جواد اوجی در گفتگو با مهر در تشریح آخرین وضعیت توسعه صنعت گاز از ابتدای برنامه چهارم توسعه تاکنون گفت: تعداد روستاهای بهره مند از گاز طبیعی از 2080 روستا در ابتدای برنامه چهارم هم اکنون به بیش از 14 هزار و 350 روستا افزایش یافته است، ضمن آنکه یکهزار شهر کشور هم از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده اند.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه در حال حاضر عملیات اجرایی انتقال گاز به 4 هزار و 500 روستا با هزینه سرمایه گذاری 2 هزار و 300 میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: با توافقهای انجام شده با مجلس شورای اسلامی مقرر شده منابع مالی مورد نیاز برای گازرسانی به روستاها از طریق فاینانس و تسهیلات بانکی تامین شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با اعلام اینکه هم اکنون 60 درصد خانوارهای روستایی و بیش از 97 درصد خانوارهای شهری در کل کشور از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند، اظهار داشت: در مجموع هم اکنون 83 درصد خانوارهای شهری و روستایی کل کشور به شبکه ملی گاز متصل هستند.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه همزمان با افزایش گازرسانی به شهرها و روستاها تعداد کل مشترکان گاز ایران با افزایش حدود 2 برابری به بیش از 20 میلیون و 240 هزار مشترک افزایش یافته است، بیان کرد: در شرایط فعلی بیش از 65 میلیون ایرانی از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
وی همچنین با اشاره به افزایش بیش از 2 برابری شبکه انتقال گازرسانی کشور، یادآور شد: وسعت شبکه گازرسانی در استانهای سراسر کشور به بیش از 240 هزار کیلومتر افزایش یافته است به طوری که در مسیر این شبکه گازرسانی بالغ بر 50 هزار کارخانه و واحد صنعتی هم به شبکه گاز متصل شده اند.
اوجی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته ایران مقام دوم گازرسانی جهان را در اختیار داشته است، تاکید کرد: با وجود افزایش تعداد مشترکان و به تبع افزایش مصرف گاز در بخشهای خانگی- تجاری، صنایع و نیروگاه ها اما ظرفیت تولید گاز کشور در دو سال گذشته ثابت مانده است.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه با وجود تثبیت تولید گاز اما با مدیریت صحیح مصرف و افزایش ظرفیت تولید گاز در پالایشگاه ها زمستان سال گذشته هیچگونه قطعی و یا افت فشار در شبکه سراسری گاز حاصل نشده است، خاطرنشان کرد: همچنین با رفع برخی از گلوگاه های تولیدی و عملیاتی ظرفیت پالایش گاز ایران به طور متوسط روزانه 40 میلیون متر مکعب هم افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز در پایان با اعلام اینکه امسال دومین طرح ذخیره سازی گاز در مخزن زیرزمینی شورجه خراسان در مدار بهره برداری قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: پس از بهره برداری مخزن ذخیره سازی گاز سراجه با راه اندازی مخزن گاز شورجه ایران در جمع کشورهای دارنده بزرگترین مخازن ذخیره سازی گاز جهان قرار می گیرد.