"ویلفرد لمکه"، مشاور ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در بحث ورزش و توسعه صلح، از کمیته ملی پارالمپیک ایران بازدید و با مسئولان این کمیته به بحث و تبادل نظر پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان، "ویلفرد لمکه" در نشست مشترکی که با مسئولان کمیته ملی پارالمپیک ایران داشت، گفت: من در سفر به كشورهاى مختلف پنج اولويت كارى دارم كه يكى از آنان توسعه ورزش معلولان است. البته چگونگى استفاده از ورزش به عنوان ابزارى براى توسعه صلح در جهان در دل اين اولويت كارى نهفته است.

وى با بيان اينكه كميته ملى پارالمپيك ايران متولى رشد و توسعه ورزش معلولان ايران است، خاطر نشان كرد: كميته ملى‌المپيك نيز اين مسئوليت را براى افراد سالم بر عهده دارد بنابر اين تفاوتى بين اين دو وجود ندارد. اما بايد معلولان مجموعه ورزشى‌هاى مستقلى نيز داشته باشند.

مشاور ويژه دبير كل سازمان ملل به رشد و توسعه ورزش معلولان در ۲۰ سال اخير اشاره كرد و گفت: خيلى خوشحالم كه در ايران معلولان در گوشه‌ خانه‌ها نيستند و با استفاده از ورزش به جامعه آمده‌اند. يكى از نكات مثبت ورزش معلولان ايران توجه به همه افراد معلول چه ذهنى و چه جسمى است. من در مرور برنامه‌هاى كميته ملى پارالمپيك ايران متوجه شدم كه در ايران به ورزش كم توانان ذهنى نيز توجه خاصى مى‌شود.

وى با تاكيد بر اينكه افراد معلول بايد در نقطه تمركز جوامع باشند نه در گوشه خانه‌ها، خاطر نشان كرد: ماموريت اصلى ما چگونگى استفاده از ورزش براى صلح است. اين موضوع باعث شده كه به ورزش معلولان توجه خاصى داشته باشيم. من در زمينه ورزش تجربه‌هاى زيادى دارم و در تمامى سطوح ورزش نيز فعاليت داشته‌ام. يكى از مشكلات ورزش معلولان در جهان توجه نكردن رسانه‌ها به ورزش اين افراد است. نقش رسانه‌ها در ورزش فوتبال و ورزش معلولان را بررسى كردم كه متاسفانه تفاوت بسيار زيادى در اين دو مقوله وجود دارد.

وى در ادامه به رقابت كميته بين المللى المپيك با كميته بين المللى پارالمپيك اشاره كرد و گفت: ورزش معلولان جهان در حال گسترش بسيار خوبى است كه اين موضوع باعث ايجاد رقابت بين اين دو نهاد بين المللى شده است. در بازى‌هاى المپيك و پارالمپيك ۲۰۱۲ لندن ظرفيت مجموعه‌هاى ورزشى در خيلى از رشته‌هاى افراد سالم تكميل نشد اما در مسابقات معلولان تكميل شد كه اين موضوع نيز بيان‌كننده توجه افكار عمومى به ورزش معلولان است.


لمكه در ادامه به ضرورت مستقل شدن كميته ملى پارالمپيك كشورها اشاره كرد و گفت: در اين مورد با كميته بين المللى المپيك هم مذاكراتى داشتيم كه به این روند کمک کنند. مستقل شدن آنها كمك زيادى به جنبش پارالمپيك خواهد كرد. البته اين موضوع در هر كشورى داخلى است، اما ما از مستقل شدن آنها حمايت مى‌كنيم.

وى در پاسخ به دعوت رئيس كميته ملى پارالمپيك ایران براى حضور در مراسم روز ويژه پارالمپيك در ايران گفت: افتخارى است كه من در اين مراسم حضور يابم. زمان آن را اعلام كنيد و سعى مى‌كنم شركت كنم. اگر برنامه‌هاى كارى اجازه حضور نداد، حتما پيامى براى اين همايش مى‌فرستم.

مشاور دبيركل سازمان ملل در پایان صحبت‌هایش در خصوص ورزش و توسعه صلح گفت: براى اينكه اين افراد در فضاى ورزشى قرار بگيرند بايد چندين كار انجام شود كه يكى از آنها ثبت نام همه اين معلولان در فعاليت‌هاى ورزشى است. سپس بايد مربيان و نيروهاى متخصص براى كمك به فعاليت آنان در ورزش پرورش يابند. زيرا معلولان انواع مختلف دارند و كمك به آنان حتما نياز به افراد با تخصص‌هاى مختلف دارد. سازمان ملل نيز آماده همكارى با كميته ملى پارالمپيك ايران در همه زمنيه‌هاست.

