به گزارش خبرگزاری مهر، "وولفگانگ کریگر، از کارشناسان مسائل امنیتی و پروفسور دانشگاه ماربورگ آلمان در گفتگو با "تاگس شاو" آلمان به مسئله جاسوسیهای اطلاعاتی آمریکا از اروپا پرداخته و در پاسخ به این پرسش که تا چه حد مسئله افشاگریهای "ادوارد اسنودن" جدی است، اظهار داشت: هیچ شک و تردیدی درباره برنامه های جاسوسی گسترده آمریکا و همچنین انگلیس وجود ندارد. جزئیات این افشاگریهاست که مسئله ای جدید است.
وی در ادامه در این باره که آلمان مرحله به مرحله موضوع جاسوسیهای آمریکا از دفاتر اروپایی را دنبال کرده و این مسئله را سیاسی کرده است ابراز سردرگمی و شگفتی کرده و گفت: قرنهاست که جاسوسی، اقدامی است که سازمانهای امنیتی غربی آن را انجام می دهند. این تکنیک امروزه به گونه ای دیگر شکل گرفته و اطلاعات بیشتری را در بر می گیرد. انگلیسی ها از سالهای بیست از همسایگان اروپایی خود جاسوسی می کنند و تازه اخیرا شنودهای اطلاعاتی آنها آشکار شده است. خشم بالای سیاستمداران اروپایی از برنامه های جاسوسی آمریکا و انگلیس ظاهری و ریاکارانه است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد که طبیعتا دولت آلمان هم از کمپین بزرگ جمع آوری اطلاعات جاسوسی آمریکا خبر داشته است. دولت آلمان همچنین می دانسته است که سازمانهای امنیتی در انگلیس و آمریکا همکاری تنگاتنگی با آژانسهای خبری داشته اند.
این کارشناس آلمانی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که چرا آلمان از اهداف سرویسهای امنیتی جاسوسی آمریکاست گفت: آلمان بزرگترین قدرت صنعتی در اروپا و یکی از رقبای قدرتمند اقتصادی آمریکاست.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه آلمان در بسیاری از بخشهای اقتصادی از آمریکا جلوتر است دستیابی به اطلاعات اقتصادی آلمان را به منظور برتری یافتن بر این کشور از اهداف ایالات متحده دانست.
وی از اهداف جاسوسیهای آمریکا از آلمان را نه مبارزه با تروریسم بلکه جاسوسیهای اقتصادی ارزیابی کرده و در بخش دیگری از این گفتگو افشاگریهای اسنودن را اتفاقی جدی دانسته و تصریح کرد که پشت افشاگریهای اسنودن سازمانی مخفی شده است که ما به ندرت درباره آن اطلاعاتی داریم.