به گزارش خبرنگار مهر از کرج، گلخانه فوق پیشرفته کشت محصولات تراریخته کشور با بنای تقریبی 1400 مترمربع به بهره برداری رسیده است که مجهز به امکانات منحصر به فردی از جمله سیستم های تهویه و فیلتراسیون هوا، قفل هوا، جمع آوری و ضدعفونی پساب، سیستم نودهی، آبیاری و سیستم هوشمند مرکزی است.
مطالعه و احداث این گلخانه پیشرفته با سطح ایمنی مناسب برای انجام تحقیقات کاربردی مهندسی ژنتیک از سال 1384 آغاز شده است و در آبان ماه 1391 در پی قرارداد منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عملیات اجرایی ساخت این گلخانه به عنوان یک طرح کلان ملی مورد تایید ستاد توسعه زیست فناوری، آغاز شد.
این پروژه در حدود 7 ماه به دست متخصصان داخلی با در نظر گرفتن بالاترین استانداردهای ملی و بین المللی به اتمام رسیده است.
با بهره برداری از این طرح مهم ملی، امکان تولید و رهاسازی محصولات تراریخته میسر خواهد شد.
محمود احمدينژاد پس از بهرهبرداري از طرح کلان ملي ايجاد گلخانه کشت محصولات تراريخته در مؤسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر در استان البرز در جريان 8 دستاورد مهم تحقيقات کشاورزي قرار گرفت.
همچنين با حضور احمدينژاد 4215 پروژه بخش کشاورزي در زمينههاي گوناگون علوم دام، بذر و نهال، خاک و آب، جنگلها و مراتع، شيلات و بيوتکنولوژي فني و مهندسي به طور همزمان در سراسر کشور افتتاح شد.
دستيابي به تکنيکهای تخمين و پايش توان خودپالايی خاکهای کشاورزی در مقابل آلايندهها، معرفي رقم چغندرقند براي بررسي کشت محصول در شرايط مزرعه آزمايشي، پرورش ماهي تيلاپيا در سيستم آکوپونيک، بازسازي ذخاير و محاسبه ميزان رشد ميگوي ببري سبز و موزي رها شده در خليج فارس يوانسيسي، معرفي عصاره اسفند داراي اثر ضدسرطان، فلور ايران (تيره نعنا)، معرفي دوگونه اکاليپتوس "ميکروتکا و سارجنتي" مقاوم به خشکي و شوری و تعيين وضعيت فعلی ذخاير توارثی جنگلهای ايران، هشت دستاورد مهم تحقيقات کشاورزی است که متخصصان و فناوران کشور درباره چگونگی دستيابی به اين فناوری و دستاوردها توضيحاتی را به رئيسجمهور ارائه کردند.