخورند و حرفهایش را این گونه ادامه می دهد: افراد کلاهبردار ابتدا چند سکه آزمایشی را برای اطمینان خاطر طعمه خود تحویل قربانی می دهند و سپس با ترفندهای خاصی پس از دریافت پول، مشتری را به یک نقطه خلوت کشانده و با زیرکی تعدادی سکه تقلبی شبیه سکه اصلی تحویل آنها می دهند و سریع از محل متواری می شوند.
فرمانده انتظامی استان لرستان ادامه می دهد: کسانی که در صدد هستند از این طریق پولدار شوند و در جستجوی این گنج خیالی راهی می شوند باید مواظب باشند که خرید و فروش این گونه سکه و عتیقه جات قانونی نیست و پول خود را برای خرید این سکه های تقبلی هدر ندهند.
سردار علیزاده معتقد است که نمی توان کار این کلاهبرداران را "قلب" سکه نامید بلکه سر و کار ما در این مسئله با موضوع "عتیقه" است و ادامه می دهد: حرف ما این است که باید پرونده کلاهبرداران در این زمینه را در دستگاه قضایی و کلانتری ها بر اساس عتیقه جات ببندند که در این صورت هم خریدار و هم فروشنده از نظر قانونی متخلف محسوب می شوند.
وی به فعالیتهای پلیس برای مقابله با این گونه کلاهبرداریها اشاره می کند و می گوید که در این راستا ضمن هماهنگی و همکاری با استانهای همجوار، تشکیل تیم های تخصصی و هماهنگی با مقام قضایی برای مقابله با افراد فرصت طلب گام های خوبی در زمینه کاهش این گونه کلاهبرداریها برداشتیم.
سردار علیزاده از مردم هم می خواهد در صورت مشاهده هر گونه تماس و پیامکهای چنین افرادی به سرعت موضوع را از طریق تلفن 110 به پلیس گزارش دهند.
فرمانده انتظامی استان لرستان به آمار کلاهبرداریهای سالجاری در زمینه سکه های تقلبی هم اشاره کرده و عنوان می کند: ماموران پلیس شهرستانهای الیگودرز، دورود و ازنا در دو ماهه اول سالجاری 9 نفر کلاهبردار سکه های تقلبی را در استان دستگیر کرده اند.
سردار علیزاده آمار جالب توجهی هم دارد.می گوید که از این افراد 17 هزار و 510 سکه تقلبی با مبلغ کلاهبرداری 146 میلیون تومان کشف شده است.
وی به جزئیات این کشفیات اشاره می کند و ادامه می دهد: ماموران انتظامی شهرستان الیگودرز با کارهای اطلاعاتی و هماهنگی با مقام قضایی در این مدت موفق به دستگیری هفت نفر کلاهبردار سکه های تقلبی به همراه 13 هزار و 510 سکه تقلبی شده اند.
فرمانده انتظامی استان لرستان همچنین از کشف چهار هزار سکه تقلبی و دستگیری دو نفر در شهرستانهای دورود و ازنا خبر می دهد و می گوید: تلاشهای نیروی انتظامی با همکاری دستگاه قضایی و همچنین اطلاع رسانی مناسب رسانه ها موجب کاهش میزان این گونه کلاهبرداریها شده است.
به نظر می رسد تا زمانیکه برخی افراد هنوز به گنج توی قصه ها در واقعیت می اندیشند باید منتظر وقوع چنین کلاهبرداری هایی بود، کلاهبرداریهایی که برای قربانیان خود جز حسرت و خسران و تجربه ای تلخ چیز دیگری به همراه ندارد.