اسماعیل احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: کتابخانه ها با توجه به کیفیت، امکانات و فضاهای موجود در چند طبقه دسته بندی می شوند که کتابخانه ای مرکزی درجه آخر را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی کردستان تنها نام مرکزی را دارد و متاسفانه امکانات و تجهیزات لازم را ندارد، افزود: نیاز است با برنامه ریزی مناسب بسیاری از موانع و مشکلات کتابخانه های استان در کمترین زمان ممکن رفع شود.
مدیرکل کتابخانه های کردستان بیان کرد: طبق بررسی های صورت گرفته مکان مناسبی برای احداث کتابخانه مرکزی سنندج در نظر گرفته شده است و در كنار اين مهم تلاش مي شود كه در آینده نزدیک نام بسیاری از کتابخانه های استان به نام های شاخص و متبرک استان تغییر پیدا می کند.
احمدی یادآور شد: توجه به فرهنگ و ادبیات منطقه به عنوان نیاز جامعه یکی از اولویت های کاری کتابخانه های عمومی استان کردستان است و براي رسيدن به اين هدف كاري برنامه ريزي هاي ويژه اي در دستور كار قرار گرفته است و به صورت جدي دنبال و پيگيري مي شود.
وی ادامه داد: تهیه و انتشار کتب کردی و کتاب های مورد نیاز اقشار مختلف جامعه در راستای ارتقاء شاخص کتابخوانی، ترغیب و تشویق جوانان و نوجوانان به امر کتابخوانی، توسعه فضاهای کتابخوانی در سطح استان نیز یکی دیگر از اولویت های کاری این سازمان است.
مدیر کل کتابخانه های کردستان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که ایستگاه های مطالعه باید در دسترس عموم باشند تا جامعه به لحاظ دانش و بصیرت در سطح بالایی باشد، گفت: در اين مدت زمان اندك و با توجه به تلاش هاي صورت گرفته پنج ایستگاه مطالعه دیگر به ایستگاه های قبلی استان اضافه شده است.
احمدی با بیان اینکه باید در کمترین زمان ممکن کانون های فرهنگي و ادبی فعال در كتابخانه هاي عمومي استان كردستان ساماندهی و به تعداد آنها افزوده شود، اظهار داشت: همچنین برای روستاهای دور افتاده و کم جمعیت نیز از اجرايي كردن طرح کتابخانه های سیار استفاده می شود.
مدیر کل کتابخانه های عمومي استان كردستان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وضعيت ميزان مطالعه در اين استان بیان کرد: متاسفانه میانگین مطالعه غیر درسی در هفته یک ساعت و 56 دقیقه است و رتبه استان در اين بخش در ميان ساير استانهاي كشور 21 است.
احمدی در پايان سخنان خود با اشاره به اینکه در مطالعه کتاب هاي الکترونیکی استان كردستان رتبه 24 كشور را به خود اختصاص داده است، یادآور شد: بر اساس نتايج اين بررسي ها اولویت مطالعه کتابخوانی در کردستان شعر، رمان و داستان است.