به گزارش خبرنگار مهر، احمدسیاوش پور ظهر یکشنبه در نشست با خبرنگاران در محل دادگستری استان سمنان با اعلام خرسندی از حضور مردم در پای صندوق های رای، این حماسه سایسی را موجب شگفتی دنیا دانست و افزود: مسئولان در تمامی رده های کشوری، استانی و منطقه ای باید با خدمت بیش از پیش سپاسگذار حمایت و درایت ایرانیان ولایتمدار باشند.
وی نتیجه انتخابات را افزایش آرامش، امید و اعتدال در جامعه و خواست مردم را استمرار توسعه و پیشرفت روز افزون ایران اسلامی دانست.
یکنواختی و روزمرگی باعث افسردگی سیستم اداری می شود
رئیس دادگستری استان سمنان یکنواختی و روزمرگی را باعث افسردگی سیستم اداری دانست و با اشاره به اینکه بزرگان دین مبین اسلام نیز بر یکنواخت نبودن کار و فعالیت ها و بهتر شدن هرروزه اعمال و کارها تاکید داشته اند گفت: نوآوری در خدمت رسانی و ابتکار عمل موجب سرزندگی افراد در محل کار و زندگی خواهد شد.
سیاوش پور سیاست زدگی را برای قوه قضائیه خطرناک توصیف کرد و گفت: تمایل به هر گروه و جناحی با هر نوع توجیه و عنوانی که باشد در سیستم قضایی ناپسند و خارج از اساس عدالت است.
وی با بیان اینکه تا کنون سعی شده قوه قضائیه در تمام مسیر خود بر اعتدال و به دور از سیاست زدگی حرکت کند تصریح کرد: این مهم، خود افتخاری بزرگ برای دستگاه قضا در نظام اسلامی است.
ورود 130 پرونده به دادگستري استان سمنان به ازاي هر 10 هزار نفر
رئیس دادگستری استان سمنان با اشاره به اینکه در استان سمنان به ازاي هر 10 هزار نفر 130 پرونده ورودي به دادگستري وجود دارد، افزود: موضوع بيشتر پرونده ها در بحث كيفري، به ترتيب جرائم مواد مخدر، سرقت هاي عادي، نزاع هاي دسته جمعي و صدمات غير عمدي است و در مسائل حقوقي نيز اولين فراواني مربوط به مطالبات و سپس اختلافات خانوادگي و قراردادها است.
سیاوش پور رسیدگی به پرونده ها با سرعت و دقت، نظارت، اجرای احکام، توجه به پرونده هاي مهم و مديريت پرونده هاي مسن را از اولويت هاي دستگاه هاي قضایی دانست و گفت: عدالت و امنيت دو محور عمدهي دستگاه قضا است.
وی يكي از وظايف مهم قوه قضائيه را نظارت بر حسن اجراي قوانين دانست و اضافه کرد: در اين ميان بحث پيشگيري از جرم به عنوان يك اولويت مطرح است.
شناخت مردم نسبت به آسيب هاي اجتماعي نقش عمده اي در پيشگیری دارد
رئیس دادگستری استان سمنان با اشاره به اینکه دستگاه قضائي هم شأن نظارتي دارد هم شأن قضائي و بدون مشاركت مردمي قادر به انجام مأموريت خود نخواهد بود، افزود: شوراهاي حل اختلاف به منظور رسيدگي به دعاوي جزئي و ايجاد صلح و صفا و صميميت و از بين بردن ريشه اختلافات تشكيل شده كه در آن بدون صدور حكم قضائي مسائل حل و فصل مي شود.
سیاوش پور اولين اولويت بندي قضا را طرح و برنامه و اولين اولويت كاري اين دستگاه را پيشگيري خواند و افزود: اولين گام پيشگيري سوق دادن مردم به قانون گرايي و تشويق كردن آنها به آگاهي از مسائل حقوقي است.
وی افزود: اطلاع داشتن مردم از آثار قرار دادها و شناخت آنها نسبت به آسيب هاي اجتماعي نيز نقش عمده اي در پيشگیری دارد.
