به گزارش خبرنگار مهر، علی صمدی ظهر یکشنبه در جلسه کارگروه توسعه بخش معدن اردبیل با بیان اینکه خاک پیت از جمله مواد اولیه ضروری برای تولید قارچ خوراکی است تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل تحریمها ورود این ماده از کشور هلند متوقف شده است.
وی با بیان اینکه تولید کنندگان قارچ این ماده را از طریق قاچاقچیان و بازار سیاه تامین می کنند از وجود منابع غنی خاک پیت در استان خبر داد.
صمدی یادآور شد: به مدت سه سال نسبت به بهره برداری از این معادن درخواست شده است و دستگاههای اجرایی مرتبط از جمله منابع طبیعی استان پاسخ قطعی نمی دهند.
وی با بیان اینکه تولید خاک پیت به صورت محدود در چهار معدن در سراسر کشور انجام می شود، اضافه کرد: بهره برداری از منابع خاک پیت علاوه بر تامین مواد اولیه تولید کنندگان قارچ استان می تواند به عنوان ماده کمیاب به سایر استانها نیز صادر شود.
وی افزود: دو مورد منبع خاک پیت به منابع طبیعی استان معرفی شده است که نه کاربری برای روستاییان و نه منابع طبیعی دارد.
صمدی خواستار پاسخ قطعی کارشناسان منابع طبیعی نسبت به بهره برداری از این منبع شد.
تخریب محیط زیست با بهره برداری از منابع خاک پیت
در این جلسه مدیر کل منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه خاک پیت در ارتفاع پنج تا 10 سانتی متر لایه زیرین چمن زارهای خالص موجود است، بهره برداری از آن را به منزله نابودی چمنزارها و خسارت به محیط زیست عنوان کرد.
اسدالله محسن زاده تصریح کرد: این عمل خلاف قانون و به منزله تخریب منابع طبیعی است.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی حاضر به بازدید از محلهای در نظر گرفته شده متقاضی برای بهره برداری از خاک پیت است، اضافه کرد: در صورتی که برداشت خاک پیت آسیبی به منابع طبیعی منطقه وارد نکند می توان بهره برداری از آن را آغاز کرد.
منابع پیشنهادی خاک پیت کارشناسی شود
همچنین استاندار اردبیل در پاسخ به درخواست متقاضی نسبت به تسریع در بررسی پرونده وی تاکید کرد: خروجی این طرح باید مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که کارشناسان منابع طبیعی و جهاد کشاورزی نظر مساعدی نسبت به اجرای آن داشته باشند، از اجرا ممانعت نشود.
اکبر نیکزاد تصریح کرد: منابع طبیعی به مدت 10 روز فرصت بازدید از محل و اعلام نظر کارشناسی خود را دارد.
وی تاکید کرد: نظر نهایی منابع طبیعی به منزله اجرا یا عدم اجرای بهره برداری از منابع خاک پیت در استان تلقی خواهد شد.