صادق عاشورپور تازه‌ترین اثر خود را با عنوان «سقای دیگر» از سوی انتشارات کتاب نیستان، منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشنامه «سقای دیگر» نوشته صادق عاشورپور به همراه مقدمه‌ای از سیدمهدی شجاعی از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است. نویسنده در این اثر سعی کرده از دیدگاه دراماتیک به توصیف حضرت ابوالفضل العباس (ع) و رشادت‌های وی در ماجرای روز عاشورا بپردازد و برای این منظور نویسنده از اشقیاء و برخی لشکریان یزید برای این توصیف بهره برده است تا به تاثیر‌گذاری متن بیفزاید.

تالیف این کتاب به گفته عاشورپور در مقدمه آن، به قلم زدن و تلاش وی در خلق اثری درباره واقعه عاشورا در سال‌های گذشته باز می‌گردد که ناتمام مانده بود اما وی پس از مطالعه رمان «سقای آب و ادب» سیدمهدی شجاعی به فکر تاثیر گرفتن از این اثر و خلق یک نمایشنامه بر مبنای فضای متن شجاعی می‌افتد و پس از مطرح کردن موضوع با وی به خلق آن دست پیدا می‌کند.

سید‌مهدی شجاعی نیز در بخشی از مقدمه‌اش بر کتاب عاشورپور می‌نویسد: «این قلم (سید مهدی شجاعی)، تمام توان ناچیز و بضاعت مزجاتش را در توصیف جمال محبوبش که از جنس آسمان است، به کار گرفته و در نهایت به توفیقی چنان که باید و شاید، دست نیافته است. در این میان دوستی که اهل دل است و درد آشنا، و در هنر نمایش، احاطه و توان و تجربه‌اش  ارجمند و ستودنی، داوطلب شده است که دریافت‌هایش از ماه منیر بنی‌هاشم را به زبانی دیگر بیاورد. این قلم چرا ذوق نکند و ان اتفاق مبارک را به فال نیک نگیرد و برای توفیق رفیقش در امین مسیر، دست به دعا برندارد؟»

عاشور پور در این اثر به عنوان مولف، درام را جایگزین فضای اندوه و تاثرانگیز رایج در توصیف ماجرای کربلا کرده است که حاصل آن ایجاد حس رشک ‌بری در مخاطب نسبت به شخصیت اصلی داستان توام با ایجاد تاثر از واقعه رخ‌داده است. از سوی دیگر خلق دقیق و هوشمندانه عاشور‌پور از جزئیات ایجاد صحنه نمایش و توصیف آن که از اجزاء نمایشنامه‌ به شمار می‌رود، نیز بسیار کامل، دقیق و هوشمندانه است و بر قوت این متن و اثر گذاری آن بر مخاطب می‌افزاید.

بخشی از این نمایشنامه را با هم می‌خوانیم:

«یزید: ای شمر!

شمر: امیر‌ معظم.

یزید: تو یکی از سرداران حاضر در غائله کربلا بودی که سر از تن جسد حسین جدا کرده برای من به ارمغان آورده‌ای.

شمر: باشد که رضایت خاطر امیر معظم را فراهم کرده باشم.

یزید: هوم... اینک برای من بگو، شجاع‌ترین و جنگی‌ترین آن یک تن و هفتاد و دو تن کدامینشان بودند؟

شمر: این امیر‌معظم، حسین

یزید: بعد از حسین؟

شمر: عباس، برادر حسین.

یزید: این وجه شجاعت در او چه بود؟

شمر: در وفاداری اسوه.

یزید: دگر؟

شمر: زیرک در نبرد.

یزید: دگر؟

شمر: جسور در مقابل خصم.

یزید: دگر؟

شمر: در رشادت رشید.

یزید: دگر؟

شمر: در دلیری دلاور.

یزید: دگر؟

شمر: در شمشیرزنی بی‌همتا.

یزید: دگر؟

شمر: در سقایی‌جان به کف.

یزید: دگر؟

شمر: در علمداری بی‌باک

یزید: این همه خصائل نیکو در او وجود داشته؟

شمر: ای امیر‌معظم، به طامات بافی متهم نشوم، باید بگویم بیش از اینها

یزید: هان؟

از این سخن شمر، سکوتی بر کاخ بال می‌گسترد، چشم‌های حضر به لب‌های یزید دوخته می‌شود انگار به این وسیله می‌کوشند خود را برای آنچه درباره حضرت عباسس گفته خواهد شد آماده کنند».

این کتاب با شمارگان 1200 نسخه و در 82 صفحه و قیمت 4500 تومان و در قالب بیست و سومین اثر از مجموعه نمایشنامه‌های برتر انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است.

صادق عاشور‌پور از نمایشنامه‌نویسان و کارگردانان پیشکسوت در عرصه نمایش آئینی در ایران به شمار می‌رود که پیش از این نیز مجموعه‌ای از نمایشنامه‌های خود با عنوان «فرزند فریاد» را از سوی همین ناشر منتشر کرده است. از دیگر آثار نمایشی منتشرشده توسط وی می‌توان به مجموعه نمايشنامه بچه‏‌هاى مسجد (دفتر 4: واقعه در واقعه) و بچه های مسجد (مجموعه نمایشنامه 12) اشاره کرد.

برچسب‌ها