وزیر بهداشت با اشاره به آغاز اجرای برنامه پزشک خانواده از روز شنبه در شهر تهران، به ارائه جزئیات بیشتری از نحوه اجرای این برنامه اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدحسن طریقت منفرد که روز گذشته در نشست خبری به طور رسمی از آغاز اجرای برنامه پزشک خانواده در شهر تهران خبر داده بود، به جزئیات بیشتری از اجرای این طرح اشاره کرد.

وی گفت: اعتبار اجرای برنامه پزشک خانواده که دو نهم آن یعنی 400 میلیادرتومان دریافت شده است در تهران در دست ستاد اجرایی برنامه کشوری پزشک خانواده باشد و این ستاد به صورت مستقیم و آنلاین از اولین ویزیت پایه توسط پزشک که در سیستم ثبت می شود، پرداخت به پزشک را انجام دهد.

وزیر بهداشت گفت: طبق آمار حدود 24 هزار پزشک عمومی در استان تهران و حدود 22 هزار پزشک عمومی در شهر تهران وجود دارند که اگر هر پزشک حدود 2 هزار نفر را تحت پوشش بگیرد برای اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران به 5 تا 7 هزار پزشک عمومی نیازمندیم.

ثبت نام پزشکان خانوده تهران

طریقت منفرد ادامه داد: پزشکان عمومی که مایل به همکاری با این برنامه هستند می توانند از روز شبنه به سایت www.1590.ir مراجعه کرده و ثبت نام کنند.

وی بیان داشت: هر فردی می تواند پزشک خانواده خود را انتخاب کند و هر پزشک نیز تا سقف 2000 نفر به هر میزان که بیمار تحت پوشش قرار داده و خدمت ارائه کند پول دریافت خواهد کرد.

وی توضیح داد: در این مرحله از اجرای برنامه پزشک خانواده سرانه ای که برای اجرا اختصاص یافته است مربوط به سطح اول برنامه است و به میزان 35 درصد از 12000 تومان سرانه ایست که به بیمه ها اختصاص خواهد یافت، 65 درصد دیگر از این مبلغ نیز مربوط به اجرای سطوح 2 و 3 در آینده خواهد بود.

پزشک خانواده مسئول موفقیت اقتصادی برنامه

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در شیوه نامه جدید برنامه پزشک خانواده، پزشک خانواده هم مسئول صیانت از سلامت و امانت بیماران (حق بیمه آنان) است و هم مسئولیت موفقیت اقتصادی طرح را به عهده دارد.

وی در ادامه توضیح داد: یعنی پزشک خانواده ملزم است در سطح سرانه کار انجام دهد، اگر بیشتر از سرانه هزینه کرد و این هزینه توجیه نداشت ضرر می کند ولی اگر هزینه کمتر از سرانه باشد پرداخت نمی شود.

الزام پزشک خانواده به ارائه خدمت طبق سرانه

وی افزود: نگرانی که قبلاً وجود داشت این بود که پزشک پولش را بگیرد ولی خدمت ندهد و یا هزینه بیمار بیشتر از اعتبارات باشد، که سیستم سرانه ای این مشکلات را حل خواهد کرد و هر پزشکی بر مبنای سرانه باید خدمت بدهد.

وزیر بهداشت  ادامه داد: مثلا اگر پزشکی 2 هزار بیمار داشته باشد و بابت هر بیمار 5 هزار تومان دریافت کند در آخر ماه 10 میلیون تومان دریافت خواهد کرد ولی اگر مثلاً برای بیماران خاص و صعب العلاج هزینه ای بیش از سرانه به بیمه تحمیل کرد باید بیمه ها را توجیه کند تا بتواند سرانه اش را ترمیم کرده و هزینه اش را دریافت کند.

وی افزود: برنامه پزشک خانواده از شنبه در شهر تهران آغاز می شود و اگر در شهرستان های استان هم پزشکانی متقاضی اجرای برنامه باشند می توانند در سامانه اقدام به ثبت نام کنند.

وضعیت پزشک خانواده در کشور

دکتر سیدرضا مظهری معاون فنی مرکز توسعه شبکه وزارت بهداشت نیز در مورد چگونگی ثبت‌نام مردم و پزشکان در برنامه پزشک خانواده، گفت: سامانه برنامه پزشک خانواده چند سالی است که ایجاد شده و بر اساس نظرات سازمان‌های بیمه‌گر اصلاحات لازم بر روی آن صورت گرفته است. در حال حاضر نیز 460 سامانه به هم پیوسته در کشور فعالند و پرداخت‌های پزشکان خانواده استانهای فارس و مازندران با استفاده از اطلاعات این سامانه صورت می‌گیرد.

وی افزود: تاکنون اطلاعات مربوط به 31 میلیون و 928 هزار و 188 نفر از ایرانیان توسط ارائه‌دهندگان خدمات به این سامانه وارد شده است.

مظهری با بیان اینکه فعالیت این سامانه از حدود یک سال گذشته سرعت بیشتری گرفته است، ادامه داد: تاکنون 9 میلیون و 403 هزار و 703 نفر ، پزشک خانواده خود را در این سامانه انتخاب کرده‌اند.

معاون فنی مرکز توسعه شبکه وزارت بهداشت اولین اقدام پس از انتخاب پزشک خانواده را انجام ویزیت پایه عنوان کرد و گفت: ویزیت پایه یک اقدام درمانی نیست، چرا که تمام مردم اعم از بیمار و سالم باید تحت انجام ویزیت پایه کامل قرار گیرند و بر اساس آن شناسنامه سلامت برای افراد پر می‌شود.

وی با بیان اینکه ویزیت پایه در هفت سرفصل باید انجام شود، افزود: تاکنون ویزیت پایه برای 500 هزار نفر در کشور انجام شده است و طی آن 21 میلیون دیتای اطلاعاتی مربوط به سلامت افراد وارد سامانه شده است.

مظهری افزود: تاکنون بیش از 54 هزار پزشک عمومی با ارائه مدارک و اسناد برای اجرای برنامه پزشک خانواده در کشور اعلام آمادگی کرده‌اند که 2744 نفر از آنها مربوط به شهر تهران است.

وی درباره چگونگی ثبت‌نام مردم در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در تهران، گفت: مطب‌ها و مراکز مجری پزشک خانواده با نصب تابلو یا پارچه نوشته بر سر در مطب یا پایگاه مجری پزشک خانواده، برای ثبت‌نام از جمعیت مورد نظر اعلام آمادگی می‌کنند. همچنین اطلاع‌رسانی در زمینه اینکه چه مراکزی مشمول ارائه خدمات پزشک خانواده هستند را از طریق سایت www.1590.ir خواهیم داشت. پزشکان عمومی نیز می‌توانند با مراجعه به همین سایت در برنامه پزشک خانواده ثبت‌نام کنند.