به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت رسمی پایگاه خبری ورزارت ورزش و جوانان، سیدحمید سجادی که عصر روز شنبه در جمع اعضای هیات مدیره و پیشکسوتان باشگاه استقلال سخن میگفت، گزارشی از بررسیهای صورت گرفته توسط کارشناسان وزارت ورزش و جوانان در خصوص چگونگی روند اجرای طرح خصوصی سازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال ارائه کرد.
وی در ادامه با مهم خواندن اجرایی شدن خصوصیسازی این دو باشگاه با هدف رفع مشکلات آنها، اظهار داشت: اگر خواستار رونق بخشی و اثرگذاری بیشتر این دو باشگاه هستیم باید تلاش کنیم آنها به مرحله بازدهی و سود دهی نزدیک شوند.
معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان به مشکلات عدیده این دو باشگاه اشاره کرد و افزود: در یک دهه اخیر پرسپولیس واستقلال با انبوهی از مشکلات مواجه بودهاند که در واقع از سالهای پیشین برای مسوولان و آیندگان به ارث گذاشته شده است.
سجادی تصریح کرد: برای رفع چالشها و موانع فرا روی خصوصی سازی این دو باشگاه، باید در بخشهای مختلف از جمله میزان درآمدزایی، بدهیها، سوددهی و اموال مورد ارزیابی دقیق قرار میگرفتند.
وی درادامه به مولفههای درآمدزایی و سودآوری این دو باشگاه نیز اشاره کرد و با مهم خواندن آنها گفت: برای اجرایی کردن طرح خصوصی سازی دو باشگاه باید محیط حقوقی و قانونی ایجاد شود. با توجه به مشکلات این دو باشگاه و تاثیرات آنها در رونق بخشی ورزش کشور، تصمیم براین گرفته شده که پرسپولیس و استقلال خصوصی شوند.
معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان تعامل و خرد جمعی را راهگشای بسیاری از مشکلات این دوباشگاه دانست وگفت: برگزاری چنین جلساتی با حضور پیشکسوتان و بزرگان ورزش کشور میتواند زمینهساز رشد این دو باشگاه باشد.
رئیس هیات مدیره باشگاه استقلال نیز در این نشست ضن قدردانی از تشکیل این جلسه در وزارت ورزش و جوانان گفت: با وجود مشکلاتی که فرا روی این دو باشگاه قرار دارد به این باور رسیدهام که اداره باشگاهها به روش سنتی امکانپذیر نیست.
مقداد نجفنژاد با اشاره به پتانسیلهای نرم افزاری و سخت افزاری در حوزه ورزش کشور تاکید کرد: سرمایهها و پشتوانههای خوبی داریم اما به درستی از آنها استفاده نمیکنیم. این موضوع در حوزه باشگاهداری نیز صدق میکند و میتوان با شناسایی این سرمایهها زمینه رشد باشگاهها را ایجاد کرد.
وی دراین نشست به روند خصوصی سازی دو باشگاه پرسپولیس واستقلال اشاره کرد و اظهار داشت: با ارائه این طرح، بررسیهایی در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت و به نتایج خوبی هم رسیدیم.
رئیس هیات مدیره باشگاه استقلال افزود: واقعیت این است با وجود مسائل موجود، باشگاهها در شرایط فعلی یا باید به شکل سنتی اداره شوند یا شیوه مدیریت کاملا حرفهای را مورد توجه قرار دهند. باشگاههای ورزشی در ایران سالها به روش سنتی اداره شدهاند و امروز با این سیر صعودی مسائل، مشکلات و نیازها، دیگر اداره باشگاهها با این روش امکانپذیر نیست.
وی همچنین یادآور شد: اصلیترین بحث در بخش خصوصی سازی کسب درآمد باشگاههاست که بخشی از آن حق پخش تلویزیونی است. حق پخش حدود 60 درصد از هزینههای یک باشگاه را تامین میکند. در ایران چند باشگاه هستند که میتوانند نیمی از هزینههای خود را تامین کنند و اگر حق پخش هم پرداخت شود آن باشگاهها مشکلی ندارند.
نجفنژاد ضمن قدردانی از حضور پیشکسوتان دراین نشست برگزاری چنین جلساتی با حضور مسئولان وزارت ورزش و جوانان با پیشکسوتان فوتبال را بسیار اثرگذار توصیف کرد و گفت: بیتردید حضور جدی مسئولان باشگاه پرسپولیس میتوانست به این نشست رونق بیشتری ببخشد.
در ادامه این نشست رغبتی مدیر کل دفتر برنامهریزی و نظارت ورزش و قهرمانی و حرفهای گزارشی از بررسیهای صورت گرفته در وزارت ورزش و جوانان در خصوص روند خصوصی سازی این دو باشگاه ارائه کرد.
در این نشست هر یک از حاضران ضمن بررسی موضوع جلسه مشکلات خود را با حمید سجادی معاون ورزش قهرمانی و حرفهای مطرح کردند.