شیراز - خبرگزاری مهر: گروه D-8 و پايگاه استنادی علوم جهان اسلام تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دبيرکل گروه همکاري های اقتصادی D-8 به دعوت دکتر مهراد سرپرست پايگاه استنادی علوم جهان اسلام برای عقد تفاهم نامه و آغاز همکاری های علمی و تحقيقاتی از اين پايگاه بازديد کرد. وی بدين منظور با رياست، مديران و معاونان مرکز منطقه ای و ISC، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری و همچنين روسا و معاونان دانشگاه های تهران، تبريز، علم و صنعت، اصفهان، صنعتی اصفهان، يزد، سمنان، شيراز، علوم پزشکی شيراز، علوم پزشکی مشهد ، شهيد چمران اهواز و نيروی انتظامی ملاقات کرد و موارد همکاری های علمی بين گروه D-8 و دانشگاه ها را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

در اين ملاقات، جعفر مهراد ضمن خوشامدگويی به مهمانان، هدف از برگزاری اين نشست را استفاده از فرصت های موجود پيش آمده جهت تعميق همکاري های بين المللی بيان کرد.

وی گفت: نتايج رتبه بندی های بين المللی نشان می دهد دانشگاه های ايران از توان علمی تحقيقاتی خوبی در مقايسه با ساير کشورها برخوردار هستند و در سال های اخير شاهد وجود نام دانشگاه های کشور در اين رتبه بندی ها بوده ايم.

مهراد افزود: ISC به عنوان يکی از نظام های رتبه بندی که در عربستان سعودی با حضور وزرای آموزش عالی و تحقيقات کشورهای اسلامی به تصويب رسيده سه سال متوالی دانشگاه های دولتی و غير دولتی و مراکز تحقيقاتی را رتبه بندی می کند.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اعلام کرد: هم اکنون نتايج رتبه بندی دانشگاه ها در سال 1391 که بر اساس روش شناسی های سال قبل انجام شده و به تفکيک بر حسب دانشگاه های علوم پزشکی، دانشگاه های جامع، صنعتی و هنر در قالب جدول های مربوط به خود ارائه شده در سايت رتبه بندی ISC قرار گرفته است.

در ادامه اين جلسه، دکتر عليزاده عضو هيئت علمی ISC به شرحی در مورد وضعيت دانشگاه ها در مقايسه با دانشگاه های همجوار، پرتاليف ترين مولفان دانشگاه، گرايش های موضوعی و جبهه های تحقيق پرداخت و وضعيت علمی دانشگاه های شرکت کننده در اين جلسه را تشريح کرد و به حاضرين نشان داد.

در ادامه این نشست،  علی محمد موسوی دبير کل گروه D-8 به معرفی اين سازمان پرداخت و گفت: اعضای این سازمان متشکل از 8 کشور اندونزی، مالزی، بنگلادش، پاکستان، ترکيه، نيجريه، ايران و مصر است.

وی گفت: اين سازمان در سال 1997 ميلادی با دعوت از 8 کشور فوق از داخل سازمان کنفرانس اسلامی، سازمانی مستقل ايجاد کرد تا کشورهای در حال توسعه پر جمعيت با همکاری يکديگر بتوانند با گروه G8 ( کشورهای بزرگ صنعتی) رقابت کنند. اين سازمان شامل سه اجلاس سران، وزرای خارجه و کميسيون و دارای يک دبيرخانه است و در پنج حوزه تجارت، کشاورزی، صنعت، انرژی و حمل و نقل فعاليت می کند.

در ادامه  دبير کل گروه D-8 ضمن ابراز خوشحالی از حضور روسا و معاونان دانشگاه ها اين فرصت را مغتنم شمرده و نظرات دانشگاه ها را در مورد چگونگی استفاده از ظرفيت دانشگاه ها و همکاري ميان آنها با دانشگاه های گروه D-8 خواستار شد که دانشگاه های شرکت کننده پيشنهادات خود را در اين زمينه ارائه داده و به بحث و تبادل نظر پرداختند.

همچنین در ادامه دکتر مهدی نژاد نوری معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقيقات و فناوری نيز ضمن ابراز خشنودی از برگزرای اين نشست گفت: دانشگاه ها بايد با ايجاد تسهيلات برای يکديگر، ارتباطات علمی خود را افزايش دهند و ISC نيز با برجسته سازی شاخص ها و اطلاع رسانی به موقع باعث ايجاد انگيزه در مجموعه دانشگاهی اين کشورها برای همکاری در زمينه رونق اقتصادی شود.

وی افزود: دبيرخانه گروه D-8 می تواند با راه اندازی کميته مشترک همکاری های علمی و فناوری باعث تقويت رابطه ميان کشورهای اين گروه شود و در اين زمينه مرکز همکاري های علمی بين المللی وزرات علوم، تحقيقات و فناوری و ISC به سهم خود آمادگی خود را برای شرکت در اين کميته اعلام می کند.

در پايان اين جلسه، تفاهم نامه همکاری های علمی بين دکتر مهراد به نمايندگی ISC و دکتر سيد علی محمد موسوی دبير کل گروه D-8 امضاء شد که مفاد منعقده آن به قرار زير است:

ماده (1): فراهم آوردن زمینه های مناسب برای استقرار  پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در کشورهای D-8

 ماده (2):  فراهم سازی بستر مناسب برای گسترش علم و سیاستگذاری آگاهانه در حوزه علم و فناوری در کشورهای D-8

ماده (3): بهره گیری از امکانات علمی موجود در دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی D-8 با همکاری ISC با هدف تحلیل استنادی و سنجش عملکرد تحقیقاتی جهت تشخیص نقاط قوت و ضعف تلاش های علمی و فناوری اعضای D-8

ماده (4):  حمایت از آموزش ها، پژوهش ها و فعالیت علمی مرتبط با علم سنجی در کشور های D-8

ماده (5): برگزاری کارگاه های آموزشی جهت استفاده از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به عنوان شبکه علمی استنادی کشور های D-8

ماده (6): حمايت از همکاری بين دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتی در کشورهای D-8

ماده (7): همکاری D-8  با ISC برای معرفی طرح بورسيه ISC به کشورهای D8