اصفهان- خبرگزاری مهر: مدیر عامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان گفت: وضعیت کشت بهاره کشاورزان شرق اصفهان در سال جاری به مراتب بهتر از سال‌های گذشته بود و کشاورزان توانستند 25 درصد از زمین خود را بکارند.

اسفندیار امینی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد کشت بهاره کشاورزان اصفهانی با اشاره به اینکه کشاورزان در کشتی که انجام شد،24 تا 25 درصد از زمین را زیر کشت برند، اظهار داشت: این درصد از کشت، در وضعیت مطلوبی به سر می‌برد و مقدار کشت قالب گل رنگ، ذرت و پنبه بوده است.

وی با بیان اینکه محصولاتی مانند پنبه و ذرت برای به ثمر نشستن، باید حداقل تا 15 مردادماه آب در اختیار داشته باشند، تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های آبی در سال‌های اخیر و همچنین عدم کنترل درست بر روی رودخانه، می‌توان گفت که کشاورزان محصولات خوبی را به بار نشانده‌اند.

مشکل آب، بحرانی شده است

مدیر عامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان گفت: برداشت‌های مستقیم از طریق پمپاژ، برداشت‌های بالا دستی و حفر چاه‌های حریمی در دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری سبب شده تا مسئله آب به مشکلی بحرانی تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه این مسئله نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است که علارقم محدودیت‌ها، باید به گونه‌ای ویژه از آن استفاده شود، افزود: در بند «ز» ماده 29 قانون توزیع عادلانه آب، دو وزارت‌خانه نیرو و جهاد کشاورزی را مکلف کرده است که در سال‌های کم‌آبی، همه بخش‌ها را جیره‌بندی کنند و نیز در ماده 11 آیین‌نامه اجرایی ماده 18 قانون توزیع عادلانه آب تاکید شده است که در مواقع خشکسالی همه بخش‌ها مشمول جیره‌بندی خواهند شد.

امینی در مورد مشکلات کشاورزان گفت: کشاورزان هر ساله قادر به کاشت بخش زیادی از زمین خود نمی‌شوند و همچنین برای تامین آب از طریق حفر تونل و چاه نیز مشمول هزینه‌های گزافی می‌شوند و به همین دلیل در معیشت خود می‌مانند.

ورود بهره‌بردار را به کل رودخانه تعمیم داده شود

وی با اشاره به اینکه هر ساله بخشی از محصولات کشاورزان نیز به دلیل کمبود آب رها شده و یا آسیب می‌بینند، اظهار داشت: در صورتی که مسئولان امر بتوانند به همان طریقی که بهره‌بردارانه در مدیریت توزیع آب داخل شبکه‌ها ورود پیدا کردند و نتیجه نیز این شد که با حداقل آب، بهترین بهره‌برداری انجام گرفت، این ورود بهره‌بردار را به کل رودخانه تعمیم دهند.

مدیر عامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان گفت: در ماده 26 قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و ماده 4 آیین‌نامه ماده 11 قانون تاسیس وزارت جهاد کشاورزی نیز ورود بهره‌بردار تکلیف شده است، البته باید گفت که جمع آب از دسترس خارج شده زیاد است و می‌توانیم به خوبی از آن استفاده شود.