نکا - خبرگزاری مهر: مدیرعامل آب منطقه ای مازندران با اشاره به پیشرفت فیزیکی 65 درصدی احداث سد گلورد نکا، اظهار داشت: 100 درصد عملیات خاکبرداری این سد انجام شده است.

رمضان طهماسبی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به جهت تسریع در ساخت آن با توجه به شرایط اقلیمی منطقه آن را به صورت سنگریزه با رویه پوشش بتنی به صورت طرح و ساخت اجرا کرده و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال با اتمام بدنه سد آبگیری آن را انجام دهیم.

مدیر عامل آب منطقه ای مازندران، حجم کل مخزن سد گلورد در تراز نرمال را 115 میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: از این رقم 110 میلیون متر مکعب آن مفید خواهد بود.

طهماسبی اضافه کرد: تاکنون تقریبا 100 درصد عملیات خاکبرداری،75 درصد عملیات سنگریزی و 56 درصد عملیات تزریق و حفاری سد انجام شد و در مجموع این طرح حدود 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی بیان داشت: سد گلورد در 41 کیلومتری جنوب شهرستان نکا بر روی رودخانه نکا رود در دست اجرا است.

طهماسبی گفت: با بهره برداری از این سد، ضمن کنترل سیلاب مخرب منطقه،آب مورد نیاز 51 روستای منطقه در سطح 25 هزار هکتار  تامین می شود.

وی بیان داشت: همزمان با اجرای سد، شبکه آبیاری و زهکشی آن در دست اجرا بوده که تا کنون بخشی از شبکه به بهره برداری رسیده است.

دخیره سازی 320 میلیون متر مکعب آب پشت سدها

مدیرعامل آب منطقه ای مازندران با اشاره به ذخیره سازی 320 میلیون متر مکعب آب در پشت سدهای استان، اظهار کرد: در حال حاضر 20 درصد این منابع آبی برای کشاورزی مصرف شد.

طهماسبی با تاکید بر صرفه جویی در مصرف آب از سوی کشاورزان از بهره برداران به ویژه شورای اسلامی روستا ها که نقش بسیار مهم در امر مدیریت آب بندانها دارند خواست در رها سازی آب آب بندانها دقت بیشتری داشته باشند.

وی گفت: در صورت عدم اتخاذ تدابیر مناسب با فرارسیدن ماه های گرما سال و ضرورت حفظ بخشی از آب جهت ادامه پرورش ماهی آب موجود پاسخگوی نیاز نبوده و اراضی آبخور دچار مشکل خواهند شد.

طهماسبی با اشاره به تلاش همکاران آب منطقه ای مازندران و شرکت های وابسته به آن در آبگیری و ذخیره سازی آب در آب بندانها گفت: حدود 370 میلیون متر مکعب آب در ابتدای فصل زراعی در 729 قطعه آب بندان استان ذخیره شد که این عدد معادل 98 درصد حجم کل آب بندانها بوده که این آبها باید براساس یک برنامه مدون در طول فصل زراعی به مصرف برسد.

وی افزود: از 320 میلیون متر مکعب آبی که در سدها ذخیره شده بود تا کنون حدود 20 درصد آب آن به مصرف رسید که این امر نشان می دهد که رها سازی آب از سدها با دقت خیلی بیشتری انجام شد.

مدیر عامل آب منطقه ای مازندران با تشریح طرح نوبت بندی آب در دو دشت هراز و تجن، میزان بارندگی درهفت ماهه اول سال آبی جاری در استان را 503 میلی متر اعلام کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 13 درصد کاهش نشان می دهد.

طهماسبی، برآورد حجم آبدهی رودخانه های مهم استان را در هفت ماهه اول سال آبی جاری 824 میلیارد متر مکعب بیان کرد و گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 41 درصد کاهش نشان می دهد.

وی با برشمردن خدمات این شرکت در بخش تقسیم و توزیع آب در استان خواستار مشارکت مردم در این امر مهم بخصوص پرداخت به موقع هزینه های آن شد.

طهماسبی گفت: در مازندران بیش از 300 هزار هکتار اراضی آبی وجود دارد که سالانه حدود دو هزار و 700 الی سه هزار میلیون متر مکعب آب مصرف می کند.

وی در ادامه بیان کرد: از دو میلیون و 250 هزار متر مکعب بدنه سد گلورد نکا تاکنون یک میلیون و 750 هزار متر مکعب آن احداث شد.

طهماسبی با اشاره به نقش سد گلورد در تامین آب زراعی دشت نکا و بهشهر افزود: از 25 هزار هکتار اراضی تحت پوشش این سد حدود 15 هزار هکتار دیم بوده که با تبدیل اراضی دیم به آبی سالانه محصولات زراعی به ارزش 50 الی 60 میلیارد تومان تولید خواهد شد.


 

برچسب‌ها