به گزارس خبرگزاری مهر، فرم باغ ایرانی، کهن الگویی است از دوران پیش از تاریخ در ذهن مردم ایران شکل گرفته و قوام یافته، تا آنجا که در همه مظاهر فرهنگ و هنر نیز به نحوی نمود یافته است.
از وصف باغ کوروش هخامنشی تا باغهایی که تا اواسط دوران قاجار به هنگام امنیت و رفاه ساخته شد، باغ با تغییراتی جزئی همان باغ ایرانی بود، اما از آن پس باغ هم مانند بسیاری از جلوههای دیگر فرهنگ ایران به آهستگی در کلیات و عناصرش آغاز به تغییر کرد، تا به کلی دگرگون شد. باغهای عمومی پارک شد و خیابانها و حوضها و جویها و گیاهان چنان عوض شد که دیگر باغ ایرانی، آن باغ نبود.
نوشاد رکنی پژوهشگر تاریخ معماری، عضو دانشنامه تاریخ معماری ایرانشهر، کارشنان مرمت و احیای بناها و بافتهای تاریخی و رئیس رئیس اداره اطلاعات فرهنگی و حفاظت فنی کتابخانه و موزه ملی ملک قراراست که به عوامل و مظاهر تغییر باغ ایرانی در این دوران بپردازد.
این کارگاه از ساعت 18 تا 21 روز پنجشنبه 6 تیر ماه در فضای باز باغ نگارستان واقع در میدان بهارستان - پشت مترو بهارستان - خیابان دانشسرا - ابتدای خیابان شهید گودرزی (علایی سابق) - درب اصلی باغ نگارستان برگزار میشود و علاقهمندان برای اطلاع بیشتر و ثبتنام میتوانند به سایت www.cafetehroon.com مراجعه کنند.