استان سمنان دو هزار و 700 زندانی دارد
رئیس دادگستری استان سمنان با بیان اینکه امروزه مواد مخدر و آسيب هايي كه از طريق فضاي مجازي وارد مي شود مهمترين آسیب های جامعه است، گفت: در استان سمنان دو هزار و 700 نفر زنداني وجود دارد كه از اين تعداد 55 درصد آنها مربوط به مواد مخدر است و جرايم ديگري مانند سرقت نيز بي ربط با مواد مخدر نيست.
سیاوش پور با اشاره به اینکه در استان سمنان ميزان جرايم خشن كم و آدم ربايي نيز به ندرت اتفاق می افتد، افزود: در سال گذشته سرقت مسلحانه وجود نداشته و تجاوز به عنف نيز چند مورد به وقوع پیوست كه در حال رسيدگي است.
وی از اجرای 26 برنامه عملیاتی در زمینه "حبسزدایی" برای کاهش تراکم جمعیت کیفری زندانهای استان سمنان خبر داد و اظهار داشت: امسال نیز همچون سالهای گذشته درخصوص این خصوص برنامهریزی عملیاتی کردیم تا براساس قانون و متناسب با نوع جرم فرد خاطی از مجازات جایگزین حبس برای کاهش تراکم زندانها استفاده شود.
افزایش تعداد زندانیان آثار سویی خواهد داشت
رئیس کل دادگستری استان سمنان از مسایل مهم در دستگاه قضایی را موضوع زندان و زندانی دانست و افزود: زندان مکانی است که مجرم باید در آن علاوه بر تنبیه، مباحث آموزشی و مهارت درست زندگی کردن را بیاموزد اما افزایش تعداد زندانیان آثار سویی خواهد داشت و اجرای برنامههای اصلاحی و تربیتی مجرمان رابا مشکل روبهرو خواهد کرد.
سیاوش پور، توجیه فعالان حوزه قضایی نسبت به موضوع "حبسزدایی" را یکی دیگر از فعالیتهای این نهاد عنوان کرد و افزود: حساسسازی قضات صادر کننده احکام، تعلیق مجازات مجرم به عنوان یک ظرفیت قانونی و استفاده از آزادی مشروط با توجه به گذراندن نیمی از مدت زمان مجازات حبس توسط مجرم از دیگر برنامههایی است که در این راستا اجرا می شود.
وی همچنین درمورد سایر اقدامها برای کاهش جمعیت کیفری نیز افزود: برگزاری جشن گلریزان با همکاری خیران راهی دیگر برای آزادسازی محکومان مالی است که به مقوله "حبسزدایی" کمک خواهد کرد.
ایجاد انگیزه و ترغیب مجرمان به زندگی سالم در راستای کاهش تعداد زندانیان
نماینده عالی دستگاه قضا در استان سمنان، با اشاره به سرکشی مستمر معاونان و دادستانها از زندانها نیز گفت: بعضی مواقع این اقدام از طریق شورای حل اختلاف و مددکاران زندان موجب حل مشکل و برقراری مصالحه میان مددجویان و شاکیان میشود.
سیاوش پور راهکار دیگر در مورد "حبسزدایی" را بهرهمندی مجرم از مبحث "قرار تامین" ذکر کرد و افزود: در این مورد فرد خاطی می تواند از بیمه به عنوان وثیقه استفاده کند و از سوی محاکم قضایی باتوجه به نوع جرم، مجازات شود.
وی تشویق و تذکر به موقع مجرمان برای ایجاد انگیزه و ترغیب آنها به زندگی سالم را از دیگر برنامههای اجرایی این نهاد برای کاهش تعداد زندانیان اعلام کرد و ادامه داد: باید زمینه بازگشت فرد خاطی به جامعه را در زندان فراهم کرد تا به عنوان فردی سالم در جامعه پذیرفته شود.
