به گزارش خبرنگار مهر، روح الله ردایی عصر یکشنبه در همایش دردواره اعتیاد، جشنواره نجات به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در شهرستان جویبار با اشاره به حضور کمرنگ مسئولان در این همایش اظهارداشت: اطلاع رسانی خوبی در این خصوص صورت نگرفته و شاهد حضور خانواده ها در این همایش نیستیم.
وی بیان کرد: برای افتتاح رستوران صدها مسئول صف می کشند، ولی در چنین همایش های مهمی که به سرنوشت جوانان جامعه برمی گردد، توجه کافی ندارند.
وی با بیان اینکه حساسیت موضوع اعتیاد بسیار بالاست ، افزود: دنیا امروز به این نتیجه رسیده است که بعد از فقر ، رشد جمعیت ، نابودی محیط 1زیست ، اعتیاد چهارمین بحرانی است که جهان را به شدت تهدید می کند.
ردائی با اعلام اینکه اعتیاد 300 میلیون نفر را در دنیا مستقیما درگیر خود کرده است، گفت: مواد مخدر همیشه با ملت ایران می باشد چون کشور در مسیر هلال طلایی قراردارد که 80 درصد از کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان در همسایگی جمهوری اسلامی صورت می گیرد.
وی از وجود بزرگترین لابراتوار تولید مواد مخدر در کشور پاکستان خبر داد و با اشاره به اینکه ایران در صدرمبارزین مواد مخدر قراردارد، افزود: امروزه مواد مخدر به حریم خصوصی همه افراد تجاوز کرده و بیش از 92 درصد از والدین بزرگترین دغدغه خود را اعتیاد فرزندان خود بیان می کنند.
ردایی با بیان اینکه مافیای مواد مخدر امروز بهترین اقتصاد دانان و امکانات خود را درگیر این مسئله کرده است، اذعان داشت: خانواده ها باید توجه لازم و وافی در تربیت فرزندان خود داشته باشند.
وی باتاکید براینکه سن اعتیاد در قبل از انقلاب 56 سال بوده ولی متاسفانه امروز به کمتر از 21 سال رسیده است، گفت: بنابر این گزارش شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سن افراد سیگاری و الکلی 17سال، اعتیاد به مواد مخدر 21 سال، تزریق به مواد 26 سال میباشد.
وی با اشاره به اینکه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نباید تشریفاتی باشد ، این نشان می دهد که مسئولین مربوطه درست عمل نکردند، گفت: وظیفه نیروی انتظامی فقط دستگیری معتادین و عاملین توزیع و تهیه انواع مواد مخدر نیست بلکه با حضور در چنین همایش هایی نقش تاثیرگذاری داشته باشد.
تعامل مدیران و خانواده ها برای کاهش معضل اعتیاد
فرماندار جویبار نیز در این نشیت گفت: تعامل بین دستگاه های اجرایی و حمایت ازخانواده های گرفتار این پدیده باید دردستور کار قرار گیرد.
امید نیک نژاد با بیان اینکه اعتیاد معلول و علت است، اظهار داشت: ایجاد اعتیاد و ناهنجاری های اجتماعی یکی از اتفاقاتی که در خانواده های نابسامان بروز می کند.
وی بیان کرد: امروزه اعتیاد در جامعه آسیب جدی محسوب می شود و وقت وانرژی بسیاری از مسئولین کشور گرفته است.
نیک نژاد با اشاره به اینکه اعتیاد می تواند بسترساز دیگر آسیب های اجتماعی شود، افزود: در بحث مبارزه با پدیده شوم اعتیاد باید به عوامل پیشگیری ، درمان و بازگشت دوباره فرد به اجتماع توجه شود.
وی با بیان اینکه اعتیاد خسران زیادی به کشور وارد کرده، اذعان داشت: تعامل بین دستگاه های اجرائی و حمایت ازخانواده های گرفتاراین پدیده نیز باید دردستور کار قرار گیرد.
اعتیاد بیماری روحی است
رئیس اداره بهزیستی جویبار هدف از برگزاری این همایش را اهمیت دادن به موضوع مهم مواد مخدر عنوان کرد و افزود: اعتیاد یک بیماری روحی و روانی است که آسیب های بزرگ دیگر را به همراه دارد.
اسرافیل یزدانی برگزاری 10 جلسه فرهنگی و پیشگیری از مواد مخدر ، توزیع 3 هزار نسخه بروشور ، برپایی نمایشگاه عکس ، برگزاری تئاتر خیابانی و آموزش های همگانی را از اقدامات مهم اداره بهزیستی شهرستان در سال گذشته عنوان کرد.
وی از برنامه های دیگر این اداره ، برگزاری 10 کارگاه آموزشی در مناطق حادثه خیز شهرستان ، 4 کارگاه آموزشی با همکاری اداره زندان قائم شهر و برگزاری کارگاههای اموزشی برای زوجین اعلام کرد.
یزدانی از فعالیت دو مرکز ام.ام.تی در جویبار خبرداد و افزود: درسال گذشته از 300 مراجعه کننده به این مرکز 30 درصد ترک درمان و 45 درصد تحت درمان بوده اند.
وی از اختصاص 41 میلیون ريال تسهیلات در بخش غیرداروئی درمان اعتیاد اشاره کرد و گفت: در این زمینه 40 درصد از مراجعین درمان و 15 درصد دوباره تحت درمان قرار گرفتند.
رئیس اداره بهزیستی جویبار از احداث مرکز تی.سی در شهر کوهی خیل اشاره کرد و اذعان داشت: افرادی که نیاز به ترک روحی و روانی از اعتیاددارند دراین مرکز تحت درمان قرار می گیرند.