به گزارش خبرگزاری مهر با توجه به اینکه اندازهگیری دی نیترو بوتیل فنل به عنوان آلاینده محیط زیست معمولا با روشهایی پرهزینه انجام میگیرد، از این رو محققان کشور سعی بر ارائه روشی حساستر و ارزانترنسبت به روشهای پیشین برای پایش این آلاینده دارند.
در این راستا پژوهشگران دانشگاههای مراغه و تبریز پروژه تحقیقاتی را بر پایه واکنشهای نور تابی شیمیایی حساس شده با نانو ذرات سلنیم برای اندازهگیری دی نیترو بوتیل فنل اجرایی کردند.
در این نوع واکنشها طی انجام یک فرایند اکسیداسیون- احیا، انرژی واکنش بهصورت نشر نور آزاد میشود. این پدیده در بدن برخی از موجودات زنده مانند کرم شب تاب، برخی قارچها و ماهیها اتفاق میافتد.
این محققان با انجام برخی از تستها متوجه شدند که اکسیداسیون دی نیترو بوتیل فنل به وسیله پرمنگنات منجر به نشر نور ضعیفی میشود. بر این اساس روش نوینی برای ساخت نانوحسگر به منظور اندازهگیری ماده شیمیایی دی نیترو بوتیل فنل در پسابهای صنعتی با ارائه شد.
نانو حسگر ارائه شده امکان اندازهگیری مواد آلاینده موجود در پسابهای صنعتی را فراهم میآورد و در صورت توسعه این روش، امکان اندازهگیری دیگر آلایندههای زیستمحیطی موجود در پسابهای صنعتی از جمله صنایع داروسازی، پتروشیمی و نساجی و بررسی حذف این آلایندهها از آبهای آلوده وجود دارد.