به گزارش خبرنگار مهر، سید جمال الدین هنرپژوه بعد از ظهر یکشنبه در همایش مشترک تجلیل از فعالان بخش صنعت، معدن، اصناف و بازاریان استان کردستان اظهار داشت: حوزه معدن در کردستان دارای ظرفیت و پتانسیل های بالایی است که با حمایت بخش دولتی و مسئولان می تواند در راستای توسعه کردستان موثر باشد.
وی افزود: شناسایی و اکتشاف معادن از مهمترین بخش های حوزه معدن است که نیاز به قدرت ریسک بالایی برای سرمایه گذاری در آن دارد.
نماینده معدنکاران در کردستان ادامه داد: در بحث معادن پس از صدور پروانه اکتشاف و سرمایه گذاری تنها پنج درصد احتمال موفقیت وجود دارد و همین مسئله باعث سرمایه گذاری کمتری در این حوزه شده است.
هنرپژوه یادآور شد: با توجه به ریسک بالایی که در این حوزه وجود دارد نیاز است دولت برای حمایت از سرمایه گذار در صورت عدم موفقیت تسهیلاتی را در نظر بگیرد تا مشوقی برای حضور سرمایه گذاران در این بخش باشد.
وی در ادامه به مشکلات بخش معدن اشاره کرد و بیان کرد: مهمترین مشکل این حوزه صدور پروانه اکتشاف است، چرا که بیشتر اداراتی که باید در این خصوص از آنها استلام گرفته شود، مخالف فعالیت در حوزه معدن هستند.
نماینده معدنکاران در کردستان گفت: بیشتر کارشناسانی نیز که باید در خصوص پروانه اکتشاف نظر دهند در این حوزه آشنایی کاملی نداشته و همین باعث هدر رفتن سرمایه و وقت سرمایه گذار می شود.
هنرپژوه افزود: سازمان نظام مهندسی معدن استان کردستان با وجود 500 کارشناس در این حوزه می تواند ظرفیت مناسبی در رابطه با صدور پروانه های اکتشاف باشد که امیدواریم از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: معارضان محلی نیز یکی دیگر از مشکلات حوزه معدن در زمان اکتشاف و بهره برداری از آن هستند.
نماینده معدنکاران در کردستان یادآور شد: متاسفانه مخالفت معارضان محلی و جلوگیری آنان از ادامه فعالیت معدن باعث صرف هزینه های بسیاری برای سرمایه گذار می شود.