زاهدان-خبرگزاری مهر: مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: پیش بینی می شود فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در نیمه نخست سال جاری به بهره برداری برسد.

سیاوش رضوانی در گفتگو با مهر اظهار داشت: براي توسعه بندر شهيد بهشتي در مجموع 342 ميليون دلار از سوي سازمان بنادر و دريانوردي سرمايه گذاري مي‌شود که با این میزان سرمایه گذاری ظرفيت بندر چابهار از 2 ميليون تن به 6 ميليون تن در سال افزايش خواهد یافت.

وی  با اشاره به جابجايي مجموعه اي از مرجان ها در حين اجراي پروژه توسعه بندر شهيد بهشتي  گفت:  با اينكه اين جابجايي باعث كند شدن پيشرفت پروژه شد اما اين اقدام كم نظير در راستاي حفظ محيط زيست با توانمندي و مهارت خاصي انجام شد.
 
رضوانی افزود: بندر شهید بهشتی با مساحت تقریبی 2 میلیون و 700 هزار متر مربع دارای 33 هزار مترمربع انبار مسقف می باشد و همچنین دارای 5 اسکله است که در اجرای طرح توسعه تغییراتی در آنها ایجاد شده است.

وی گفت: اسکله های عمومی شماره یک و اسکله نفتی شماره دو با عمق آبخور 8 متر و اسکله های چند منظوره شماره سه و چهار با عمق 9 متر هر کدام دارای 150 متر طول و 15 متر عرض هستند که در سال 62 ساخته شده و قابلیت پهلو دهی کشتی هایی تا 70 هزار تن را دارد.

و ی ادامه داد: اسکله های چند منظوره شماره 5 به طول 262.8 متر و عمق آبخور 11 متر در سال 1383 احداث شده و قابلیت پهلو دهی کشتی های 70 هزار تن رادارد .

وی احداث 9 پست اسکله جدید، احیای 220 هکتار از اراضی جهت محوطه های بارانداز و انبار، اتصال به شبکه ریلی کشور، ارتقای عملکرد بندر چابهار، کاهش فعالیت های غیر رسمی اقتصادی و جلوگیری از قاچاق کالا و مواد مخدر و افزایش سهم بندر چابهار در تجارت خارجی و ترانزیت کالا از جمله الزامات برنامه های اجرایی در این بندر عنوان کرد.

رضوانی گفت: وجود آب های عمیق در خلیج وسیع شرایط مناسبی را برای پهلو گیری کشتی های بزرگ در این منطقه و ایجاد تاسیسات بندری با هزینه مناسب و صرفه اقتصادی فراهم کرده است .

وی افزود: بندر چابهار  در جنوب شرقي ايران به دلیل همجواری با  درياي عمان و نزديكی با  اقيانوس هند تنها بندر اقيانوسي جمهوري اسلامي ايران محسوب مي شود كه با برخورداري از موقعيت ممتاز اقتصادي به عنوان دروازه توسعه محور شرق كشور محسوب می شود.