اردبیل – خبرگزاری مهر: فرماندار خلخال از بی توجهی نسبت به تحقق وعده های مقاوم سازی و ساخت مدارس استان اردبیل به ویژه در شهرستانهای محروم انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ محمدی بعد از ظهر شنبه در جلسه بررسی پروژه های عمرانی افتتاحی هفته دولت تصریح کرد: مقاوم سازی مدارس بارها از سوی دستگاه اجرایی مرتبط در دستور کار پروژه های افتتاحی قرار می گیرد و نهایتا بدون فرجام به لیست افتتاح بعدی انتقال می یابد.

وی اضافه کرد: این در حالی است که با مراجعه به برخی از این پروژه ها مشاهده می شود که پیمانکار صراحتا اعلام کرده است در مدت پیش بینی شده قادر به تحویل مدرسه نخواهد بود.

محمدی با بیان اینکه نتیجه این سهل انگاری افتتاح مدرسه بدون حیاط در خلخال است، تصریح کرد: مدرسه دخترانه شبانه روزی خلخال که اخیرا به بهره برداری رسیده است، فاقد حیاط و فضای تفریحی است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این برای مدرسه شبانه روزی کلور نیز نه پیمانکار مشخص شده و نه احداث آن پیگیری می شود.

فرماندار خلخال ادامه داد: هر زمان نسبت به تاخیر در اجرای پروژه های مقاوم سازی از دستگاه اجرایی مرتبط سوال می شود تنها دلیل کمبود اعتبارات عنوان شده است.

وی خواستار رسیدگی به پروژه های ساخت و ساز مدارس شد و اضافه کرد: در حال حاضر کمبود فضاهای آموزشی در شهرستان خلخال به دلیل بی توجهی به توسعه فضاهای فیزیکی تشدید شده است.

ادامه تحصیل دانش آموزان شهر جعفر آباد در مدارس روستایی

در این جلسه همچنین فرماندار بیله سوار با بیان اینکه مشکل مقاوم سازی مدارس در شهرستان بیله سوار موجب انتقال دانش آموزان شهر جعفر آباد به روستاهای همجوار شده است، تصریح کرد: عدم تکمیل مدرسه شهید رجایی جعفر آباد موجب اجرای این مهم شد.

رسول زیبا نژاد با یادآوری وعده دو ساله بهره برداری از این پروژه اضافه کرد: با این وجود کوتاهی برخی مسئولان موجب شده است دانش آموز شهری را برای ادامه تحصیل به روستا بفرستیم.

وی ادامه داد: در صورتی که این مدرسه در مهرماه سال جاری به بهره برداری نرسد نمی توان پاسخگوی افکار عمومی بود.

فرماندار بیله سوار همچنین خواستار تکمیل پروژه های مقاوم سازی مدارس شد و ادامه داد: ضروری است پروژه ها به صورت کامل تحویل داده شوند تا بعدها در استفاده مشکلی ایجاد نکند.

اعتبار بازسازی مدارس ملی است

در این جلسه مدیر کل نوسازی استان اردبیل در پاسخ به انتقادات فرمانداران شهرستانهای مختلف نسبت به تکمیل پروژه های مقاوم سازی مدارس تاکید کرد: اعتبار تخریب و بازسازی ملی و اعتبار احداث مدارس شبانه روزی استانی است.

یاور وحدتی پور با تاکید به اینکه اعتبار لازم برای تکمیل هیچ یک از پروژه های عنوان شده داده نمی شود، اضافه کرد: دیوار کشی شبانه روزی خلخال نیازمند یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار است.

وی در خصوص تکمیل شبانه روزی سرعین ادامه داد: این مدرسه مشکل معارض داشته و برای تکمیل آن با توجه به موقعیت فیزیکی باید هزینه مضاعف صرف شود.

وحدتی پور افزود: ده کلاسه شهید خدایی و مدرسه زینبیه نمین نیز با وجود اینکه در مرحله نازک کاری است با مشکل تامین اعتبار مواجه است.

مدیر کل نوسازی استان در خصوص مدرسه شهید رجایی جعفر آباد تصریح کرد: این مدرسه به دلیل فوت پیمانکار دو سال متوالی به مناقصه گذاشته شد اما به دلیل سختی کار پیمانکاران رغبت به اجرای آن ندارند

وی در پاسخ به تحویل ناقص پروژه ها اضافه کرد: توقعات دستگاههای اجرایی مانند دیوار کشی برای مدرسه خارج از مسئولیت نوسازی است و پروژه ها به صورت کامل تحویل می شود.

اعتبار تخصیصی نوسازی هزینه شود

همچنین معاون برنامه ریزی استانداری اردبیل نیز در خصوص درخواست تامین اعتبار نوسازی مدارس تصریح کرد: چهار میلیارد ریال به این مجموعه اداری تخصیص یافته که ضروری است با بهره گیری از آن پروژه های نیمه تمام را تکمیل کنند.

سید حامد عاملی اضافه کرد: نیاز فضای فیزیکی آموزشی باید تا مهر ماه در حد معقولی پاسخ داده شود تا مشکلی برای ادامه تحصیل دانش آموزان به وجود نیاید.