رئیس كميته ملى پارالمپيك نيز در ابتداى اين نشست توضيحاتى در مورد ورزش معلولان ايران و سابقه و افتخارآفرينى آنان در ميادين ورزش ارائه كرد.

آقای محمود خسروى وفا با بيان اينكه امكانات ورزشى ايران فوق‌العاده است، گفت: آماده همكارى با ديگر كشورها براى استفاده از امكانات ايران هستيم. كشورهاى خاورميانه و آفريقا كه از نظر مسافت نيز به ايران نزديك‌تر هستند در اولويت كارى اين همكارى‌ها هستند. به عنوان مثال تفاهمنامه‌اى با كشور عراق در اين زمنيه امضا كرديم و در حال حاضر نيز مربيان ايران در اين كشور به بازيكنان معلول عراقى كمك مى‌كنند.

وى افزود: با وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات ایران نيز تفاهمنامه اى امضا كرديم كه خط اينترنت پرسرعت به معلولان بدهند تا برنامه‌هاى آموزشى آنان را از راه دور پيگيرى كنيم و با تمامى معلولان ايران در ارتباط باشيم. در خصوص بحث تاثير رسانه‌ها در رشد و توسعه ورزش معلولان ايران نيز بايد بگويم كه در بازى‌هاى پارالمپيك ۲۰۱۲ لندن بعد از كشور ميزبان رسانه‌هاى ايران بهترين عملكرد را در بين ۱۳۴ كشور اين رقابتها داشتند كه گزارش آن را تقديم خواهيم كرد.

رئیس كميته ملى پارالمپيك با بيان اينكه جهان بعد از جنگ جهانى دوم ورزش معلولان را آغاز كرد و ايران بعد از پيروزى انقلاب اسلامى به اين موضوع بها داد، گفت: ورزش در توسعه صلح تاثير زيادى دارد و ايران نيز كشورى است كه مورد جنگ قرار گرفته و لذت صلح را بيشتر از كشورهاى ديگر درك مى‌كند.

وى مهم‌ترين نياز رشد و توسعه ورزش معلولان را امكانات سخت‌افزارى دانست و گفت: ورزش معلولان ايران فوق‌العاده توسعه يافته و مجموعه ورزشى‌هاى مختلف براى معلولان ساخته و بسيارى از مجموعه‌هاى ورزشى نيز براى استفاده معلولان اصلاح شده است.

رئیس فدراسيون ورزش‌هاى جانبازان و معلولان در ادامه به حمايت از ورزش معلولان ايران به شكل قانونى اشاره كرد و گفت: اين موضوع در مجلس شوراى اسلامى ايران تصويب شده است. همچنين ايران از سال ۲۰۰۳ به برنامه سازمان ملل در باره ورزش معلولان پيوسته است. بحث توسعه ورزش معلولان را  آقای " كوفى عنان"  دبيركل وقت سازمان ملل در سال ۲۰۰۱ در سازمان ملل مطرح کرد.

وى همچنين به پيشنهاد ايران مبنى بر تعيين روزهايى براى ورزش معلولان به كميته بين المللى پارالمپيك اشاره كرد و گفت: در جهان هر چهار سال يك بار جشنواره ويژه‌اى با اين نام انجام مى‌شود و در ايران هر ساله يك روز ويژه را به ورزش معلولان اختصاص داديم. سال گذشته بيش از ۳۰ هزار معلول در اين مراسم شركت كردند كه فيلم آن نيز براى شما پخش شد.

خسروى وفا به عملكرد كاروان ورزشى ايران در بازى‌هاى پارالمپيك ۲۰۱۲ لندن اشاره كردو گفت: ايران در بين ۱۶۰ كشور مقام يازدهم را كسب كرد. مهم‌تر از همه اينكه زنان معلول ورزشكار ايران پنج مدال اين رقابتها را به دست آورند. زهرا نعمتى موفق به كسب نخستين مدال طلاى زنان ايران در بازى‌هاى پارالمپيك شد . سيامند رحمان عنوان قوى‌ترين مرد جهان را در اين بازى‌ها با بلند كردن وزنه ۲۸۵ كيلوگرم به دست آورد و اين جوان ۲۵ ساله ايران در بازى‌هاى پارالمپيك ۲۰۱۶ برزیل ركورد گينس را نيز با وزنه ۳۰۱ كيلوم گرم خواهد زد.

در پايان اين مراسم، مشاور ويژه دبيركل سازمان ملل در دفتر يادداشت كميته ملى پارالمپيك نيز پيامى با اين مضمون نوشت: ممنون بابت صحبت دوستانه در باره توسعه ورزش پارالمپيك ايران. كسانى كه معلوليت دارند نبايد محدود و كنار گذاشته شوند. مايلم از تلاش‌هاى شما در ورزش معلولان در جوامع بين المللى حمايت كنم. اجازه دهيد از ورزش براى توسعه صلح نيز استفاده شود.