به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی رفیعی در مصاحبه مطبوعاتی که پیش از ظهر شنبه در اداره کل دامپزشکی قم برگزار شد؛ با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام اظهار داشت: وقت مقرر برای مایه کوبی گوسفند و بز تا پایان تیرماه و بره و بزقاله تا پایان شهریورماه اعلام شده است و دامداران ضمن همکاری با اکیپهای دامپزشکی نسبت به مایه کوبی دام های خود در موعد تعیین شده اقدام کنند.
وی بیان داشت: طی سه ماهه اول سال جاری 10 هزار رأس گوسفند و بز بالغ واکسینه شدند و همچنین پنج هزار رأس بره و گاو و چهار هزار و 500 راس گاو به صورت رایگان مایه کوبی شدند و پیش بینی میشود تا پایان سال جاری 27 هزار رأس دام در قم تحت پوشش مایه کوبی قرار گیرد.
مدیرکل دامپزشکی قم اضافه کرد: پیش بینی میشود تا پایان سال 10 هزار رأس بز و گوسفند و 50 هزار رأس بره و گاو مایه کوبی شوند.
وی افزود: دامپزشکان و پزشکان باید جهت پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام همکاریهای مشترک را داشته باشند تا تلفات این نوع بیماریها کاهش یابد.
رفیعی با اشاره به اهمیت مطالعه در رابطه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام بیان کرد: از میان هزار و 709 عامل بیماری زای انسان که در جامعه پزشکی شناسایی شده 832 مورد یعنی 49 درصد آن بین انسان و دام مشترک هستند و از میان 156 بیماری نو ظهور که طی چند سال گذشته در جامعه پزشکی شناسایی شده است 114 مورد آن یعنی 73 درصد بین انسان و دام مشترک هستند.
وی یادآور شد: بیماری های مشترک میان انسان و دام سه دسته میباشند؛ دستهای هم برای جامعه انسانی و هم برای دام خطرناک هستند مثل بیماری آنفولانزای فوق حاد و دسته دیگر برای انسان خطرناک هستند همچون تب خونریزی کرده و تب کنگو و دسته سوم در جامعه دامی خسارتهای زیادی دارد اما در انسان عوارض آن ناچیز است همچون نیوکاسل و تب برفکی که در هر سه مورد نیاز است عملیات پیشگیری، کنترل و مبارزه با این بیماریها صورت گیرد.
مدیر کل دامپزشکی قم با اشاره به این که تب مالت یکی از مهم ترین بیماریهای مشترک میان انسان و دام است؛ یادآور شد: این بیماری خسارتهای زیادی را ایجاد میکند.