تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۷

مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ گلستان در سي‌ وهفتمين اجلاس سالانه كميته ميراث جهاني يونسكو بررسی و در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کاخ گلستان که پرونده آن از در سال 2007 به سازمان یونسکو ارسال شده بود توانست رضایت کارشناسان میراث جهانی یونسکو را در سی و هفتمین اجلاس سالانه کسب کرده و در نهایت در فهرست میراث جهانی قرار بگیرد. به این ترتیب ایران دارای 16  اثر جهانی شد.

تا قبل از این، اتفاقاتی از جمله مرتفع بودن ساختمان دادگستری در کنار کاخ گلستان و منصوب شدن مدیران غیرمتخصص برای مدیریت آن، موجب شده بود تا دوستداران و کارشناسان میراث فرهنگی نگران ثبت آن شوند. با این حال پس از بررسی مسائل، کارشناسان یونسکو این کاخ را به عنوان شانزده اثر تاریخی ایران در جهان ثبت کردند.

پیش از این در سال ۱۹۷۹ چغازنبیل، تخت جمشید و میدان نقش جهان نخستین مکان‌هایی بودند که در ایران به فهرست میراث جهانی اضافه شدند. در سال ۲۰۱۱ پرونده باغهای ایرانی، آخرین مکان ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو بود که شامل باغ‌های ایرانی پاسارگاد، ارم، چهلستون، فین، عباس‌آباد، شازده، دولت‌آباد، پهلوان‌پور، اکبریه است.

چغازنبیل، پاسارگاد، تخت سلیمان، بم و فضای فرهنگی آن، گنبد سلطانیه، سنگ نبشته بیستون، سازه های آبی شوشتر، مجموعه کلیساهای آذربایجان، مجموعه بازار تاریخی تبریز، بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی، مسجد جامع اصفهان و برج گنبد قابوس  از جمله آثار تاریخی ایران هستند که در فهرست میراث جهانی ثبت شده اند.

سي و هفتمين نشست كميته ميراث جهاني سازمان علمی، آموزشی و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) که از 26 خرداد در شهر "پنوم پن" كامبوج آغاز به كار کرده، تا ششم تير ماه ادامه دارد.

در این نشست، ارگ بم که در فهرست ميراث در خطر قرار داشت، از این ليست خارج شد. همچنین قرار  است پرونده منظر فرهنگی روستای تاریخی میمند کرمان نیز در این اجلاس بررسی شود تا در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان هفدهمین اثر تاریخی از ایران جای بگیرد.

.........

گزارش از فاطیما کریمی