به گزارش خبرنگار مهر، دكتر عليرضا مرندي در مراسم رونمايي از سند ملي ارتقاي سلامت با بیان این مطلب اظهار داشت: عامه مردم و حتي برخي از مسئولان، تعريف سلامت را به درمان محدود مي كنند و اعتبارات زيادي را براي درمان هزينه مي كنند درحالي كه درمان به معناي شكست سلامت است.
وي با بیان اینکه در كنترل بيماريهاي غيرواگير اقدام مناسبي انجام نشده است، افزود: آموزش بهترین راه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر مانند فشارخون، دیابت، انواع سرطانها، بیماریهای قلبی عروقی و تنفسی است و تنها با ساخت مراکز درمانی و تامين تجهيزات پزشكي در كشور نمی توانیم از این بیماریها پيشگيري كنيم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: اگر جامعه به رهبري دولت اقدام به آموزش مردم و فراهم آوردن امكان اجراي قوانين كند، از بروز عمده بيماريهاي غيرواگير پيشگيري مي شود.
وی خاطرنشان کرد: ریشه بسیاری از بیماری های غیرواگیر، بی توجهی به رژیم غذایی، کاهش فعالیت های بدنی، استعمال دخانیات ، مصرف مشروبات الکلی و داروهای اعتیاد آور است.
مرندی با بیان اینکه تنها 25 درصد عوامل سلامت در اختیار وزارت بهداشت است، گفت: صنایع غذایی، آموزش و پرورش و ارگانهایی که در تأمین آب آشامیدنی و ایجاد محیط مناسب برای انجام فعالیتهای فیزیکی موثرند، در زمینه ارتقای سلامت مردم نقش اساسی دارند.