مشهد - خبرگزاري مهر:‌ معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی از رشد 65درصدي صادرات بازارچه های مرزی استان خبر داد و گفت: مجموع صادرات این بازارچه ها در سه ماه اخیر 5 میلیون و 980 هزار دلار است.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا جمشیدی صبح شنبه در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان گفت: در بازارچه مرزی باجگیران در سه ماه اخیر مجموعا پنج میلیون و 800  هزار دلار صادرات با وزن تقریبی 534 تن صورت گرفته است.

جمشیدی با اشاره به این که در این بازارچه 14 غرفه دار و 350 نیروی کار به صورت مستقیم در حال فعالیت هستند، اظهار داشت: بیشتر صادرات استان در این بازارچه را فرش، لوازم صنعتی، پلاستیک جات و مصنوعات فنی تشکیل می دهد.

میزان صادرات بازارچه مرزی دوغارون 183 هزار دلار

معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی میزان صادرات بازارچه مرزی دوغارون را 183 هزار و 964 دلار عنوان و بيان کرد: عمده صادرات این بازارچه را ادوات کشاورزی، مصنوعات فلزی، ام دی اف و کولرگازی تشکیل می دهد.

وی با بیان این که 35 نفر از مرزنشینان نیز در این بازارچه فعالیت می کنند، افزود: تعداد 150 نفر هم به صورت غیر مستقیم مشغول به فعالیت هستند.

جمشیدی در ادامه به بررسی مشکلات پیش روی توسعه فعالیت بازارچه های مرزی استان پرداخت و تصریح کرد: عدم اعطای معافیت کامل گمرکی درخصوص واردات شش قلم کالا به کشور، کمبود نیروی انسانی بازارچه ها در بخش اجرایی و لزوم بازگشت ارز به کشور به صورت تهاتری از جمله این موارد است.

جذب نیروی جدید برای بازارچه ها

معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در بازارچه ها به ارائه راه حل هایی در جهت رفع این مشکلات پرداخت و گفت: با جذب نیروی جدید برای بازارچه ها، توزیع اعتبارات براساس مصوبات، بازدیدهای منظم از بازارچه های مرزی، بررسی راه حل هایی درخصوص معافیت گمرکی به کالاهای وارداتی از کشور ترکمنستان و استفاده از آیین نامه ها و قوانین درخصوص رفع موانع گمرکی از جمله راه های رفع مشکلات یاد شده است.

جمشیدی ضمن بررسی عملکرد مرزنشینان در شهرستان های کلات، درگز، قوچان، سرخس، تربت جام، خواف و تایباد را در زمینه  میزان صادرات و واردات کالا در سال های 90 و 91 گفت: میزان صادرات تعاونی های مرزنشین استان در سال گذشته، 33 میلیون دلار بوده است.

وی ادامه داد: در سال جاری، 40 میلیون صادرات و 22 میلیون دلار واردات در قالب کالاهایی شامل برنج، چای و انبه صورت گرفته است.

مشکل مرزنشینان عدم برنامه ریزی جهت صادرات

جمشیدی مهم ترین مشکل مرزنشینان استان را عدم برنامه ریزی دقیق جهت انجام صادرات و واردات دانست و گفت: محدودیت تنوع برخی از اقلام وارداتی، تغییر مقررات و تعرفه ها در طول سال و کمبود سرمایه شرکت ها و اتحادیه ها جهت انجام مبادلات از دیگر مشکلات آنان است.

وی راه حل رفع این موانع را تخصیص سهمیه ارزی تعاونی ها در ابتدای سال از تهران و اجازه تخصیص اقلام واردات مرزنشینان به استان ها با توجه به اختیارات شورای ساماندهی دانست.

گفتنی است در این جلسه بررسی آمار ثبت نام مرزنشینان درخصوص دریافت کارت الکترونیکی و اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و حدود 100 میلیون دلار جهت واردات اقلام مورد نیاز مرزنشینان، سهمیه اختصاص یافت.