پرونده کلان قضایی در استان سمنان نداشتیم
رئیس کل دادگستری استان سمنان با اعلام اینکه خوشبختانه استان سمنان آمار کمی را در ثبت جرایم خشن دارد، گفت: اگرچه با تعداد کمی از جرایم خشن روبهرو هستیم اما برای همان تعداد اندک نیز برنامه ای با عنوان "مدیریت پروندههای مهم" تعریف کردیم که به واسطه این برنامه ریزی در صورت بروز جرم خشن یک قاضی ویژه برای آن تعیین و بدون کوچکترین دخالت در امر قضاوت او، شرایط را برای بهتر پیش رفتن امور تسهیل و تسریع می کنیم تا بهترین نتیجه را در کمترین زمان ممکن به دست آوریم.
سیاوش پور با بیان اینکه می توان به جرات بگویم که حتی یک پرونده کلان قضایی درخصوص مفاسد اقتصادی و اداری در سال 91 نداشتیم، افزود: از مهمترین پروندههای قضایی این دستگاه اجرایی می توان به ثبت تعدادی پرونده قتل عمد و غیرعمد در سال گذشته اشاره کرد که اغلب قتلهای غیرعمد ناشی از تصادفهای جادهای در محورهای مواصلاتی این استان به دلیل قرار گرفتن در مسیر تردد زائران امام رضا(ع) است.
وی یادآور شد: تعداد فوتیهای ناشی از حوادث جادهای در سال گذشته درمقایسه با سال 90، 50 نفر کاهش داشته است.
اقدامات موثر دادستانی سمنان در برخورد قاطع با سارقان
دادستان استان سمنان نیز در این نشست خبری گفت: سال گذشته بالغ بر 12 هزار و 957 فقره پرونده به دادسراي سمنان وارد شد و در مقابل تعداد 13 هزار و 855 فقره مختومه شد که با توجه به توفیقات حاصله، دادستانی مرکز استان موفق به رسیدگی به بخشی از موجودی سالهای قبل نیز شده است.
حيدر آسيايي اظهار کرد: سال گذشته شعب ويژه رسيدگي به پروندههاي سرقت تشكيل شد كه در كاهش سرقت و برخورد قاطع با سارقان بسيار مؤثر بوده و بعد از تشکیل آن با كاهش شديد سرقت مواجه شديم.
وي با اشاره به كاهش 35 درصدي سرقت در اسفند ماه سال 91 نسبت به سال90 خاطر نشان كرد: در ايام نوروز نیز در مركز استان با وجود انبوه زائران و مسافران حضرت ثامن الحجج يك مورد سرقت از این افراد گزارش نشده است.
آسیابی با اشاره به اقدامات مهم سال گذشته گفت: حمايت قاطع از آمرين به معروف و ناهيان از منكر، اتخاذ تدابير جهت امنيت براي پايان سال و نوروز 92 و عدم اعطاي مرخصي به سارقان زندانی قبل از نوروز از جمله اين اقدامات بود.
استقرار چهار دبيرخانه در دادستاني مركز استان سمنان
دادستان استان سمنان از فعال كردن چهار دبيرخانه مستقر در دادستاني مركز استان خبر داد و تصریح کرد: طی سال گذشته دبيرخانه ستاد پيشگيري و مقابله با جرائم خاص، شوراي حفاظت از اراضي ملي، كميته حمايت قضايي از سرمايهگذاري استان و كميته قضايي انتظامي مبارزه با مصرف قاچاق و مواد مخدر با دبيري دادستان و به رياست رئيس دادگستري فعال شدند.
آسیابی همچنين به اهم برنامههاي سالجاري اشاره كرد و گفت: استمرار برخورد قاطع با سارقان و مخلين نظم و آسايش عمومي، حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر در سالجاری نیز با قوت ادامه خواهد داشت.
وي با اشاره به فعاليت جدي دبيرخانههاي مستقر در دادستاني طی سال جديد خاطر نشان كرد: با توجه به شعار سال و در راستاي اجراي فرمان رهبر معظم انقلاب و حمايت از واحدهاي توليدي استان سمنان، كميته حمايت قضایی از سرمايهگذاري فعالتر خواهد بود.
