به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد علي حسيني، ظهر سه شنبه در نشستي خبري با اشاره به همايش نكوداشت آيت الله العظمي سيد عزالدين زنجاني اظهار كرد: همايش نكوداشت آيت الله زنجاني ششم تيرماه با حضور رئيس مجلس در سالن همايش هاي صدا و سيماي خراسان رضوي برگزار مي شود.
وي ادامه داد: در اين مراسم نكوداشت از دو محصول فرهنگي دفتر تبليغات اسلامي، يادنامه استاد حكيم شامل مقالات علمي و فرهيختگان حوزه و دانشگاه در 400 صفحه و نرم افزار چند رسانه اي با هدف معرفي انديشه و آراي علمي و شخصيت سلوك معنوي استاد فقاهت و حكمت حضرت آيت الله العظمي زنجاني (ره) رونمايي مي شود.
آيت الله زنجاني مصداق بارز يك مجاهد و حكيم
املحجت الاسلام حسيني تصريح كرد: در اين همايش يك روزه علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، آيت الله علم الهدي، امام جمعه مشهد، حجت الاسلام عباس صالحي، پژوهشگر نويسنده و عضو هيات علمي و مدرس علوم سياسي دانشگاه باقر العلوم بخشي از مهمانان اين همايش هستند.
وي ادامه داد: حجت الاسلام محمد مهدي مسعودي، رئيس دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي، حجت الاسلام حسن رمضاني از شاگردان مبرز و ارزشمند فقيه حكيم آيت الله زنجاني (ره) و حجت الاسلام محمد انتظام، محقق و مولف در حوزه فقه و اصول فلسفه اسلامي از ديگر مدعوين و سخنران اين مراسم هستند.
وي با اشاره به مصداق بارز آيت الله زنجاني، تصريح كرد: آيت الله زنجاني مصداق بارز يك عامل، مجاهد، حكيم و متاله متعبد و شخصيت روشنفكر و مردم دار و الگوي تمام عيار ره پويان راه علوم و معارف اهل بيت (ع) بود.
سخنگوي دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي عنوان كرد: اين شخصيت پس از سال ها تحصيل و تدريس در حوزه علميه قم به نجف اشرف مهاجرت كرد در حالي كه خود از مجتهدان مطرح حوزه علميه بود؛ ماه ها در مجلس درس آيات عظم سيد عبد الهادي شيرازي و سيد ابوالقاسم خويي و سيد محسن حكيم زانو شاگردي زد.
حجت الاسلام حسيني بيان كرد: آيت الله زنجاني به عنوان يكي از محبوب ترين شاگردان حضرت امام خميني (ره) در سال 1342 به صف مخالفان حكومت پهلوي پيوست و بازداشت شد.
وي ادامه داد: اين شخصيت بزرگوار پس از آزادي از زندان در سال 1350 و در پي ايراد سخنراني افشاگرانه عليه دستگاه طاغوت، دستگير و مجبور به ترك زنجان شد و تبعيد به مشهد شد.
وي بيان كرد: دوران تبعيد ايشان در مشهد تا پيروزي انقلاب به درازا كشيد و تا پايان عمر نيز در مشهد مشغول به تربيت دانش پژوهان حوزه شد.
وي با تاكيد بر اينكه جنبه ولايت در ايشان بسيار قوي بود و انس ويژه اي با دعاهاي ماثور از اهل بيت (ع) و به خصوص صحيفه سجاديه داشت، گفت: ايشان بيشتر دعاهاي ماثور را از حفظ بود و هميشه در سخنان خود به جنبه هاي معرفتي اين دعاها اشاره مي كرد و معتقد بود كه بسياري از ادعيه ماثور از اهل بيت (ع) مهجور واقع شده و كمتر به دقايق و ظرايف و محتواي عميق آنها توجه شده است.
حجت الاسلام حسيني با اشاره به آثار و تاليفات اين فقيه، عنوان كرد: دروس عرفاني، شرح خطبه حضرت زهرا (س)، راه رستگاري در اخلاق، تصوف و شرح نهج البلاغه از آثار ارزشمند بجا مانده از آيت الله زنجاني است.