سنندج – خبرگزاري مهر: همايش مديريت بيماران ترومايي با حضور اساتيد برجسته دانشگاه هاي علوم پزشكي تهران و ايران در سالن آمفي تئاتر بيمارستان بعثت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، طيب قديمي ظهر پنجشنبه در اين همايش علمي با بيان اين مطلب كه تروما يك پديده ديناميك و پويا و بحث از مديريت مراقبت و درمان مصدومين حوادث موضوعي مشكل است، افزود: اين نوع مديريت، كاري هنرمندانه و پيچيده با نتيجه ملموس فوري، حياتي و با عواقبي به اندازه طول عمر مصدوم همراه است.

وي ادامه داد: نجات مصدوم در وضعيت بحراني وابسته به تلاش تيم هماهنگ با اعضاي مسئوليت پذير، مسلط و آشنا به وظايف در يك سيستم نظام مند است و به همين دليل بايد اين مهم را به صورت ويژه مورد توجه قرار داد.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: از مشكلات موجود در درمان بيماران ترومايي مغفول ماندن از توانمندسازي پرسنل پيراپزشك، پزشكان عمومي و آموزش مسئوليت اجتماعي آنها در اين نوع مراقبت مي باشد و از سويي ديگر شكاف در باور جامعه با واقعيت سير حادثه بر سلامت جسم، روان و وضعيت اجتماعي مصدوم بر اين معضل مي افزايد.

در ادامه مدير گروه آموزشي جراحي دانشگاه علوم پزشكي كردستان ضمن قدرداني از حضور اساتيد و شركت كنندگان ، حضور رئيس دانشگاه و  قائم مقام وزير در جلسات آموزشي را توجه ويژه وي به اهميت ارتقاء علمي دانشگاه عنوان كرد.

جعفر مبلغي گفت: سالهاست هزاران نفر جان خود را در اثر حوادثي از قبيل تصادفات روز افزون جاده ها، حوادث و فاجعه هاي طبيعي و غير طبيعي از قبيل زلزله ها و سيلابها از دست مي دهند كه در همين راستا ايجاد آمادگي براي مقابله با اين حوادث و اداره مصدومين آن از يك طرف وظيفه جامعه پزشكي به عنوان متوليان حفظ سلامت انسانها و از طرف ديگر در حيطه وظايف دولتمردان و سازمانهاي مختلف اجتماعي است.

ABCدر بيماران ترومايي، روشهاي بازكردن راه هوايي در بيماران ترومايي، رفع تهديدهاي حياتي در مشكلات مرحله  B و C ،معرفي مداخله سيستماتيك در بيماران ترومايي و مديريت ثانويه اين بيماران از جمله مباحث مطرح شده در اين همايش علمي به شمار مي رود.

اين همايش دو روزه به همت گروه جراحي دانشگاه علوم پزشكي تهران و كردستان، مركز آموزش مداوم دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي كردستان و بيمارستان بعثت سنندج در بخشهاي مختلف شامل سخنراني علمي، كارگاه و پانل در روزهاي 12 و 13 تير ماه جاري برگزار شد.