دادستان مرکز استان سمنان همچنين با اشاره به مفاسد علني اجتماعي خصوصا با ورود به فصل گرم سال، گفت: در سالجاری براي مبارزه با اين مفاسد و در راستای تأمين امنيت اخلاقي شهر سمنان، شعب ويژه مبارزه با مفاسد اجتماعي در دادستانی مرکز استان تشکیل می شود.
ورود بيش از 140 هزار پرونده به شوراي حل اختلاف استان سمنان
معاون برنامه ريزي دادگستری استان سمنان مجموع پرونده هاي ورودي به شوراي حل اختلاف و دادگستري طی سال 91 را بالغ بر 143 هزار و 961 پرونده عنوان كرد و گفت: تعداد پرونده هاي مختومه 151 هزار و 463 و تعداد پرونده هاي باقي مانده نيز 30 هزار و 971 پرونده است.
عباس اعلائيان افزود: ورودي پرونده ها در سه ماهه نخست سالجاري كاهش 4.7 درصد را نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش نشان مي دهد.
وي همچنين گفت: كاهش پنج درصدي ورود پروندها يكي از اهدافي است كه در سال 92 با اقدامات پيشگيرانه آنرا پيگيري مي كنيم.
فعالیت 140 شعبه حل اختلاف در استان سمنان
معاون قضايي دادگستری استان سمنان نيز در این نشست گفت: 140 شعبه حل اختلاف در استان وجود دارد كه از اين تعداد 82 شعبه شهري و 58 شعبه روستايي است.
محمد حسن قادری افزود: در سال 91 حدود 40 هزار و 928 فقره پرونده به شعبه شوراي حل اختلاف وارد شده كه 33 درصد به صلح و سازش ختم شده است.
مواد مخدر رتبه نخست جرائم در استان سمنان
معاون پيگيري دادگستری استان سمنان نيز در این نشست خبری با اشاره به اینکه اين حوزه در بخش پيشگيري از وقوع جرم و پيشگيري از تكرار جرم فعاليت دارد، رتبه نخست جرائم استان را برگرفته از مواد مخدر ذکر کرد و افزود: در اين راستا تعداد شش هزار و 608 پرونده ورودي مربوط به مواد مخدر است.
محمد خاکباز زاده ادامه داد: سرقت و ضرب و جرح، صدمه بدني، توهين، تهديد، تخريب، خيانت در امانت و مزاحمت تلفني و صدور چك بلا محل در مراحل بعدي جرائم قرار دارند.
وی افزود: مزاحمت تلفني در سال 91 نسبت به سال قبل 10.5 درصد افزايش داشته است.
اجرای 16 عنوان برنامه در دادگستری استان سمنان
دبیر کمیته اطلاع رسانی قوه قضائیه و مسئول روابط عمومی دادگستری نیز با اعلام اینکه در سالجاری 16 عنوان برنامه برای بزرگداشت هفته قوه قضائیه تدارک دیده شده است، گفت: بر اساس اعلام ستاد بزرگداشت هفته قوه قضائیه روزهای این هفته به عناوین مختلفی مزین شده و بر همین اساس برنامه های مختلفی در مرکز استان و تمامی حوزه های قضایی تدارک دیده شده است.
محمد صدیقی نیا روز شنبه یکم تیر ماه را با عنوان، قوه قضائیه وترویج فرهنگ حقوقی – قضایی در جامعه (روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی) و یکشنبه دوم تیر ماه را روزقوه قضائیه، ایثار، شهادت و آرمان های امام راحل (تجدید میثاق با بنیانگذار جمهوری اسلامی و شهدای قوه قضاییه) عنوان کرد.
وی در خاتمه، دوشنبه سوم قوه قضائیه و حمایت از حقوق شهروندی،؛ سه شنبه چهارم تیر با عنوان قوه قضائیه و بزرگداشت شهید دکتر بهشتی، چهارشنبه پنجم قوه قضائیه و ولایتمداری، پنج شنبه ششم تیر با عنوان قوه قضائیه و پاسداری از امنیت سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و جمعه هفتم تیر ماه با عنوان قوه قضاییه، استقلال قضایی و قانون مداری را از عناوین هفته قوه قضائیه درسالجاری برشمرد.