به گزارش خبرنگار مهر، با هدف كاهش وابستگي و خودكفايي در ساخت تجهيزات صنعت نفت، ترموكوپل توربينهاي گازي پس از ١٨ ماه تحقيق و بررسي اين محصول از سوي متخصصان ايراني و انجام موفقيتآميز آزمايشهاي مربوطه كه همگي در داخل كشور و تحت نظارت موسسات معتبر مورد تاييد شركت ملي نفت ايران انجام شد، به توليد صنعتي رسيد.
ترموكوپل توربينهاي گازي ساخت داخل، اولين بار روي توربين هاي راستونTA 1750 شركت نفت فلات قاره ايران در منطقه لاوان نصب شده و كاركرد آن مورد تاييد مهندسان اين منطقه قرار گرفته است.
هم اكنون با توجه به كسب دانش و فناوري ساخت اين محصول، بيش از ١٠ نوع ترموكوپل توربينهاي گازي مختلف از سوي كارشناسان مربوطه طراحي، توليد و در پروژههاي مختلف نصب شده است كه همگي مورد تاييد بهرهبرداران صنعت نفت و گاز كشور قرار دارد.
با توجه به بررسي ميداني بر روي تجهيزات دوار موجود در كشور مشخص شده است اين نوع ترموكوپل كه يكي از پرمصرفترين قطعات در زمينه حسگرهاي حرارتي است، سالانه بيش از پنج ميليون دلار براي كشور هزينه دارد و با خودكفايي در ساخت اين محصول، صرفهجويي ارزي مطلوبي حاصل خواهد شد.
ترسيم نقشه راه براي تامين تجهيزات از محل توليدات ساخت داخل
مدير تداركات شركت نفت فلات قاره ايران در اين زمينه، به افزايش سهم كالاهاي ساخت داخل در مصارف اين شركت اشاره كرد و گفت: بسياري از قطعات مورد نياز كه در گذشته از خارج از كشور وارد مي شد، امروز به دست متخصصان داخلي ساخته مي شود.
محسن نجف زاده افزود: به مدد تحريم ها، فرصت مناسبي براي افزايش تمايل به رويكرد ساخت داخل در تجهيزات صنعت نفت به وجود آمد و خوشبختانه بسياري از اين قطعات داخلي، از هر لحاظ مورد تاييد كارشناسان قرار دارند.
وي به بومي سازي ساخت تجهيزات ديگري نظير پمپ هاي شناور نفت (ESP) با حمايت شركت نفت فلات قاره ايران اشاره كرد و اظهار داشت: در صدد ترسيم نقشه راهي مطمئن براي بهره مندي هرچه بيشتر از قطعات و تجهيزات ساخت داخل هستيم.
نجف زاده، اشاره اي نيز به امضاي قرارداد تامين تجهيزات نفتي و شيرهاي سرچاهي در نمايشگاه هجدهم صنعت نفت داشت و در اين زمينه گفت: در جريان نمايشگاه امسال، براي تامين شيرهاي سرچاهي در شركت نفت فلات قاره ايران با سه شركت داخلي قرارداد بستيم و برآنيم سهم تجهيزات و قطعات داخلي را از تجهيزات مورد استفاده اين شركت، بيش از پيش افزايش دهيم.