شاهرود – خبرگزاری مهر: مسئول دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود راهکار حل معضل بد حجابی را معرفت افزایی و درک و فهم نسبت به فلسفه پوشش دانست و گفت: تمام انسان ها فطرتاً میل به حجاب و پوشش دارند و کسانی که حجاب را رعایت نمی کنند پا روی عقل، فطرت و غریزه خود گذاشتند.

حجت الاسلام احمد نظری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حجاب یعنی عفت ورزی و حیاء که یکی از مصادیق آن مسئله پوشش است و این پوشش یک مسئله فطری، عقلی و دینی است یعنی همه انسان ها ذاتاً و فطرتاً میل به پوشش دارند البته ویژه انسان نیست بلکه حیوانات را هم شامل می شود.

وی افزود: آنچه فطرت و طبیعت بگوید عقل هم آن را تأیید می کند بنابر این وقتی فطرت، حجاب را با خوی انسان عجین می داند و با توجه به اینکه دین هیچگاه خلاف عقل سخن نگفته، پس هم فطرت و هم عقل حجاب و پوشش را برای انسان لازم می داند.

افزایش درک و فهم نسبت به فلسفه پوشش راهکاری جهت مقابله با بد حجابی

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه تمامی پیامبران مسئله عفاف و حجاب را بیان کرده اند اظهار داشت: در زمان حضرت آدم و حوا و داستان بیرون راندنشان از بهشت به صورت عریان، آن ها به دنبال پوششی برای خود گشتند و در نهایت از برگ درختان استفاده کردند.

نظری با تأکید بر معرفت افزایی نسبت به فلسفه حجاب تصریح کرد: راهکار مقابله با معضل بد حجابی، افزایش درک و فهم و شعور نسبت به فلسفه پوشش است و مدیران بوسیله برگزاری کرسی های آزاد اندیشی، همایش ها و کنگره ها و جلسات پرسش و پاسخ و از طریق سایت ها و نشریات و استادان دانشگاه با واکاوی فلسفه حجاب در کلاس ها، امکانات و بستر های معرفت افزایی را گسترش دهند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا حجاب در کشور ما بهتر است اختیاری باشد یا اجباری؟ بیان کرد: حجاب باید معرفتی باشد، وقتی معرفتی شد انسان ها اختیاراً به حجاب رو می آورند. یکی از کارهایی که امام زمان (عج) پس از ظهورشان انجام می دهند بالا بردن سطح معرفت و شعور مردم است پس وقتی مردم درک و فهمشان بالا رود خود به خود حجاب را رعایت می کنند.

تمام سازمان ها باید برای حل معضل بد حجابی دست به کار شوند

رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود نیز در پاسخ به این سؤال که چرا در مورد بد حجابی که در دانشگاه ها به صورت یک عادت درآمده و علیرقم جلسات پرسش و پاسخ، همایش ها و کنگره های فراوان این مشکل هر روز در حال گسترش است، بیان کرد: نباید به طور کامل تلاش های صورت گرفته برای حل این مسئله را نادیده گرفت و دغدغه های مسئولان از دیرباز تا به امروز در سطح خودش مثمر ثمر واقع شده است.

ابوالقاسم پیاده کوهسار همچنین افزود: طرح هایی در این مورد به صورت یک جانبه اجرا می شوند، و فقط نهاد متولی سیاست گذاری را مسئول می دانیم و بقیه تنها نظاره گر هستند مثلاً در دانشگاه آزاد فقط دفتر فرهنگ را مسئول جلوگیری از گسترش این معضل میدانیم، در صورتی که تک تک مسئولان باید دست به کار شوند.

وی در جواب به این سؤال که آیا مسئله حجاب در سایر ادیان بیان شده یا فقط مختص اسلام است اظهار داشت: باتوجه به این که رشته تحصیلی من در دانشگاه دکترای تخصصی مطالعات تطبیقی ادیان و عرفان است، حداقل مسئله عفاف به عنوان یکی از ایدئال های انسانی نه تنها در همه ادیان، بلکه در تمام مکاتبی که مدعی رشد و تعالی انسان هستند وجود دارد، البته در دین اسلام به صورت وجوبی ولی در بقیه ادیان به صورت سفارش شده یا اصطلاحاً مستحب است.

حجاب وسیله ای جهت عفت و پاکدامنی است

رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود افزود: هدف عفت و پاکدامنی است و حجاب وسیله ایست برای رسیدن به این هدف.

وی در مورد راهکار مبارزه با بد حجابی تصریح کرد: برای یافتن راه درمان یک بیمار در درجه اول تشخیص بیماری و سپس تجویز بهترین دارو برای آن است بنابراین برای مبارزه با این مشکل ابتدا باید علت بروز آن را کشف کرده و سپس بهترین راه درمان با آن را بیابیم، و این امر میسر نمی شود مگر با یک آسیب شناسی دقیق که در این جا بهترین نقش را خانواده ها ایفا می کنند.

پیاده کوهسار در خاتمه گفت: بعضی خانواده ها این مسائل را برای فرزندانشان مطرح نمی کنند چون خود اعتقادات عمیق مذهبی ندارند ولی بعضی خانواده ها با وجود اعتقادات عمیق، روش نادرستی را در طرح آن به کار می گیرند و بدون توجه به شکاف های میان نسلی باعث نتیجه معکوس می شوند.